Stilling:

To stillinger som førsteamanuensis i klinisk psykologi

Søknadsfrist 30. november 2018

UiT Norges arktiske universitet

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskaping som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer. Les mer om oss på www.uit.no/helsefak.


Institutt for psykologi er en attraktiv arbeidsplass innen psykologisk forskning og utdanning. Instituttet er i rask vekt og utvikling og staben av vitenskapelige ansatte er nær doblet de siste 5 år. Fagmiljøet er dynamisk, spennende og internasjonalt og har de senere årene tiltrukket seg ambisiøse og suksessrike forskere innen flere felt i psykologi. Studentene ved våre studieprogram er dyktige, engasjerte og ambisiøse.

Ved institutt for psykologi (IPS) søker vi to engasjerte og dyktige forskere og klinikere som kan bidra til fremragende psykologisk forskning og utdanning i klinisk barne- og ungdomspsykologi og klinisk samfunnspsykologi, eller tilgrensende område. Vi utlyser med dette:

1 fast stilling som førsteamanuensis i klinisk barne- og ungdomspsykologi

og

1 fast stilling som førsteamanuensis i klinisk samfunnspsykologi, eller tilgrensende område med relevans for klinisk samfunnspsykologi

Den/de som tilsettes vil bli tilknyttet forskningsgruppen for klinisk psykologi, eller den forskningsgruppen som passer best for vedkommendes forskningsprofil, og vil primært ha arbeidsoppgaver innen forskning, utdanning og praksis i klinisk og/eller anvendt psykologi.

Stillingene er ledig for tiltredelse fra vårsemesteret 2019.

Beskrivelse av Institutt for psykologi

Institutt for psykologi (IPS) har i overkant av 90 ansatte fordelt på 33 fast vitenskapelig ansatte, 3 teknisk ansatte, 10 administrativt ansatte og et varierende antall stipendiater, postdoktorer og II-stillinger. IPS har 9 forskningsgrupper som leverer forskning av høy internasjonal klasse innen hele psykologifagets bredde: klinisk psykologi, helsepsykologi, sosialpsykologi, kognitiv psykologi, kognitiv nevrovitenskap, utviklingspsykologi, dyreatferd, menneskelig atferd i risikoterreng, samt rus og psykisk helse. Instituttet har ansvar for totalt 750 studenter i årsstudium, bachelorprogram, masterprogram og profesjonsstudium i psykologi. Det gis undervisning på bachelor-, master- og doktorgradsnivå. Instituttet drifter to klinikker som tilbyr utredning, behandling og rådgivning. Disse er poliklinikken Psykologisk klinikk, som både tilbyr psykologisk behandling og nevropsykologisk utredning, samt et lavterskeltilbud for barn og unge: Psykhjelpen.

Kontaktpersoner for stillingene er:

  • Instituttleder Ingunn Skre, tlf. 77 64 54 46 / 908 46 485, e-post ingunn.skre@uit.no (generelle spørsmål),
  • Professor Catharina E. A. Wang, 77646446, catharina.wang@uit.no (faglige spørsmål), og
  • Kontorsjef Trine Krane tlf 77645949 trine.d.krane@uit.no (praktiske spørsmål)

Arbeidsoppgaver

De aktuelle stillingene vil ha oppgaver innen klinisk rettet undervisning, ferdighetsopplæring og praksis på profesjonsstudiet i psykologi og i forskningsgruppen for klinisk psykologi.

Arbeidsoppgavene er forskning, undervisning og veiledning innen klinisk barne-og ungdomspsykologi, og/eller klinisk samfunnspsykologi, eller tilgrensende område. Instituttet har særlig behov for forskningsbasert og klinisk kompetanse i barn og unges psykiske helse, forebyggende psykisk helsearbeid, klinisk samfunnspsykologi og psykologers arbeid innen kommunale tjenester.

Instituttet har flere forskningsgrupper som har forskning innen tema psykisk helse og helsepsykologi. Instituttet ønsker å bygge opp forskning nært knyttet til psykologisk praksis.

Den/de som søker stillingen inviteres til å legge fram en plan for utvikling av praksisnær psykologisk forskning som er relevant for barn- og unges psykiske helse, forebygging, tidlig intervensjon, psykologers arbeid i primærhelsetjenesten, samt samfunnsrettede tiltak for psykisk helse.

Profesjonsutdanningen i psykologi integrerer profesjonsforberedende fag, psykologiske basisfag og akademiske fag gjennom hele studieløpet. Klinisk psykologiske fag, ferdighetsopplæring og praksis har sin hovedtyngde i tredje til femte studieår, men inngår også i de første studieårene. Stillingene vil ha arbeidsoppgaver knyttet til undervisning, veiledning og sensur i profesjonsforberedende og kliniske fag, og innen områdene barne- og ungdomspsykologi og samfunnspsykologi spesielt.

Den som tilsettes kan også bli tildelt andre undervisningsoppgaver innen sitt kompetanseområde.

Kvalifikasjonskrav

Det kreves autorisasjon som psykolog og fortrinnsvis spesialistkompetanse innen klinisk barne- og ungdomspsykologi, klinisk samfunnspsykologi, eller tilgrensende område, eller dokumentert arbeidserfaring fra området. Med «tilgrensende område» menes i denne sammenheng at søkerens kliniske profil og erfaring har klar relevans for klinisk samfunnspsykologi og/eller forebyggende psykisk helsearbeid.

Det kreves videre norsk doktorgrad i psykologi, eller tilsvarende, og at hovedtyngden av søkerens forskning er innen ett av områdene: Klinisk barne- og ungdomspsykologi, klinisk samfunnspsykologi, eller tilgrensende områder. Med «tilgrensende område» menes i denne sammenheng at søkerens forskningsprofil har klar relevans for klinisk samfunnspsykologi og/eller forebyggende psykisk helsearbeid.

Det legges vekt på i hvilken grad søkere kan skissere planer for videre forskning og fagutvikling, og om slike planer er i tråd med strategiske føringer fra fakultetet samt prioriteringer ved instituttet.

Personlig egnethet og at søkerens faglige profil passer inn i faggruppen, samt i instituttets profil forøvrig, tillegges betydelig vekt.

Spesifisering av kompetansekrav for førsteamanuensisFørsteamanuensis: For stilling som førsteamanuensis kreves norsk doktorgrad eller tilsvarende innen området, autorisasjon som psykolog og spesialistgodkjenning i klinisk barne-og ungdomspsykologi og/eller klinisk samfunnspsykologi, eller tilgrensende område, samt dokumentert universitetspedagogisk basiskompetanse.

For fast tilsetting som førsteamanuensis vil dokumentasjon av følgende tillegges stor vekt:

- Selvstendig forskning utover doktorgrad

- Erfaring med søknader om ekstern forskningsfinansiering

- Gjennomført utenlandsopphold og at søker kan vise til nasjonalt og internasjonalt forskningsnettverk.

Selvstendig forskning utover doktorgrad kan dokumenteres med vitenskapelige publikasjoner som ikke er publisert sammen med veilederne fra doktorgraden.

Erfaring med søknad om ekstern forskningsfinansiering betyr at søker kan dokumentere selvstendig søknadsarbeid, men ikke nødvendigvis må ha oppnådd ekstern finansiering. Søknadsevalueringer som viser søknadskvaliteten vil være nyttig for å vurdere søkers kvalifikasjoner. Bidrag på større søknader kan også vurderes dersom bidraget dokumenteres.

Internasjonal mobilitet vil bli vurdert i forhold til varighet/antall opphold og hvorvidt det har gitt resultater i form av vitenskapelige publikasjoner og/eller felles søknader om ekstern forskningsfinansiering.

Vitenskapelig samarbeid, nasjonalt og/eller internasjonalt, bør dokumenteres gjennom felles publikasjoner og/eller søknadsarbeid.

Undervisningskompetanse (pedagogisk basiskompetanse)Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i sin søknad dokumentere sin undervisningskompetanse ved å legge ved en pedagogisk mappe. Hva en slik mappe skal inneholde kan du lese om på Results nettside.

Språkkunnskaper:

Søkeren må beherske norsk og engelsk flytende muntlig og skriftlig.

Prøveforelesning og intervju:

Aktuelle søkere blir invitert til å avlegge prøveforelesning og intervju, og intervjukomiteens bedømmelse av pedagogiske ferdigheter og personlige mellommenneskelige egenskaper tillegges betydelig vekt. Personlig egnethet som personlige ambisjoner, selvstendighet, gode samarbeidsevner, evne til å inspirere, vitenskapelig og pedagogisk kreativitet, og motivasjon for å gjøre en vitenskapelig og pedagogisk innsats for fagmiljøet tillegges betydelig vekt.

Vi kan tilby

  • et av landets beste vilkår for FOU-termin
  • et godt arbeidsmiljø
  • gode velferdsordninger
  • gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Arbeids- og lønnsvilkår

Den som ansettes har plikt til å bidra i undervisning av alle studenter ved Det helsevitenskapelige fakultet ved behov, må rette seg etter retningslinjer for undervisning og ta del i eksamensarbeid uten særlig godtgjørelse.

Den som ansettes må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeidet innen eget fag og for universitetet som helhet.

Arbeidsdelingen mellom undervisning og forskning er fleksibel og tildeles individuelt. Som norm avsettes 5 % tidsressurs til administrative oppgaver for alle vitenskapelige ansatte. Deretter skal som norm arbeidstiden fordeles slik:

  • professor/dosent/førsteamanuensis: 50 % til forskning og 50 % til undervisning, når tid til andre oppgaver er trukket i fra.

Fast ansatte i stillinger som professor, dosent, førsteamanuensis og førstelektor kan søke om forsknings- og utviklingstermin med lønn, jfr. retningslinjene for fordeling av FoU-termin.

For nærmere informasjon vises det til retningslinjer for fordeling av arbeidstid i vitenskapelige stillinger, som finnes på nettside med informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Førsteamanuensis lønnes etter statens regulativ kode 1011.

Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknad sendes elektronisk via www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • søknadsbrev inkludert en kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen
  • CV med fullstendig oversikt over utdanning, praksis, faglig arbeid og referanser
  • Vitnemål og attester
    • vitnemål og karakterutskrift mastergrad eller tilsvarende (original språk og oversatt)
    • vitnemål og karakterutskrift ph.d. grad eller tilsvarende (original språk og oversatt)
  • skjema for dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner, som finnes på nettside med informasjon til søkere på stillinger ved UiT
  • liste over vitenskapelige arbeider
  • inntil 15 vitenskapelige arbeider. Doktorgradsavhandlingen regnes her som ett arbeid.
  • beskrivelse av de vedlagte arbeidene, samt en kortfattet beskrivelse av øvrige arbeider for å vise bredden i den vitenskapelige produksjonen
  • en plan for fremtidig forskning innen området for stillingen

Bedømmelse forutsetter at vi har mottatt etterspurte søknadsdokumenter innen søknadsfristen.

All dokumentasjon som skal vurderes må være oversatt til engelsk eller et skandinavisk språk.

Søknader som kommer til oss via e-post eller på andre måter vil ikke bli tatt i betraktning.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.

Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.

Dersom det ikke melder seg kvalifisert søker til stillingen kan det bli aktuelt med midlertidig tilsetting for inntil tre år, jf. universitets- og høgskolelovens § 6-5, 1. ledd.

Ved midlertidig tilsetting på bakgrunn av manglende vitenskapelige kvalifikasjoner, må søknad om fast tilsetting med ny bedømmelse skje innen utløpet av treårsperioden. Tilsettingen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Dersom tilsettingen er midlertidig på grunn av manglende pedagogiske kvalifikasjoner, må søkeren innen utløpet av treårsperioden få godkjent pedagogiske kvalifikasjoner gjennom å ha utviklet en pedagogisk mappe. Tilsettingen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Generelt

For øvrig følges utfyllende bestemmelser for tilsetting og opprykk i vitenskapelige stillinger ved UiT Norges arktiske universitet og det vises til forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Ved UiT Norges arktiske universitet legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. Universitetet er en IA-virksomhet og legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant av en eventuell offentliggjøring.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS