Stilling:

Førsteamanuensis i cybersikkerhet

Søknadsfrist 14. november 2018

Universitet i Agder

Universitet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Ved Universitetet i Agder er det ledig 2-3 faste 100% stillinger som førsteamanuensis i cybersikkerhet knyttet til Institutt for informasjonssystemer, Fakultet for samfunnsvitenskap. Det kan også være aktuelt å ansette i 20% eller 50% stilling. Arbeidssted er Kristiansand.

Ved Fakultet for samfunnsvitenskap er det ca. 110 ansatte og ca. 1.500 studenter. Institutt for informasjonssystemer er ett av i alt 4 institutt og har per 01.01.2019 20 fast ansatte og 12 stipendiater. Institutt tilbyr årsstudium, bachelorstudium og masterstudium i informasjonssystemer, samt en PhD-spesialisering i tillegg til å tilby emner blant annet til masterstudiet i helse- og sosialinformatikk.

Beskrivelse av stillingen

Stillingene er tilknyttet Masterstudiet i cybersikkerhet ved Universitetet i Agder. Studiet planlegges igangsatt høsten 2019, og vil tilbys i samarbeid mellom Institutt for informasjonssystemer i Kristiansand og Institutt for IKT i Grimstad. Kandidatene vil få kursansvar innenfor masterprogrammets spesialisering i sikkerhetsledelse, med fokus på organisatoriske, administrative og brukersentrerte aspekter innen cybersikkerhet.

Kandidatene vil være tilknyttet Centre for Integrated Emergency Management (CIEM) ved Universitetet i Agder, og vil forventes å bidra til senterets forskningsaktivitet innen cybersikkerhet og samfunnssikkerhet.

Kvalifikasjoner og vilkår

Stillingene krever doktorgrad i informasjonssystemer eller IKT, med spesialisering innen cybersikkerhet, informasjonssikkerhet, IT-sikkerhet, eller tilsvarende.

For å kvalifisere for stillingene må kandidatene dokumentere relevant bakgrunn til å kunne undervise i ett eller flere av følgende temaområder:

- Strategisk informasjonssikkerhetsledelse

- Risikoanalyse og risikostyring

- Arkitektur for informasjonssikkerhet i virksomheter

- Utvikling av sikre informasjonssystemer

- Juridiske og etiske aspekter ved informasjonssikkerhet / GDPR

- Standarder for informasjonssikkerhet

- Økonomiske aspekter ved cybersikkerhet

Kandidater som kan undervise på et skandinavisk språk vil bli foretrukket. Gode engelskkunnskaper, både muntlig og skriftlig er en forutsetning.

Kriterier for ansettelse i stilling som fremgår av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Samarbeidsevner og personlig egnethet vektlegges. Ved rangering av søkerne vil det legges vekt på søkernes kompetanse og spesialisering i forhold til instituttets behov.

Det kreves dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning. Søkere som ved tilsetting ikke kan dokumentere slik basiskompetanse, må skaffe seg dette i løpet av to år, eventuelt gjennomgå UiAs kurs i universitetspedagogikk.

Universitetet i Agder tilbyr norskkurs til utenlandske nytilsatte som ikke behersker norsk eller et skandinavisk språk, og det legges til rette for gjennomføring av dette. Fast ansatte forventes å kunne norsk innen to år, og at dette dokumenteres gjennom bestått bergenstest med 450 poeng.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren.

Vi tilbyr:

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • en stilling med utviklingsmuligheter i et mangfoldig miljø
  • moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
  • fleksibel arbeidstid

Stillingen er plassert i Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.510, kode 1011, kr. 544.400 - 682.200. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen trekkes lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og det er et personalpolitisk mål for Universitetet i Agder å oppnå en balansert sammensetning. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte personer til å søke uavhengig av kulturell bakgrunn, kjønn, alder eller funksjonsevne.

Den som ansettes har rettigheter og plikter etter de bestemmelser som til enhver tid gjelder for vitenskapelige stillinger, og må påregne endringer i organisering og arbeidsoppgaver. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskningsstillinger ved Universitetet i Agder.

Kvinner oppfordres til å søke.

Søknad:

Søknaden og CV sendes elektronisk, benytt linken ”Søk stillingen”. Følgende dokumentasjon lastes opp elektronisk sammen med den elektroniske søknaden:

  • Attester og vitnemål
  • Liste over publikasjoner og andre relevante aktiviteter
  • Vitenskapelige arbeider (inntil 10)

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke kan vurdere deg som søker dersom vedlegg mangler i søknaden.

Søknadsfrist: 14. november 2018.

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Professor Bjørn Erik Munkvold, tlf 38 14 17 72, e-post Bjorn.E.Munkvold@uia.no, eller
  • Instituttleder Carl Erik Moe, tlf. 38 14 1796, e-post Carl.E.Moe@uia.no

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Ved meningsforskjell mellom den norske og den engelske teksten skal den norske teksten legges til grunn.

Powered by Labrador CMS