Stilling:

Stipendiat i organometallisk katalyse

Søknadsfrist 31. august 2018

UiT – Norges Arktiske Universitet har en stipendiatstilling ledig tilknyttet et prosjekt som omhandler utvikling av katalysatorer for omdannelse av CO2. Tilsettingen gjelder for en periode på 4 år.

Nærmere opplysninger om stillingen og prosjekt fås ved henvendelse til:

  • Førsteamanuensis Kathrin H. Hopmann, telefon: +47 776 23109, e-post: kathrin.hopmann@uit.no eller
  • Førsteamanuensis Annette Bayer, Phone: +47 776 44069, E-mail: annette.bayer@uit.no

Stillingens forskningsområde

Ph.D. forskningsprosjektet omfatter utvikling av organometalliske katalysatorer for kjemisk omdanning av CO2 til nyttige og industrielt relevante produkter. Spesielt fokus er på dannelsen av karbon-karbon bindinger med CO2 som reagens. Ph.D. kandidaten vil designe og teste nye CO2-omdannelseskatalysatorer med forskjellige metaller, ligander og tilsetningsstoffer. Kandidaten vil få erfaring med metall-basert katalyse, organisk syntese og design av ligander, og vil arbeide med analytiske metoder som NMR og MS. En del av prosjektet kan innebære syntese rettet mot radiomerking med 11CO2 sammen med våre samarbeidspartnere ved Tromsø PET-senter.

Stillingens tilhørighet

UiT er et internasjonalt anerkjent universitet med ~17,000 studenter og ~4000 ansatte. PhD stillingen er organisert under Institutt for Kjemi ved UiT, campus Tromsø. Kandidaten vil bli del av en interdisiplinær forskningsgruppe, som kombinerer beregningsbasert og organisk kjemi i utviklingen av nye katalysatorer (https://site.uit.no/choco). Kandidaten vil også være tilknyttet iCCU prosjektgruppen på UiT (https://site.uit.no/iccu), som jobber med forskjellige aspekter av CO2konvertering til produkter med høyere verdi (inklusive kjemisk og alge-basert CO2konvertering), klimaetikk, digitale optimaliseringsprosesser, og utvikling av næringslivsmodeller for industriell omdannelse av CO2.

Kvalifikasjonskrav Den som tilsettes må ha mastergrad eller tilsvarende i organisk kjemi eller tilsvarende. Erfaring med homogen organometallisk kjemi eller katalyse er en fordel. Gode faglige prestasjoner, og en reell interesse og motivasjon for forskning er avgjørende for å kvalifisere til stillingen. Personlige kvalifikasjoner og egnethet vil bli vektlagt.

Den som tilsettes må oppfylle kravet for opptak på fakultetets ph.d-program, jf. § 6 i ph.d.-forskriften ved Universitetet i Tromsø. I tillegg må det dokumenteres gode engelskkunnskaper som tilfredsstiller kravet i norsk generell studiekompetanse, se nettsider om PhD forskriften ved UiT, og for kandidater som ikke har skandinavisk eller engelsk som morsmål, må det dokumenteres engelskkunnskaper som møter Institutt for kjemi sine krav om score 6.5 på hver del i IELTS test, eller minst 22, 22,22 and 25 (henholdsvis reading, listening, speaking og writing) på TOEFL test.

Stipendiat er en utdanningsstilling, som har fullført forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for tilsetting, og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen. Stipendiaten deltar i fakultetets forskerutdanning, og doktorgradsprosjektet gjennomføres i løpet av tilsettingsperioden. Informasjon om søknadsprosessen for opptak til ph.d.-programmet, søknadsskjema og forskrift finnes på:

https://uit.no/om/enhet/artikkel?p_document_id=376462&p_dimension_id=88131&men=28714

Arbeidsbetingelser

Ph.d.-studiet er normert til tre år. Det fjerde året vil fordeles slik at i snitt 25 % av arbeidstiden hvert år skal brukes til undervisning eller andre arbeidsoppgaver for Institutt for Kjemi, jf. retningslinjer for stipendiaters arbeidsoppgaver.

Stilling som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedet fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid og lignende kan rettes til telefonreferansen.

Universitetet er IA-virksomhet og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Ved bedømmelsen vil hovedvekten bli lagt på søkerens potensial for forskning på PhD nivå slik dette framgår av:

  • masteroppgave eller tilsvarende
  • eventuelle andre vitenskapelige arbeider
  • relevant forskningserfaring
  • akademiske prestasjoner

I tillegg kan det tas hensyn til yrkespraksis og annen virksomhet av betydning for gjennomføring av doktorgradsstudiet. Undervisningserfaring og/eller kvalifikasjoner vil være en fordel. Ferdigheter i et skandinavisk språk vil bli vurdert positivt. Opplysninger og materiale som det skal tas hensyn til i bedømmelsen må leveres innen fastsatt frist.

De søkerne som vurderes å være best kvalifisert kan bli innkalt til intervju. Intervju skal blant annet ta sikte på å avklare personlig egnethet for stillingen.

Søknaden

Søknaden består av et søknadsskjema og nødvendige dokumenter. Begge dele sendes elektronisk via www.jobbnorge.no.

Nødvendige dokumenter må sendes innen fristen som elektroniske vedlegg til søknaden:

  • Søknadsbrev.
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid).
  • Attesterte kopier av:
    • Vitnemål og karakterutskrift fra bachelorgrad eller tilsvarende.
    • Vitnemål og karakterutskrift fra mastergrad eller tilsvarende (søkere fra utenlandske universiteter bes legge ved en forklaring på karaktersystemet).
    • Diploma supplement for avlagte grader.
    • Dokumentasjon av engelskkunnskaper.
  • Masteroppgaven eller tilsvarende
  • En beskrivelse av utførst forskningsarbeide og andre publiserte eller upubliserte arbeider, som søkeren ønsker det skal bli tatt hensyn til ved bedømmelsen.
  • Referanser, inkludert kontaktinformasjon

Anbefalingsbrev kan sendes i tillegg til ovennevnte dokumenter.

For ytterligere informasjon om regelverk og arbeidsvilkår vises det til utfyllende bestemmelser for tilsetting i stillinger som postdoktor, stipendiat og vitenskapelig assistent ved Universitetet i Tromsø og til forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetslova § 25 andre ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant av en eventuell offentliggjøring.

Ved Universitetet i Tromsø legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS