Stilling:

Stipendiat tilknyttet prosjektet “Tracing causes of inequalities in health and wellbeing”

Søknadsfrist 21. september 2018

UiT Norges arktiske universitet

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.

Les mer om oss på uit.no/helsefak.

Ved Det helsevitenskapelige fakultet, Institutt for samfunnsmedisin, er det ledig en stilling som stipendiat for søker som ønsker å ta graden philosophia doctor (ph.d.). Stipendiaten vil bli tilknyttet prosjektet «Tracing causes of inequalities in health and wellbeing», som er finansiert av Norges Forskningsråd (NFR).

Stillingen er ledig fra 01.10.2018, og tilsettingen gjelder for 4 år.

Stipendiat er en utdanningsstilling med fullført forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for tilsetting, og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen. Stipendiaten deltar i fakultetets forskerutdanning, og doktorgradsprosjektet gjennomføres i løpet av tilsettingsperioden. Mer informasjon om søknadsprosessen og ph.d.- forskrift finner du på Det helsevitenskapelige fakultets nettside.

Institutt for samfunnsmedisin er organisert i seks forskningsgrupper og sju fagenheter for undervisning. Størstedelen av undervisningen gis i medisinstudiet, på masterprogrammet i folkehelsevitenskap (Master of Public Health) og på bachelor- og masterstudiet i ernæring. Instituttet deltar også i andre emner på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. Nasjonalt senter for alternativ og komplementær medisin, Senter for samisk helseforskning, Nasjonalt senter for distriktsmedisin og Allmennmedisinsk forskningsenhet er også en del av instituttet. I tillegg leder instituttet den nasjonale forskerskolen i populasjonsbasert epidemiologi (EPINOR), og er partner i den nasjonale allmennmedisinske forskerskolen, som ledes fra Universitetet i Oslo. Instituttet har siden 1972 hatt ansvar for «Tromsøundersøkelsen» og er vert for andre store studier som «Kvinner og kreft» og «SAMINOR». Instituttet har totalt ca. 200 ansatte.

Stillingen er tilknyttet forskningsgruppen Helsetjenesteforskning men prosjektet ligger tematisk innenfor epidemiologi. Stipendiaten vil også bli tilknyttet den nasjonale forskerskolen i populasjonsbasert epidemiologi (EPINOR).

Kontaktperson for stillingen er professor Jan Abel Olsen, som kan nås på e-post jan.abel.olsen@uit.no eller tlf. 41 33 20 54.

Arbeidsoppgaver

Stipendiaten skal forske og undervise innenfor fagfeltene helseøkonomi og epidemiologi. Stipendiaten vil bli tilknyttet prosjektet «Tracing causes of inequalities in health and wellbeing», som i stor grad er basert på data fra Tromsøundersøkelsen (se https://en.uit.no/forskning/forskningsgrupper/gruppe?p_document_id=453582 og http://tromsoundersokelsen.uit.no/tromso/). Prosjektet inngår i nært samarbeid med forskere ved Centre for Health Economics, Monash University, Melbourne, Australia og DaCHE, Syddansk Universitet, Odense, Danmark.Det primære målet med prosjektet er å utvide kunnskapen om hvordan livsvilkår i barndommen sammen med senere helserelatert atferd og sosiale forhold, påvirker pasienters evne til å håndtere sykdommer senere i livet. Prosjektet søker å forklare variasjoner i folks helserelaterte livskvalitet, deres velvære (livstilfredshet) og arbeidstilknytning, ved å analysere sentrale determinanter knyttet til helserelatert atferd og sosioøkonomiske forhold. Prosjektet har ulike arbeidspakker, og kandidaten vil i samarbeid med prosjektleder være med å velge hvilke tema som skal inngå i doktorgradsarbeidet. I løpet av stipendiatperioden skal stipendiaten produsere tre vitenskapelige artikler som skal publiseres i fagfellevurderte tidsskrifter. Se for øvrig informasjon om Ph.d.-programmet ved Det helsevitenskapelige fakultet.Den fulle prosjektbeskrivelsen kan fås tilsendt ved henvendelse til prosjektleder Jan Abel Olsen, e-post jan.abel.olsen@uit.no

Kvalifikasjonskrav

For å bli tilsatt som stipendiat, må krav for opptak på fakultetets ph.d.-program oppfylles, jfr. § 6 i ph.d.-forskriften ved UiT Norges arktiske universitet med utfyllende bestemmelser for Det helsevitenskapelige fakultet, som finnes på nettside med reglement for ph.d.-utdanningen ved Helsefak.For stillingen kreves oppnådd relevant mastergrad, fortrinnsvis innen økonomi, medisin eller epidemiologi. Søkere med annen relevant utdanningsbakgrunn vil også bli vurdert; statistikk, helsefag, samfunnsvitenskap. Søkere som er i avsluttende fase av profesjonsstudier eller masterstudier kan søke stillingen, men kan kun tilsettes dersom det kan fremlegges dokumentasjon på bestått avsluttende eksamen.Søker må beherske norsk eller annet skandinavisk språk flytende, både skriftlig og muntlig. Søker må også beherske engelsk flytende, både skriftlig og muntlig. Søker må ha kunnskap og interesse for kvantitative analyser, evne til å arbeide selvstendig og målrettet, stor arbeidskapasitet og utpregede analytiske evner. Personlig egnethet for stillingen vil vektlegges. Det vil bli lagt avgjørende vekt på søkers motivasjon og interesse for prosjektet. Med utgangspunkt i prosjektbeskrivelsen skal søknaden inneholde en kort redegjørelse for hvilke problemstillinger søker har spesiell interesse for å arbeide med (max 400 ord).

Vi kan tilby:

  • Interessante arbeidsoppgaver
  • Et utviklende fagmiljø med engasjerte kollegaer
  • Mulighet for utenlandsopphold
  • Gode karrieremuligheter
  • Stor grad av selvstendighet i arbeidet
  • Fleksibel arbeidstid og statlig avtaleverk
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Arbeids- og lønnsvilkår

Normal tilsettingsperiode er fire år. Ph.d.-studiet er normert til tre år. Det fjerde året, fordelt med 25 % pr år, skal brukes til undervisning eller andre arbeidsoppgaver for universitetet.

Kortere tilsettingsperiode kan gis dersom stipendiaten alt har gjennomført deler av sitt forskerutdannings-program, eller når ansettelsen bygger på tidligere tilsetting i utdanningsstilling (stipendiat, vitenskapelig assistent og liknende), slik at total tid til forskerutdanning blir tre år.

Stilling som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017.Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknad sendes elektronisk via www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • søknadsbrev
  • redegjørelse for hvilke problemstillinger søker har spesiell interesse for å arbeide med (max 400 ord)
  • CV med fullstendig oversikt over utdanning, praksis, faglig arbeid, pedagogisk kompetanse og referanser
  • vitnemål og attester:
    • vitnemål og karakterutskrift bachelorgrad eller lignende (original språk og oversatt)
    • vitnemål og karakterutskrift mastergrad eller lignende (original språk og oversatt)
  • dokumentasjon av norsk- og engelskkunnskaper
  • eventuelle vitenskapelige arbeider, herunder masteroppgaven

Språkkunnskaper i engelsk kan dokumenteres på en av følgende måter:

  • Vitnemål fra norsk eller skandinavisk videregående skole med engelsk (140 timer) muntlig og skriftlig
  • TOEFL (test of English as a Foreign Language)
  • IELTS (International English Testing Service)
  • Fullført universitetsgrad i faget engelsk språk eller engelsk litteratur
  • Fullført ett års universitetsstudium i Australia, Canada, Irland, New Zealand, Storbritannia eller USA, og undervisningsspråket har vært engelsk

Språkkunnskaper i norsk kan dokumenteres på følgende måte:

  • Vitnemål norsk eller skandinavisk videregående skole

Dersom du ikke har norsk/skandinavisk videregående skole kan språkkunnskaper i norsk dokumenteres på følgende måte:

  • Bestått eksamen i norsk som andrespråk på VKII-nivå (3. klasse)
  • Bestått eksamen fra trinn 3 i norsk for utenlandske studenter ved universitetene
  • Bestått eksamen fra 1-årig høgskolestudium i norsk språk og samfunnskunnskap for utenlandske studenter
  • Bergenstesten: test i norsk - høyere nivå, skriftlig med minimum 450 poeng eller karakteren Bestått (i ny karakterskala). De som har svensk eller dansk som morsmål, og som har generell studiekompetanse fra hjemlandet, behøver ikke å ta testen.

Bedømmelse forutsetter at vi har mottatt etterspurte søknadsdokumenter innen søknadsfristen. All dokumentasjon som skal vurderes må være på engelsk eller et skandinavisk språk.Søknader skal sendes via www.jobbnorge.no. Søknader som kommer til oss via e-post eller på andre måter vil ikke bli tatt i betraktning.

Generelt

For øvrig følges Utfyllende bestemmelser for tilsetting i stillinger som postdoktor, stipendiat og vitenskapelig assistent ved UiT Norges arktiske universitet og det vises til Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat.Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Ved UiT Norges arktiske universitet legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. Universitetet er en IA-virksomhet og legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant av en eventuell offentliggjøring.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS