Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Vitenskapelig assistent ved Institutt for språk og kultur

Søknadsfrist: 08.08.2019

Vil du jobbe ved verdens nordligste universitet?

Om stillingen

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Ved UiT Norges arktiske universitet er det fra 1.8 2019 ledig 100% stilling som vitenskapelig assistent. Det kan også bli aktuelt å tilsette i to 50% stillinger. Tilsettingen gjelder for 2 år og er tilknyttet Institutt for språk og kultur (ISK) og forskningsgruppen LAVA (Language Acquisition, Variation and Attrition), http://site.uit.no/lava/.

ISK har 75 fast ansatte, 10 professor II og omlag 30 stipendiater. I tillegg kommer rundt 25 midlertidige tilsatte i forsknings- og undervisningsstillinger. Instituttets kjernevirksomhet er forskning, utdanning og formidling innenfor språkvitenskap, litteraturvitenskap, kunsthistorie, samt medie- og dokumentasjonsvitenskap.

Instituttet har en svært aktiv forskningsprofil med stor tematisk bredde og huser et av verdens fremste språkvitenskapelige miljø, med forskergrupper innenfor kognitiv lingvistikk (CLEAR), samisk språkteknologi (Giellatekno og Divvun), sosiolingvistikk (LAIDUA), språktilegnelse (LAVA) og teoretisk lingvistikk (CASTL-Fish). Instituttets miljøer innen litteraturvitenskap, kunsthistorie og medie- og dokumentasjonsvitenskap hevder seg sterkt nasjonalt og er blant annet organisert i forskergruppene Health Art Society (HAS), Russian Space, WARGAME og ALMPUB.

ISK tilbyr undervisning i allmenn språkvitenskap, litteraturvitenskap, kunsthistorie, medie- og dokumentasjonsvitenskap, engelsk, kvensk og finsk, nordisk, russisk, samisk, spansk og tysk, som årsstudium, bachelor- eller mastergradsstudium. Det gis også doktorgradsutdannelse i kultur/litteraturvitenskap, kunsthistorie, medie- og dokumentasjonsvitenskap og språkvitenskap.

Den som tilsettes, vil ha sin daglige arbeidsplass ved UiT i Tromsø.

Fagområde/arbeidsoppgaver

Forskningsgruppen LAVA er en svært aktiv gruppe som driver med eksperimentell lingvistikk og andre typer datainnsamling. Forskningsmetodene inkluderer eye tracking, web-baserte spørreskjemaer og innspillinger av talespråk.

Vi trenger en assistent som kan ta seg av følgende oppgaver:

  • Vedlikehold, oppdatering og utvikling av websider.
  • Hjelp med oppbygging av databaser, både over innsamlet materiale og over deltagere i språkstudier.
  • Assistanse ved utforming av ulike språklige eksperimenter.
  • Assistanse ved feltarbeid.
  • Datainnsamling og transkripsjon.
  • Ansvar for nettjenesten Flere språk til flere; nettsiden, avtaler om populærvitenskapelige foredrag, kontakt med nettverket Bilingualism Matters, osv.
  • Kontakt med deltagere i samband med feltarbeid eller annen datainnsamling.
  • Kontakt med barnehager og skoler: Sette opp avtaler for eksperimenter / andre opptak av barn, orientere om forskningen til deltakerne, osv.
  • Annet forefallende arbeid i forskningsgruppen.

Kvalifikasjonskrav

Vi ønsker kandidater som har flest mulig av følgende kvalifikasjoner. Søkere som ikke innehar alle kvalifikasjonene i listen oppfordres likevel til å søke.

  • Interesse for språk.
  • Universitetsutdanning i språkvitenskap, psykologi, IT eller et annet relevant fagområde.
  • Erfaring i å jobbe med data. Kjennskap til et eller flere programmeringsspråk er stort pluss (først og fremst Python), og/eller bakgrunn i webdesign eller håndtering av databaser.
  • Gode ferdigheter i norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig.
  • Gode administrative evner og velutviklet ordenssans.
  • Gode kommunikasjonsferdigheter, både med voksne og barn.

Det vil bli lagt vekt på personlig egnethet.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen kan du få ved henvendelse til:

Søknad

Søknad sendes elektronisk på søknadsskjema på denne siden og skal inneholde:

  • søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning og praksis)
  • 1-3 referanser med kontaktinformasjon
  • vitnemål og attester.

Vi kan tilby

Vi kan tilby en variert og utviklende stilling i et aktivt forskningsmiljø. Assistenten vil kunne ta del i å utvikle nye eksperimentelle paradigmer, og vil derfor få en god introduksjon til internasjonal språkforskning. Jobben vil også kunne gi muligheter for å reise både innenlands og internasjonalt i samband med feltarbeid og konferanser.

Lønn etter statens regulativ i kode 1019 eller 1020 vitenskapelig assistent, etter kvalifikasjoner. Fra bruttolønn trekkes det 2% pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Genrell informasjon

Ved Universitetet i Tromsø legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Universitetet legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger håndteres i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS