Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Universitetslektor i allmennmedisin ved Institutt for samfunnsmedisin

Søknadsfrist: 12.06.2019

Om stillingen

Ved Det helsevitenskapelige fakultet, Institutt for samfunnsmedisin er det ledig fast, 100 % stilling som universitetslektor i allmennmedisin. Stillingen er tilknyttet forskningsgruppe Allmennmedisin og fagenheten Primærmedisin.

Stillingen er ledig for snarlig tiltredelse.

UiT Norges arktiske universitet

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.


Les mer om oss på uit.no/helsefak

Institutt for samfunnsmedisin er organisert i seks forskningsgrupper og fire fagenheter for undervisning. Størstedelen av undervisningen gis i medisinstudiet, ernæringsstudiet og Master of Public Health, men instituttet deltar også i andre emner på bachelor- master og ph.d.-nivå. Instituttet leder den nasjonale forskerskolen i populasjonsbasert epidemiologi (EPINOR), og er partner i den nasjonale allmennmedisinske forskerskolen (NAFALM), som ledes av Universitetet i Oslo. Instituttet har totalt ca. 200 ansatte.

Allmennmedisinsk forskningsgrupp

Allmennmedisinsk forskningsgruppe har prosjekter knyttet til befolkningsundersøkelser (Tromsøundersøkelsen), kliniske problemstillinger, studier av symptomer og helseatferd og helsetjenesteforskning. Forskningsgruppen er samlokalisert med Allmennmedisinsk forskningsenhet i Tromsø (www.afenord.no) og Nasjonalt senter for distriktsmedisin (www.nsdm.no), og de tre miljøene har tett samarbeid.

Fagenhet for primærmedisin har ansvar for undervisning og praksis for medisinstudenter i primærmedisinske og samfunnsmedisinske fag, med vekt på allmennmedisin, samt veiledning av vitenskapelige arbeid (master- og PhD-grad) med primærmedisinske og samfunnsmedisinske tema.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsområdet vil primært være undervisning i allmennmedisin for medisinstudenter. Undervisningen skjer oftest i mindre grupper, som casegrupper eller praktiske kliniske uketjenester (PKU). Den som ansettes vil også jobbe med å utarbeide og videreutvikle caseoppgaver til gruppeundervisningen. Noen forelesninger og casegjennomganger i plenum for et helt årskull må påregnes. En annen viktig oppgave er å representere allmennmedisin i tverrfaglige delemnekomiteer. Disse utarbeider læringsmål og planlegger undervisningen som gis innen ulike fagområder. For å sikre studentene mer praktisk kompetanse, vil arbeidsoppgavene omfatte veiledning i konsultasjonsteknikk og undersøkelsesmetodikk.

Krav til undervisningskompetanse (pedagogisk basiskompetanse)

Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i sin søknad dokumentere sin undervisnings- kompetanse ved å legge ved en pedagogisk mappe.

Kontaktinformasjon

Kontaktperson for stillingen er:

Kvalifikasjonskrav

Den som ansettes må være cand.med. med erfaring fra eller interesse for allmennmedisin. Spesialistkompetanse i allmennmedisin er en fordel, men ikke et krav.

Personlig egnethet som faglig engasjement, evne til å arbeide systematisk og gode samarbeidsevner vektlegges.

Søkeren må beherske norsk eller annet skandinavisk språk muntlig og skriftlig.

For stilling som universitetslektor kreves det:

  • høyere grads eksamen ved universitet, høgskole eller tilsvarende
  • relevante forskningskvalifikasjoner utover mastergrads- eller hovedfagsnivå og/eller relevant yrkespraksis
  • pedagogisk mappe

Vi tilbyr

  • et av landets beste vilkår for FOU-termin
  • et godt arbeidsmiljø
  • gode velferdsordninger
  • gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Arbeids- og lønnsvilkår

Den som ansettes har plikt til å bidra i undervisning av alle studenter ved Det helsevitenskapelige fakultet ved behov, må rette seg etter retningslinjer for undervisning og ta del i eksamensarbeid uten særlig godtgjørelse.

Den som ansettes må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeidet innen eget fag og for universitetet som helhet.

Arbeidsdelingen mellom undervisning og forskning er fleksibel og tildeles individuelt. Som norm avsettes 5 % tidsressurs til administrative oppgaver for alle vitenskapelige ansatte. Deretter skal som norm arbeidstiden fordeles slik:

  • universitetslektor: 20 % til forskning og 80 % til undervisning, når tid til andre oppgaver er trukket i fra.

For nærmere informasjon vises det til retningslinjer for fordeling av arbeidstid i vitenskapelige stillinger, som finnes på nettside med informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Universitetslektor lønnes etter statens regulativ kode 1009.

Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Slik søker du

Søknad sendes elektronisk på søknadsskjema på denne siden og skal inneholde:

  • søknadsbrev inkludert en kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen
  • CV med fullstendig oversikt over utdanning, praksis, faglig arbeid og referanser
  • Vitnemål og attester
  • vitnemål og karakterutskrift mastergrad eller tilsvarende (original språk og oversatt)
  • dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner
  • liste over vitenskapelige arbeider
  • inntil 15 vitenskapelige arbeider. Doktorgradsavhandlingen regnes her som ett arbeid.

beskrivelse av de vedlagte arbeidene, samt en kortfattet beskrivelse av øvrige arbeider for å vise bredden i den vitenskapelige produksjonen

Bedømmelse forutsetter at vi har mottatt etterspurte søknadsdokumenter innen søknadsfristen.

All dokumentasjon som skal vurderes må være oversatt til engelsk eller et skandinavisk språk.

Søknader som kommer til oss via e-post eller på andre måter vil ikke bli tatt i betraktning.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.

Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.

Kvalifiseringsvilkår

Dersom det ikke melder seg kvalifisert søker til stillingen kan det bli aktuelt med midlertidig tilsetting for inntil tre år, jf. universitets- og høgskolelovens § 6-5, 1. ledd.

Ved midlertidig tilsetting på bakgrunn av manglende vitenskapelige kvalifikasjoner, må søknad om fast tilsetting med ny bedømmelse skje innen utløpet av treårsperioden. Tilsettingen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Dersom tilsettingen er midlertidig på grunn av manglende pedagogiske kvalifikasjoner, må søkeren innen utløpet av treårsperioden få godkjent pedagogiske kvalifikasjoner gjennom å ha utviklet en pedagogisk mappe. Tilsettingen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

UiT Norges arktiske universitet ønsker å øke kvinneandelen i vitenskapelige stillinger. Dersom to eller flere søkere blir funnet tilnærmet likeverdig kvalifisert vil universitetet rangere kvinner foran menn.

Generell informasjon

Ved Universitetet i Tromsø legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Universitetet legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger håndteres i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS