Stilling:

To førsteamanuensis / professor-stillinger (marin botanikk og marin biogeokjemi)

Søknadsfrist 1. september 2018

UiT Norges arktiske universitet

Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE) består av Institutt for arktisk og marin biologi, Norges Fiskerihøgskole og Handelshøgskolen. Fakultetets primæroppgaver er å utøve forskning, undervisning og formidling på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå innenfor sine fag. Prioriterte forskningsfelt er akvatiske og terrestriske økosystemer, klima, fisk og dyrs tilpasning til livet i Arktis, marin bioteknologi/bioprospektering, akvakultur/fiskehelse, marine næringsmidler, bedrifts- og næringsøkonomi, ressurs- og miljøøkonomi, markedsforskning og ressursforvaltning. Fakultetets tverrfaglige profil gir god anledning til å utvikle forskningsprosjekter der flere faggrupper samarbeider.

Ved UiT Norges arktiske universitet, Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi(BFE) er det ledig to stillinger som Førsteamanuensis /professor i marin botanikk og marin biogeokjemi. Vi ser etter to motiverte og fremragende forskere / undervisere som er i stand til å bidra inn mot vår pågående forskning og ikke minst våre studieprogrammer. Stillingen er plassert ved Institutt for arktisk og marin biologi, og forskningsgruppen Arctic Marine System Ecology (AMSE).

Institutt for arktisk og marin biologi (AMB) består av 6 forskningsgrupper i biologi i et stort institutt som er lokalisert på flere bygg. Instituttets faglige aktivitet spenner vidt og dekker forskning og utdanning fra molekylære mekanismer på cellenivå, fysiologiske tilpasninger hos organismer til økologiske interaksjoner i akvatiske og terrestriske miljøer. Instituttet fremstår som en moderne og spennende faglig enhet i biologi som møter faglige utfordringer innen grunnforskning, næringsrettet og forvaltningsrettet forskning med et sterkt fokus på Nordområdene. Instituttet samarbeider med regionale institusjoner som Framsenteret, Havforskningsinstituttet og NIBIO på omfattende nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter. Ved AMB er det for tiden 52 faste vitenskapelig ansatte, 9 administrative og 23 ansatte i tekniske stillinger, samt 65 midlertidig ansatte forskere, ph.d stipendiater og teknikere.

For nærmere informasjon om stilling, kontakt:

Stillingenes arbeidsområdeBFE og AMB tilbyr biologiske studieprogrammer på BSc, MSc og PhD nivå, og forskningsgruppen AMSE bidrar med undervisning på alle nivåer. AMSE har en sterk og internasjonal forskningsprofil med et nettverk av lokale, nasjonal og internasjonale samarbeidspartnere. Forskningsgruppens forskning og undervisning strekker seg fra organisme-biologi (fra protister til marine pattedyr), økotoksikologi, marin økologi, ressursbiologi til økosystem modellering. UiT og AMSE har et sterkt fokus på interdisiplinær forskning rettet mot nordlige marine økosystemer. De to ledige stillingene vil kunne sammenholdes og videreutvikle pågående prosjekter, inkludert UiT’s verdensledende focus på sesongsvariable iskanter (prosjektet ArcticSIZE) og forskningsprosjektet Arven etter Nansen.

De nye stillingene forventes å styrke AMSEs forskning gjennom forskningssøknader, metodeutvikling, felt- eller laboratoriestudier, vitenskapelig samarbeid og publisering. Vi forventer også en interesse for populær forskningsformidling. Vi søker sterkt motiverte og inkluderende forskere/undervisere, som komplementerer eksisterende ekspertise ved AMSE, BFE og UiT.

Faglig fokus for stillingen i marin botanikk er på marine primærprodusenter, deres økologi og funksjon i økosystemet. Den nytilsatte får ansvar for utvikling, opplegg og undervisning på universitetskurs i generell marinbotanikk, med fokus på artskunnskap, biodiversitet og økologi hos både mikro- og makroalger og generell botanikk / marinøkologi.

Faglig fokus for stillingen i marin biogeokjemi er på regionale og/eller globale biogeokjemiske sykler, inkludert uorganisk næringsstoffkjemi. Undervisningsansvar blir fokusert på uorganiske næringsstoffer, biogeokjemiske sykler (N, P, Si) og næringsnett-sporingsstudier, men kan også inkludere generell marinøkologi.

Begge de nye stillingene vill få ansvar for individuelle kurs, og forventes å bidra til undervisningen på andre kurs som tilbys i bachelor og masterprogrammene i biologi, og eventuelt til andre utdanningsprogrammer ved UiT. Undervisning inkluderer også veiledning av studentoppgaver på BSc, MSc og PhD nivå. De nytilsatte forventes å delta på tokt og feltbasert undervisning. BFE og AMB har sterkt fokus på fremragende undervisning og studentveiledning samt vedvarende utvikling av undervisningsmetoder. Vi forventer at de nytilsatte engasjerer seg og bidrar på dette området. For begge stillingene vil det bli tillagt et spesielt ansvar for å videreutvikle vårt internasjonale samarbeid med Arctic Science Partnership (http://www.asp-net.org), noe som vil kunne inngå i pliktarbeidsdelen av tilsettingen.

KvalifikasjonskravMinimum krav for disse stillingene er norsk doktorgrad i marin botanikk, marin biogeokjemi eller tilsvarende. For professor må det kunne dokumenteres vesentlig mer omfattende forskning av høy kvalitet enn det som kreves til doktorgrad. Vi ønsker søkere med et sterkt nasjonalt og internasjonalt nettverk, som kan bidra til å styrke instituttets generelle kompetanse i marin biologi.

For stillingen i marin botanikk må den som blir ansatt kunne dokumentere kompetanse i og interesse for marine algearter, biodiversitet og økologi, inkludert måling av primærproduksjon, og en interesse for algenes rolle som primærprodusenter i nordlige og/eller polare marine økosystemer. Forskningsfokus bør være på mikroalger, men undervisning kan inkludere emner om både mikro- og makroalger.

For stillingen i marin biogeokjemi må den som blir ansatt kunne dokumentere kompetanse innen biogeokjemiske sykler, næringsstoffsdynamikk og/eller biokjemiske indikatorer for trofiske interaksjoner. (f.eks. stabile isotoper, kjemiske markører) og/eller omsetning av organisk materiale. Her vil et fokus på pelagiske prosesser med relevans for det bentiske næringsnettet være ønskelig.

Begge kandidatene må kunne dokumentere erfaring med å starte opp eksternt finansiert forskning relevant for disse stillingene, samt ha en sterk publikasjonsliste i internasjonale tidsskrifter. I tillegg må de ha deltatt og bidratt til relevante nasjonale og internasjonale møter. Deltakelse i felt- og eksperimentelle studier er en viktig del av forskningen på AMB og de nyansatte forventes å delta på forsknings- og/eller undervisningstokt flere uker hvert år. Kandidater bør kunne dokumentere erfaring med felt og eksperimentell forskning og undervisning, helst fra nordlige eller polare områder. Dokumentert erfaring med kvantitative metoder, biostatistikk og modellering vil ses som positivt for stillingene.

Vi ser etter kandidater med en sterk motivasjon og dedikasjon for undervisning og studentveiledning. Søkere må ha gode ferdigheter i engelsk, både skriftlig og muntlig. Det er ønskelig at søkeren kan norsk eller et skandinavisk språk. For søkere som ikke kan et skandinavisk språk er det en forutsetning at de lærer seg norsk innen 3 år. Les hvordan du kan dekke språkkrav.

Evne og vilje til å arbeide i team innenfor både undervisning og forskning er en forutsetning, noe som betyr at kandidatene må kunne vise til svært gode samarbeidsevner og en generelt positiv holdning ovenfor medarbeidere / studenter.

Alle søkere til undervisnings- og forskningsstillinger skal i sin søknad dokumentere sin undervisningskompetanse ved å legge ved en pedagogisk mappe. Alternativt så kan en kandidat ansettes på vilkår under forutsetning av at vedkommende skaffer seg nødvendig pedagogisk kompetanse innen tre år. For nærmere informasjon om krav til pedagogiske kvalifikasjoner, se egen nettside om Universitets- og høgskolerådets (UHRs) godkjenning av pedagogisk basiskompetanse.

ArbeidsvilkårVed UiT Norges arktiske universitet skal fordelingen av arbeidstid være fleksibel og tildeles på individuelt grunnlag.

Som norm avsettes 5 % tidsressurs til administrative oppgaver for faglig tilsatte i denne stillingskategorien.

Fast tilsatte i stilling som professor, dosent, førsteamanuensis og førstelektor har rett til å søke om forsknings- og utviklingstermin med lønn, jf. Retningslinjer for fordeling av FOU termin.

For nærmere informasjon vises det til retningslinjene for fordeling av arbeidstid for ansatte i undervisnings- og forskerstillinger.

Den som tilsettes må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeidet innen sitt eget fag og for universitetet som helhet.

LønnFørsteamanuensis lønnes etter statens regulativ kode 1011 og professor lønnes i kode 1013.Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Bedømmelse Søkerne blir vurdert av en sakkyndig komité. De som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervju skal blant annet ta sikte på å avklare personlig egnethet for stillingen. Det vil også bli avholdt prøveforelesning.

Søkere må ta med originale vitnemål og attester til intervju.

KvalifiseringsvilkårDersom ansettelsen er midlertidig på grunn av manglende pedagogiske kvalifikasjoner, må søkeren innen utløpet av 3-årsperioden få godkjent pedagogiske kvalifikasjoner gjennom å ha utviklet en pedagogisk mappe. Ansettelsen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Kjønnskvotering

UiT ønsker å øke kvinneandelen i vitenskapelige stillinger. Dersom to eller flere søkere blir funnet tilnærmet likeverdig kvalifiserte, vil universitetet rangere kvinner foran menn.

Send inn din søknad via www.jobbnorge.no.

Bedømmelse forutsetter at søknadsdokumenter (nevnt under) er vedlagt i Jobbnorge innen søknadsfristens utløp. Dokumenter som skal vurderes må være sertifisert og oversatt til skandinavisk eller engelsk.

Søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • attesterte kopier av vitnemål og attester
  • dokumentasjon av engelskkunnskaper
  • skjema for dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner
  • liste over arbeider og beskrivelse av disse
  • kontakt informasjon på tre referanser

Listen over vitenskapelige arbeider skal ha følgende opplysninger:

  • forfatter(e), arbeidets tittel
  • for artikler: tidsskriftets navn og volum, artikkelens første og siste sidetall, årstall
  • for bøker eller andre selvstendige publikasjoner skal det angis forlag, trykkested, år og sidetall.

Vitenskapelig produksjonSøkeren skal levere inntil 5 arbeider som er sentrale i hennes/hans produksjon. Doktoravhandling regnes i denne sammenheng som ett arbeid. I tillegg skal søkeren gi en beskrivelse av sin vitenskapelige produksjon der hun/han peker på hvilke arbeider som er mest betydningsfulle i forhold til den utlyste stillingen, og derfor bør ligge sentralt i bedømmelsen. Videre beskrives de øvrige arbeider kortfattet for å vise bredden i produksjonen (inntil 2 sider).

Videre beskrives kandidatens undervisningserfaring, undervisningsinteresse, visjon og undervisingsfilosofi (1-2 sider). Beskrivelsene skal følge som vedlegg til søknaden.

InformasjonMer informasjon og retningslinjer det henvises til i våre kunngjøringer finnes her.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Ved UiT Norges arktiske universitet legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Universitetet er IA-virksomhet og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant av en eventuell offentliggjøring.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS