Stilling:

10% bistilling som høyskolelærer II / universitetslektor II ved Bioingeniørutdanningen

Søknadsfrist 20. august 2018

UiT Norges arktiske universitet

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.

Les mer om oss på uit.no/helsefak

Ved UiT Norges Arktiske Universitet, Det helsevitenskapelige fakultet, Institutt for medisinsk biologi (IMB) det er ledig en 10% stilling som høyskolelærer II/Universitetslektor II. Stillingen er forbeholdt bioingeniører med hovedstilling på UNN. Stillingen er ledig i perioden 01.08.18 -31.07.20 med mulighet for forlengelse.

Stillingen er tilknyttet bioingeniørutdanningen og fagenhet for medisinsk laboratorieteknologi ved Institutt for medisinsk biologi og vil i hovedsak ha undervisning ved bioingeniør­utdanningen.

Tilsetting i bistilling forutsetter samtykke fra hovedarbeidsgiver.

Stillingens tilhørighet

Institutt for medisinsk biologi driver grunnleggende biomedisinsk forskning innen blant annet ulike kreftformer, hjerte-karsykdommer, kroppens immunforsvar og antibiotikaresistens. Instituttet er også involvert i marin bioprospektering og testing av nye legemidler.

Hovedtyngden av instituttets undervisning er rettet mot medisin- og odontologistudiet, men instituttet gir også undervisning både på bachelor-, master- og ph.d.-nivå innen biologi/biomedisin. Instituttet har et eget treårig bachelorprogram i bioingeniørfag. For øvrig bidrar instituttet i grunnutdanningen av studenter bl.a. i psykologi, ulike helse- og omsorgsfag og farmasi. Bachelor i bioingeniørfag (Bioingeniørutdanningen) er en profesjonsutdanning som gir offentlig autorisasjon.

Nærmere opplysninger om stillingene fås ved henvendelse til:

  • Studiekoordinator ved bioingeniør-utdanningen universitetslektor Kirsti Hokland, epost: kirsti.hokland@uit.no, mobil: 45278097

Stillingens arbeidsområde

Stillingen skal styrke kvaliteten i utdanningen og skal primært benyttes til nye samarbeidsformer og samarbeidsarenaer mellom klinikker på UNN og Bioingeniørutdanningen. Bioingeniørstudentene har sin eksterne praksis i alle de medisinske laboratoriene ved UNN. Stillingsinnehaveren skal styrke ekstern praksis ved UNN og laboratorieopplæringen ved utdanningens laboratorier, og slik bidra til at utdanningen er oppdatert og relevant i forhold til bioingeniørenes arbeidsfelt.

Stillingsinnehaveren skal bidra til å styrke samarbeidet mellom fagmiljøene ved UNN og UiT for utdanningen av bioingeniører. Stillingen skal spesielt styrke undervisningen i de medisinske laboratorieemnene, og den som ansettes bør har god erfaring fra praksisfeltet og like å undervise. Den som ansettes må også bidra i rekruttering av studenter til studiet.

Den som tilsettes skal delta i undervisningen i medisinsk biokjemi, hematologi og medisinsk laboratorieteknologi. Til sammen tilsvarer disse emnene 45 studiepoeng. Studentene er i praksis i flere perioder ved Laboratoriemedisin, og det vil derfor være ønskelig med et jevnlig samarbeid gjennom hele året.

Den som tilsettes skal i hovedsak delta i følgende undervisnings- og planleggingsoppgaver:

  • Automasjon
  • Pasientnær analysering
  • Kvalitetssikring
  • Veiledning av arbeidskrav med temaer fra praksisfeltet
  • Delta i planlegging og undervisning i medisinsk laboratorieteknologi i første studieår.
  • Bidra til rekruttering til bioingeniørstudiet

Andre oppgaver innen opplæring og undervisning kan bli tillagt.

Kvalifikasjonskrav

For tilsetting kreves offentlig autorisasjon som Bioingeniør.

For tilsetting som høyskolelærer II kreves godkjent bachelor i bioingeniørfag og relevant yrkespraksis.

For tilsetting som universitetslektor II kreves høyere grads eksamen eller tilsvarende ved universitet eller høgskole, og relevante forskningskvalifikasjoner utover mastergrads- eller hovedfagsnivå og/eller relevant praksis eller dokumentert utviklingsarbeid av et visst omfang.

Relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning er ønskelig.

Personlig egnethet tillegges vekt.

Stillingsinnehaveren må beherske norsk språk godt, skriftlig og muntlig.

Arbeids- og lønnsvilkår

Den som ansettes har plikt til å bidra i undervisning av alle studenter ved Det helsevitenskapelige fakultet ved behov, må rette seg etter retningslinjer for undervisning og ta del i eksamensarbeid uten særlig godtgjørelse.

Den som ansettes og må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeidet innen eget fag og for universitetet som helhet.

Arbeidsomfang i bistilling utgjør ca. 10 % av full stilling og tilsvarer en halv dag i uken eller ca 170 timer årlig. I denne tiden står bistillingsinnehaveren til universitetets disposisjon.

Høyskolelærer II lønnes med 10% av ordinær lønn etter statens regulativ kode 1007.

Universitetslektor II lønnes med 10% av ordinær lønn etter statens regulativ kode 1009.

Søknad sendes elektronisk på søknadsskjema som ligger på denne siden (www.jobbnorge.no) og skal inneholde:

  • søknadsbrev inkludert en kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen
  • CV med fullstendig oversikt over utdanning, praksis, faglig arbeid og referanser
  • Vitnemål og attester
  • vitnemål og karakterutskrift mastergrad eller tilsvarende (original språk og oversatt)
  • skjema for dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner, som finnes på nettside med informasjon til søkere på stillinger ved UiT

Bedømmelse forutsetter at vi har mottatt etterspurte søknadsdokumenter innen søknadsfristen.

All dokumentasjon som skal vurderes må være oversatt til engelsk eller et skandinavisk språk.

Søknader som kommer til oss via e-post eller på andre måter vil ikke bli tatt i betraktning.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.

Søkere som vurderes å være best kvalifisert kan bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.

Generelt

For øvrig følges utfyllende bestemmelser for tilsetting og opprykk i vitenskapelige stillinger ved UiT Norges arktiske universitet og det vises til forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Ved UiT Norges arktiske universitet legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. Universitetet er en IA-virksomhet og legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant av en eventuell offentliggjøring.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS