Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Universitetslektor ved Skolelaboratoriet i realfag

Søknadsfrist: 01.01.2020

Om stillingen

Ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi (NT-fakultetet) er det ledig en ettårig prosjektstilling som universitetslektor, med mulighet for forlengelse i ytterligere 2 år. Stillingen er organisatorisk lagt til fakultetsadministrasjonen ved Seksjon for forskning, utdanning og formidling, men vil være tett knyttet til fagmiljøene ved de seks instituttene på fakultetet.

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Stillingen er tilknyttet utvikling av kurs og undervisning ved Skolelaboratoriet i realfag og teknologi. Det er i tillegg studieadministrative oppgaver knyttet til stillingen.

Skolelaboratoriet

Skolelaboratoriet er en sentral arena for samhandling mellom UiT og skoleverket innen realfag og teknologifag. Skolelaboratoriet skal være med på å øke interessen for realfaglige og teknologiske fag og bidra i rekrutteringen til disse, med relevante og engasjerende undervisningsopplegg for grunnskole og videregående skole. Det er i tillegg fokus på å øke andelen kvinnelige studenter ved NT-fakultetet.

Arbeidsoppgaver

De viktigste arbeidsoppgavene vil være

  • Utvikle og gjennomføre øvelser og kurs for elever og lærere, innen naturvitenskapelige disipliner

Andre oppgaver knyttet til stillingen

  • Øke samhandlingen mellom fagmiljøet ved UiT og skoleverket
  • Bistå utvikling og gjennomføring av etter- og videreutdanningsemner ved NT-fakultetet
  • Delta i formidlings- og rekrutteringsarbeidet ved fakultetet

Kontakt

Flere opplysninger om stillingen kan du få av rådgiver Vibeke Os,

  • Telefon:902 90 650
  • E-post:vibeke.os@uit.no

Kvalifikasjoner

For denne stillingen krever vi lektorutdanning i realfag/teknologi eller mastergrad innen realfag/teknologi. Det er et krav med pedagogisk/didaktisk kompetanse. Erfaring og kjennskap til skoleverket vil vektlegges.

Vi ønsker oss en kreativ og selvstendig person med initiativ og handlekraft, gode samarbeidsevner og gode pedagogiske evner. God muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk og engelsk er et krav. Personlig egnethet og interesse for faglig formidling vil bli vektlagt.

De grunnleggende kompetansekravene for ansettelse som universitetslektor er:

  • Høyere grads eksamen eller tilsvarende ved universitet eller høgskole,
  • Relevante forskningskvalifikasjoner utover mastergrads- eller hovedfagsnivå og/eller relevant praksis
  • Dokumentert utdanningsfaglig kompetanse

Ved UiT legges det vekt på forskningsarbeidenes kvalitet, relevans og betydning og ikke på hvor arbeidene er publisert, i henhold til prinsippene i The San Fransisco Declaration on Research Assessment (DORA).

UiT ønsker å øke kvinneandelen i undervisnings- og forskerstillinger. Dersom to eller flere søkere blir funnet tilnærmet likeverdig kvalifiserte, vil universitetet rangere kvinner foran menn.

Krav til utdanningsfaglig kompetanse

Du må ha opparbeidet grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning.

Alle søkere skal dokumentere sin utdanningsfaglige kompetanse:

  • Søkere som har fullført utdanning eller kurs utviklet for å gi pedagogisk kompetanse for undervisning ved universitet og høyskoler, tilsvarende minimum 200 timer, skal legge ved kurs-/eksamensbevis og studieplan.
  • Øvrige søkere skal beskrive, vurdere og dokumentere sin kompetanse som underviser og veileder. Det kreves praksis som underviser og veileder i høyere utdanning, gjerne kombinert med relevante utdanninger kurs, og seminar. Ferdighetene skal dokumenteres i form av en pedagogisk mappe. Det stilles krav om erfaring som tilsvarer to års undervisning og veiledning i høyere utdanning i heltidsstilling.

Hvis den utdanningsfaglige kompetansen kan tilegnes i løpet av to år etter ansettelse vil søkere bedømmes, men ikke rangeres, basert på utdanningsfaglig kompetanse. De som ikke oppfyller kravene ved ansettelsen, vil bli pålagt å oppfylle kravene innen to år. UiT tilbyr kurs i utdanningsfaglig kompetanse til ansatte.

Kravet til utdanningsfaglig kompetanse kan fravikes etter konkret vurdering i det enkelte tilfelle.

Søknaden

Søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev
  • CV, inkludert full publikasjonsliste
  • Vitnemål for alle grader
  • Referanser og attester
  • Dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse
  • En liste over alle dine vitenskapelige arbeider
  • Beskrivelse av dine vitenskapelige arbeider, særlig de du anser som mest betydningsfulle
  • Du kan levere de vitenskapelige arbeider (publiserte eller upubliserte) du ønsker det skal bli tatt hensyn til ved bedømmelsen

Dokumenter som legges ved søknaden må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Søknaden med vedlegg leveres elektronisk gjennom Jobbnorge.

Vi kan tilby

  • Et hyggelig arbeidsmiljø
  • Utviklingsarbeid med mulighet til kreativ utfoldelse
  • Et av landets beste vilkår for FoU-termin
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Universitetslektor lønnes etter statens regulativ kode 1009. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Generelt

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for ansatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

(Kjønnskvotering: UiT ønsker å øke kvinneandelen i undervisnings- og forskerstillinger. Dersom to eller flere søkere blir funnet tilnærmet likeverdig kvalifiserte, vil universitetet rangere kvinner foran menn.)

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS