Stilling:

Professor / førsteamanuensis i oppdrettsteknologi

Søknadsfrist 1. september 2018

UiT Norges arktiske universitet

Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE) består av Institutt for arktisk og marin biologi, Norges Fiskerihøgskole og Handelshøgskolen. Fakultetets primæroppgaver er å utøve forskning, undervisning og formidling på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå innenfor sine fag. Prioriterte forskningsfelt er akvatiske og terrestriske økosystemer, klima, fisk og dyrs tilpasning til livet i Arktis, marin bioteknologi/bioprospektering, akvakultur/fiskehelse, marine næringsmidler, bedrifts- og næringsøkonomi, ressurs- og miljøøkonomi, markedsforskning og ressursforvaltning. Fakultetets tverrfaglige profil gir god anledning til å utvikle forskningsprosjekter der flere faggrupper samarbeider.

Ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE), UiT Norges arktiske universitet er det ledig en stilling som professor/førsteamanuensis i oppdrettsteknologi. Stillingen er plassert ved Norges fiskerihøgskole, som er en flerfaglig enhet for marin forskning og utdanning.

NFH har forskningsmiljøer innen ressursforvaltning og bioteknologi, og øker nå sin satsing på havbruksrelatert forskning. Dette innebærer styrking av eksisterende forskningsmiljø innen havbruk og miljø, immunologi og vaksineutvikling, kystsoneplanlegging og forvaltning, genetikk og bioinformatikk, samt utnyttelse av mikroalger.

Nærmere opplysninger om stillingen ved:

Stillingens forsknings-/arbeidsområde

Stillingen er en del av en strategisk satsing på havbruk ved NFH/BFE og vil bli lagt til forskningsgruppen Havbruk og miljø.

Stillingen forventes å bidra aktivt til forskning på relevante problemstillinger innen havbruk og miljø, i første rekke i krysningspunktet mellom biologi, oppdrettsteknologi og vannmiljø, gjerne i sammenheng med andre tema innen NFHs havbruksstrategi, herunder stress og velferd, reproduksjon og yngelbiologi, samt miljømessige (temperatur, fotoperiode og vannkvalitet) og teknologiske utfordringer/begrensninger knyttet til fiskevelferd og helseriktig oppdrett av fisk. Forskningsgruppen for Havbruk og miljø inngår i et bredere forskningsmiljø ved NFH og BFE, og det oppmuntres til samarbeid på tvers av forskningsgrupper, institutt og institusjoner.

Stillingen vil bli tillagt ansvar for undervisning innen oppdrettsteknologi og veiledning på master- og doktorgradsnivå. Vi vektlegger kollegialt samarbeid vedrørende planlegging, gjennomføring og videreutvikling av våre studieprogram.

Stillingene forventes videre å bidra med kommunikasjon og formidling av sitt fagområde, både internt ved UIT og til næring og samfunn for øvrig.

Kvalifikasjonskrav

Relevante søkere er internasjonalt anerkjent innen sitt fagfelt, med vitenskapelige kvalifikasjoner utover doktorgradsnivå. Den som tilsettes må kunne dokumentere kompetanse innen biologi og oppdrettsteknologi relatert til produksjon og oppdrett av fisk. Det kreves god kunnskap om havbruksnæringen og dokumentert evne til å oppnå ekstern finansiering av forskning.

Krav til undervisningskompetanse (pedagogisk basiskompetanse)

Søkeren må kunne dokumentere pedagogiske kompetanse i form av universitetspedagogisk seminar, annen pedagogisk utdanning eller gjennom å ha utviklet en godkjent pedagogisk mappe. Alternativt kan komiteen, etter en konkret vurdering av søkerens praktiske kompetanse som underviser, fastsette at denne kan anses som likeverdig med formell pedagogisk utdanning. For nærmere informasjon om krav til pedagogiske kvalifikasjoner, se egen nettside om universitetspedagogikk.

Vi ser etter kandidater som er ambisiøse, og som kommuniserer og samarbeider godt. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Språk

Den som tilsettes må beherske engelsk skriftlig og muntlig. Ikke-skandinaviske søkere må være villig til å lære seg norsk innen 3 år. Les hvordan du dekker språkkravet.

Arbeidsvilkår

Ved UiT Norges arktiske universitet skal fordelingen av arbeidstid være fleksibel og tildeles på individuelt grunnlag.

Som hovedprinsipp skal hver enkelt tilsatt i stillingskategoriene professor og førsteamanuensis bruke like mye tid til undervisning og FoU-arbeid når tid til andre arbeidsoppgaver er trukket fra.

Som norm avsettes 5 % tidsressurs til administrative oppgaver for faglig tilsatte i denne stillingskategorien. For nærmere informasjon vises det til retningslinjer for fordeling av arbeidstid i vitenskapelige stillinger, som finnes på nettside med informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Fast tilsatte i stilling som professor, dosent, førsteamanuensis og førstelektor har rett til å søke om forsknings- og utviklingstermin med lønn, jf. Retningslinjene for fordeling av FoU-termin.

Den som tilsettes må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeidet innen sitt eget fag og for universitetet som helhet.

Lønn

Professor lønnes etter statens regulativ kode 1013. Førsteamanuensis lønnes etter statens regulativ kode 1011. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse fra bruttolønn.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. I bedømmelsen legges det vekt på at søkerne kan dokumentere faglig virksomhet på høyt nivå de siste 6 år, og at denne peker framover mot fortsatt aktivitet på professornivå.

De av søkerne som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet ta sikte på å avklare personlig egnethet for stillingen. Det vil også bli avholdt prøveforelesning.

Søkere må ta med originale vitnemål og attester til intervju.

Kvalifiseringsvilkår

Dersom det ikke melder seg søkere som er klart kvalifisert for fast ansettelse, kan det bli aktuelt med midlertidig ansettelse for inntil tre år, jf. statsansatteloven § 9 og universitets- og høgskolelovens § 6-5,1. ledd. Søknad om fast ansettelse med ny bedømmelse må skje innen utløpet av 3-årsperioden. Ansettelsen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Dersom tilsettingen er midlertidig på grunn av manglende pedagogiske kvalifikasjoner, må søkeren innen utløpet av 3-årsperioden få godkjent pedagogiske kvalifikasjoner gjennom å ha utviklet en pedagogisk mappe. Tilsettingen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Kjønnskvotering

Kvinner oppfordres til å søke. UiT Norges arktiske universitet ønsker å rekruttere kvinner til forskning. Dersom to eller flere søkere blir funnet tilnærmet likeverdig kvalifisert vil Universitetet rangere kvinner foran menn.

Send inn din søknad via www.jobbnorge.no.

Bedømmelse forutsetter at søknadsdokumenter (nevnt under) er vedlagt i Jobbnorge innen søknadsfristens utløp. Dokumenter som skal vurderes må være sertifisert og oversatt til skandinavisk eller engelsk.

Søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Attesterte kopier av vitnemål og attester
  • Referanser med kontaktinformasjon
  • Dokumentasjon av engelskkunnskaper
  • Pedagogisk mappe
  • Skjema over pedagogiske kvalifikasjoner (om du ikke har pedagogisk mappe)
  • Liste over arbeider og beskrivelse av disse

Listen over vitenskapelige arbeider skal ha følgende opplysninger:

  • forfatter(e), arbeidets tittel
  • for artikler: tidsskriftets navn og volum, artikkelens første og siste sidetall, årstall
  • for bøker eller andre selvstendige publikasjoner skal det angis forlag, trykkested, år og sidetall.

Arbeider- Søkeren skal levere inntil 10 arbeider som er sentrale i hennes/hans produksjon. Doktoravhandling regnes i denne sammenheng som ett arbeid.

I tillegg skal søkeren gi en beskrivelse av sin vitenskapelige produksjon der hun/han peker på hvilke arbeider som er mest betydningsfulle i forhold til den utlyste stillingen, og derfor bør ligge sentralt i bedømmelsen. Videre beskrives de øvrige arbeider kortfattet for å vise bredden i produksjonen. Beskrivelsene skal følge som vedlegg til søknaden.

Informasjon

Mer informasjon og retningslinjer det henvises til i våre kunngjøringer finnes her.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Ved UiT Norges arktiske universitet legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Universitetet er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS