Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Høgskolelærer i ergoterapi - vikariat

Søknadsfrist: 03.05.2020

UiT Norges arktiske universitet

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.


Les mer om oss på uit.no/helsefak

Om stillingen

Ved Det helsevitenskapelige fakultet, Institutt for helse- og omsorgsfag, IHO, er det ledig vikariat som høgskolelærer i ergoterapi.

Vikariatet er ledig i perioden fra 01.08.2020 – 31.12.2023.

Stillingens tilhørighet

Institutt for helse- og omsorgsfag (IHO) skal gjennom sin samlede forsknings-, utviklings-, og utdanningsaktivitet bidra til å videreutvikle helse- og omsorgstjenester av høy faglig kvalitet for den nordnorske befolkningen. Instituttet utdanner ergoterapeuter, fysioterapeuter, radiografer og sykepleiere og har studieprogrammer knyttet til grunn-, videre- og masterutdanninger innen disse fagområdene. Instituttet har nærmere 260 ansatte i hel- og delstillinger og er hovedsakelig lokalisert i Tromsø, Hammerfest, Narvik og Harstad. Instituttet bidrar i ph.d.-programmet ved Det helsevitenskapelige fakultetet. Forskningsaktiviteten ved instituttet er organisert i åtte forskningsgrupper. IHO er ett av ti institutter ved Det helsevitenskapelige fakultet. Mer informasjon om IHO kan du finne her www.uit.no/helsefak/iho

Bachelorprogram i ergoterapi er en av fire bachelorprogram på Institutt for helse- og omsorgsfag (IHO), har syv vitenskapelig stillinger og tar opp cirka 30 studenter hvert år. Programmet vektlegger studentaktive læringsformer med problembasert læring som pedagogisk plattform. God samhandling med praksisfeltet og andre profesjonsutdanninger er sentralt. Ved IHO pågår et systematisk og strategisk arbeid med å utvikle forskningsprofil og styrke ergoterapiforskningsmiljøet i landsdelen. Utdanningen tok i bruk nye spesialrom i undervisningen januar 2018.

For mer informasjon, se ergoterapiutdanning.

Stillingens arbeidsområde

Stillingen vil innebære undervisning og veiledning av studenter på campus og i praksis, planlegging og ledelse av emner, utarbeidelse av eksamensoppgaver og sensur samt faglig administrativt arbeid innenfor studiet. Involvering i prosjekt rettet mot tverrprofesjonell samarbeidslæring kan være aktuelt.

Utviklingsarbeid som ivaretar involvering av studenter er ønskelig, samt bidrag til å styrke ergoterapiforskningsmiljøet i landsdelen.

Kontakt

Kontaktperson for stillingen er:

Kvalifikasjoner

For denne stillingen gjelder følgende kvalifikasjonskrav:

  • Norsk autorisasjon som ergoterapeut
  • Ergoterapeutspesialist innen barns helse
  • Veilederkompetanse
  • Gode engelskkunnskaper
  • Grunnleggende datakunnskaper

For stilling som høyskolelærer kreves det:

  • Fire års høyere utdanning, av disse minst to år innenfor det aktuelle fagområdet
  • Relevant yrkespraksis
  • Dokumentert utdanningsfaglig kompetanse

Søkeren må beherske norsk eller annet skandinavisk språk.

Vi legger vekt på din personlige egnethet og motivasjon for stillingen. Du må være villig til å engasjere deg i utviklingsarbeid innen eget fag, og for universitetet som helhet. Vi ønsker en initiativrik, strukturert og ansvarsfull medarbeider med gode samarbeids- og formidlingsevner.

Ved UiT legges det vekt på forskningsarbeidenes kvalitet, relevans og betydning og ikke på hvor arbeidene er publisert, i henhold til prinsippene i The San Fransisco Declaration on Research Assessment (DORA).

Krav til utdanningsfaglig kompetanse (basiskompetanse)

Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i søknaden dokumentere sin utdanningsfaglige kompetanse.

Du må ha opparbeidet grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitets- og høyskolenivå. Dette medfører grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning.

For nærmere informasjon om utdanningsfaglig kompetansekrav og pedagogisk mappe, se: https://result.uit.no/om-pedagogisk-mappe/

Kvalifiseringsmåter for basiskompetanse:a) Gjennom egen utdanning eller kurs utviklet for å gi pedagogisk basiskompetanse for undervisning ved universitet og høyskoler tilsvarende minimum 200 timer

b) Gjennom egen praksis som underviser og veileder i høyere utdanning, gjerne kombinert med relevante utdanninger, kurs og seminar. Det stilles krav om erfaring som tilsvarer to års undervisning og veiledning i høyere utdanning i heltidsstilling.

Basiskompetanse dokumenteres ved:

a) Søkere som har fullført eget universitetspedagogisk kurs tilsvarende 200 timer skal legge ved kurs-/eksamensbevis samt studieplan

b) Øvrige søkere skal beskrive, vurdere og dokumentere sin kompetanse som underviser og veileder. Ferdighetene skal dokumenteres i form av en pedagogisk mappe.

Hvis den utdanningsfaglige kompetansen kan tilegnes i løpet av to år etter ansettelse vil søkere bedømmes, men ikke rangeres, basert på utdanningsfaglig kompetanse. De som ikke oppfyller kravene ved ansettelsen, vil bli pålagt å oppfylle kravene innen to år. UiT tilbyr kurs i utdanningsfaglig kompetanse til ansatte.

Krav til utdanningsfaglig kompetanse kan fravikes etter konkret vurdering i det enkelte tilfellet ettersom dette er en midlertidig ansettelse.

Hvem ønsker vi?

Vi søker medarbeider med spesialistkompetanse og lang klinisk erfaring innen barns helse. Vi søker også dokumentert kompetanse innen veiledning samt erfaring fra undervisning og annet pedagogisk arbeid.

Gode samarbeidsevner, fleksibilitet, evne til å jobbe selvstendig og til å takle utfordringer er personlige egenskaper som vektlegges. Videre vektlegges personlig egnethet og motivasjon for stillingen.

Ved avgjørelse om ansettelse vil kompetansen til aktuelle søkere sees i sammenheng med studieprogrammets samlede behov for kompetanse.

Vi kan tilby

  • Et av landets beste vilkår for FoU-termin
  • Et godt arbeidsmiljø
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Arbeids- og lønnsvilkår

Den som ansettes har plikt til å bidra i undervisning av alle studenter ved Det helsevitenskapelige fakultet ved behov, må rette seg etter retningslinjer for undervisning og ta del i eksamensarbeid uten særlig godtgjørelse.

Den som ansettes må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeidet innen eget fag og for universitetet som helhet.

Arbeidsdelingen mellom undervisning og forskning er fleksibel og tildeles individuelt. Som norm avsettes 5 % tidsressurs til administrative oppgaver for alle vitenskapelige ansatte.

Deretter skal som norm arbeidstiden fordeles slik:

  • høgskolelærer: 10 % til faglig oppdatering og 90 % til undervisning, når tid til andre oppgaver er trukket i fra.

For nærmere informasjon vises det til retningslinjer for fordeling av arbeidstid i vitenskapelige stillinger, som finnes på nettside med informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Høgskolelærer lønnes etter statens regulativ kode 1007.

Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknaden

Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • søknadsbrev inkludert en kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen
  • CV med fullstendig oversikt over utdanning, autorisasjon, praksis, faglig arbeid og referanser
  • vtnemål og attester
  • vitnemål og karakterutskrift mastergrad eller tilsvarende (original språk og oversatt)
  • dokumentasjon av utdanningsfaglig kompetanse
  • liste over vitenskapelige arbeider
  • beskrivelse av de vedlagte arbeidene, samt en kortfattet beskrivelse av øvrige arbeider for å vise bredden i den vitenskapelige produksjonen

Bedømmelse forutsetter at vi har mottatt etterspurte søknadsdokumenter innen søknadsfristen.

All dokumentasjon som skal vurderes må være oversatt til engelsk eller et skandinavisk språk.

Søknader som kommer til oss via e-post eller på andre måter vil ikke bli tatt i betraktning.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.

Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning. 

Generelt

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Du må være villig til å engasjere deg i utviklingsarbeid innen eget fag, og for universitetet som helhet.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonal eller etnisk bakgrunn og personer som har stått utanfor arbeid og utdanning i en lengre periode (hull i CV en).

UiT legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for ansatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS