Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Førstelektor (50%) i kjemi (vikariat)

Søknadsfrist: 11.06.2019

Stillingens tilhørighet

Ved Institutt for kjemi, Fakultet for naturvitenskap og teknologi, UiT – Norges Arktiske Universitet, er det ledig vikariat som førstelektor i kjemi i 50 % stilling for 2.5 år.

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Stillingen er organisert under Institutt for kjemi. Instituttet er vertskap for Hylleraas-senteret som har status som Senter for fremragende forskning (SFF), Nasjonalt senter for strukturbiologi(NorStruct), og er partner i Senter for bioinformatikk. Instituttet har også ansvar for en Nasjonal forskerskole i biokatalyse.

Kontakt

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Stillingens forsknings-/arbeidsområde

Stillingens arbeidsområder er utvikling av undervisningsopplegg og undervisning innenfor begynneremner og etter- og videreutdanningstilbud i kjemi. Arbeid knyttet til instituttets forskerskole for stipendiater, studentrekruttering og skolelaboratoriet i kjemi kan også påregnes.Instituttet har et spesielt fokus på begynneremnene i kjemifaget, og førstelektoren vil ha en sentral rolle i utviklingen og videreutviklingen av tidsriktige pedagogiske opplegg som legger til rette for gode læringsmuligheter og god kvalitet på undervisningen. Alle faglig ansatte ved instituttet må i gitte situasjoner kunne påregne undervisningsoppgaver innen flere av emnene på bachelor, master og PhD nivå.

FoU-aktiviteten for stillingen skal være innen kjemi som undervisningsfag og utvikling av pedagogiske virkemidler for å øke læringen i faget. Aktuelle tema for forskningen vil være generell utvikling av kjemiutdanningen, utvikling av studentaktive undervisningsopplegg og fleksible (nettbaserte) løsninger som kan integreres som et alternativ og/eller supplement til mer tradisjonelle undervisningsformer. Det forventes at det etableres gode kontakter med forskningsmiljøer innen pedagogikk lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Kvalifikasjonskrav

For å bli tilsatt som førstelektor kreves det:

  • Minimum norsk doktorgrad innen kjemi eller tilsvarende
  • Omfattende/bred undervisningserfaring i kjemi, spesielt innen grunnleggende kjemiemner på universitetsnivå (1000-nivå).
  • Dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning

Søkeren må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk flytende, både skriftlig og muntlig. Engelsk må også beherskes skriftlig og muntlig.

Krav til undervisningskompetanse (pedagogisk basiskompetanse)

Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i sin søknad dokumentere sin undervisningskompetanse ved å legge ved en pedagogisk mappe. Unntaksvis kan praktisk kompetanse som underviser vurderes som likeverdig med formell undervisningskompetanse.For nærmere informasjon om krav til pedagogiske kvalifikasjoner, se egen nettside om universitetspedagogikk.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av det skriftlige materialet den får seg forelagt av søkerne, og betenkningen som er utarbeidet for stillingen. Bred undervisningserfaring på kjemi grunnemner vil vektlegges. Spesielle kvalifikasjoner innenfor undervisning eller annen pedagogisk virksomhet vil tillegges stor vekt. Erfaring fra prosjekter og annet arbeid som fremmer studiekvalitet og annen kvalitet i utdanningen vil også vektlegges.

De søkerne som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet ta sikte på å avklare personlig egnethet for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning. Personlig egnethet skal tillegges stor vekt..

Arbeids- og lønnsvilkår

Ved UiT – Norges Arktiske Universitet skal fordelingen av arbeidstid være fleksibel og tildeles på individuelt grunnlag. Som hovedprinsipp skal hver enkelt tilsatt førstelektor bruke inntil 30 % av tida til FoU-arbeid og 70 % til undervisning, når tid til andre arbeidsoppgaver er trukket fra. Som norm avsettes 5 % tidsressurs til administrative oppgaver for faglig tilsatte i denne stillingskategorien.

For nærmere informasjon vises til nettsidenettside med informasjon til søkere på stillinger ved UiT.Den som tilsettes må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeidet innen sitt eget fag og for universitetet som helhet.

Førstelektor lønnes etter statens regulativ kode 1198. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Slik søker du

Søknad sendes elektronisk via Jobbnorge og skal inneholde:

  • Søknadsbrev inkludert en kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Vitnemål og attester
  • Pedagogisk mappe
  • liste over arbeider og beskrivelse av disse (se nedenfor)

– forfatter(e), arbeidets tittel

– for artikler: tidsskriftets navn og volum, artikkelens første og siste sidetall, årstall

– for bøker eller andre selvstendige publikasjoner skal det angis forlag, trykkested, årBedømmelse forutsetter at vi har mottatt etterspurte søknadsdokumenter innen søknadsfristen.All dokumentasjon som skal vurderes må være oversatt til engelsk eller et skandinavisk språk.Søknader som kommer til oss via e-post eller på andre måter vil ikke bli tatt i betraktning.

Generelt

Tilsettingen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Kjønnskvotering: UiT ønsker å øke kvinneandelen i vitenskapelige stillinger. Dersom to eller flere søkere blir funnet tilnærmet likeverdig kvalifisert vil universitetet rangere kvinner foran menn.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS