LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I SØRØST-NORGE

Stipendiat i organisasjon og ledelse

Søknadsfrist: 15.01.2023

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge, USN, er blant landets største høyere utdanningsinstitusjoner med rundt 18 000 studenter og 1 900 ansatte fordelt på åtte ulike campuser.

Vi tilbyr profesjonsorienterte og arbeidslivsrettede utdanninger, forsking og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. Målet vårt som universitet er å skape verdier både for den enkelte student og for næringslivet, offentlig sektor og samfunnslivet ellers. Dette gjør vi med våre aller beste virkemidler: utdanning og forsking.

USN er et samfunnsengasjert og arbeidslivsintegrert universitet og fokuserer på praksisnær, profesjonsorientert og anvendt forskning og utdanning. Studentene skal møte innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. De skal lære å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring. Universitetet skal møte de store samfunnsutfordringene med kunnskap og kompetanse som bidrar til praktiske løsninger, strukturelle endringer og nye tenkemåter. En tydelig dedikasjon til FNs bærekraftmål skal prege faglige aktiviteter. Universitetet arbeider for å realisere denne hovedprofilen i tett samarbeid med samfunnslivet og arbeidslivet.


Mer informasjon om virksomheten finner du på www.usn.no.

USN Handelshøyskolen tilbyr bachelor- og masterutdanninger innen en rekke fagområder, samt en ph.d.-utdanning i Marketing Management. I tillegg til flere årsstudier og mange videreutdanningsstudier. USN Handelshøyskolen tilbyr økonomi- og lederutdanninger på deltid på campus og nett. Vi har alt fra enkeltemner på bachelornivå til årsstudium i ledelse eller full mastergrad som man kan ta ved siden av jobb.

USN Handelshøyskolen har ledig midlertidig stilling som Stipendiat i organisasjon og ledelse (Management): «Inkludering av innvandrere i arbeidslivet: innovasjon og samskaping i et organisatiorisk perspektiv"

Om stillingen

Ved USN Handelshøyskolen er det fra 01.08.2023 ledig en 100 % midlertidig stilling som stipendiat i organisasjon og ledelse (Management) knyttet til nye former for organisering og styring av offentlige og private virksomheter og samvirket mellom disse. Stillingen knyttes til prosjektet «Arbeidsinkludering av innvandrere – økte muligheter for arbeid og entreprenørskap gjennom samskaping».

Stillingen er knyttet til Institutt for økonomi, historie og samfunnsvitenskap, og nærmeste overordnede er instituttleder. Hovedarbeidssted er p.t. på campus Vestfold.

Ansettelsen skjer for en periode på tre år med ren forskerutdanning.

Om doktorgradsprosjektet

Inkludering av innvandrere i arbeidslivet: innovasjon og samskaping i et organisatorisk perspektiv

Forskning viser at det er utfordrende å integrere innvandrere i arbeidslivet, særlig innvandrere fra ikke-vestlige land. Det er behov for mer kunnskap om organisatoriske, ledelsesrelaterte og samfunnsmessige betingelser for å gjøre dette på en bedre måte.

Med utgangspunkt i begrepet samskaping (co-creation) er et hovedmål for prosjektet «Arbeidsinkludering av innvandrere – økte muligheter for arbeid og entreprenørskap gjennom samskaping» å forske på hvordan det kan utvikles nye former for samarbeid mellom ulike aktører (offentlige, private, non-profitt, ideelle mv.), for å fremme integreringen av innvandrere i arbeidslivet. For å analysere og fremheve de organisatoriske, ledelsesrelaterte og samfunnsmessige utfordringene knyttet til integrering, bygger forskningsprosjektet videre på en organisasjonsteoretiske tilnærminger inspirert av begreper som eksempelvis felt, strategiske handlingsfelt og nettverk.

Forskningsprosjektet vil med slike teoretiske utgangspunkter analysere både begrensninger og muligheter for samskapningen mellom ulike aktører. Et hovedmål er å skape kunnskap om mer fruktbare måter å organisere og lede, både enkeltorganisasjoner/aktører i feltet og samhandlingen mellom disse på, på måter som reelt underbygger samskapingsprosesser for å inkludere innvandrere i arbeidslivet.

Forskningsprosjektet vil analysere spesifikke samarbeidsprosjekter (empiriske caser) i en rekke kommuner som er iverksatt og som har som mål å forbedre samskapingen mellom aktørene i integreringsfeltet. Dette kan betraktes som nye aktører som jobber på innovative måter på etablerte integreringsfelt. Et overordnet spørsmål er hvordan slike nye, innovative samarbeidsprosjekter, opererer og utvikler seg i et felt som også kan være preget av ulike interesser, organisatoriske grenser og institusjonelle logikker. Hvordan slike utfordringer håndteres, og styres vil stå i sentrum av prosjektet.

Mulige forskningstemaer inkluderer, men er ikke begrenset til:

  • Hvordan ulike faktorer knyttet til samskapingsprosjekter (ledelse, organisatorisk forankring, kontekst for øvrig) fremmer eller hemmer samskaping
  • Hvordan dominerende organisasjoner i feltet muliggjør eller begrenser muligheten for samskaping
  • Hvordan etablerte praksiser / rutiner / regler muliggjør eller begrenser samskaping
  • I hvilken grad og om det er lokale variasjoner når det gjelder gjennomslagskraften til samskapingsprosjekter, og hva er det som eventuelt forklarer slike lokale variasjoner (tillit, makt etc).

Kvalifikasjoner

  • Søkere til stipendiatstillingen må ha relevant mastergrad (120 stp.) innen en samfunnsvitenskapelig disiplin (f.eks sosiologi og statsvitenskap), markedsføring, økonomi, ledelse eller tilsvarende høyere utdanning med gjennomsnittskarakter B eller bedre.
  • Graden må være oppnådd innen tilsettingsdatoen.
  • Høyt kvalifiserte kandidater med annen faglig bakgrunn kan vurderes. Kandidater med annen faglig bakgrunn må som et minimum ha et forskningsmetodisk emne på masternivå og et faglig hovedemne på masternivå.
  • Søkere med mastergrad fra institusjoner utenfor Europa må dokumentere minimum 600 poeng på GMAT eller GRE-testen.
  • Det forutsettes at den som får stillingen søker og innvilges opptak ved universitetets doktorgradsprogram i Management innen tre måneder fra tiltredelse i stillingen.
  • Den som tilsettes må ha evne til selvstendig og fokusert arbeid, og samtidig være motivert for å dele kunnskaper. Evne til å jobbe som en del av et aktivt forskerteam etterspørres.
  • I tillegg til formell kompetanse vil søkerens motivasjon for forskning og potensiale for å fullføre en doktorgradsutdanning vektlegges.
  • Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt.
  • Søkeren må dokumentere at han/hun behersker norsk/skandinavisk og engelsk flytende, både muntlig og skriftlig.
    • Engelskkunnskapene er knyttet til krav for opptak til phd programmet i Management samt forståelse av litteratur og publisering av vitenskapelige arbeider.
    • Norskkunnskapene er knyttet til det empiriske arbeidet i prosjektet. Intervjuer av norsktalende, norske dokumenter og det mer generelle samarbeidet mellom ulike aktører involvert i prosjektet.

Vi tilbyr

  • Spennende og utviklende fagmiljø.
  • Gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling.
  • God pensjonsordning og gunstige vilkår i Statens pensjonskasse.
  • Ansattgoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden.

Lønn og vilkår

Stipendiat (stillingskode 1017): NOK 501 200 per år. Videre opprykk skjer etter tjenesteansiennitet i stillingen.

Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten.

Andre opplysninger

  • Ansettelsesorgan er tilsettingsutvalget for stipendiater ved Universitetet i Sørøst-Norge. Et sakkyndig utvalg vil vurdere søknadene[1]. Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.
  • Den som ansettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.
  • Universitetet i Sørøst-Norge har et personalpolitisk mål å oppnå en balansert kjønnssammensetning og å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.
  • USN bidrar i Inkluderingsdugnaden, og vi ønsker at våre medarbeidere i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor også kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Universitetet vil legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.
  • I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Professor Annett Arntzen, +47 31 00 90 51, annett.arntzen@usn.no
  • Instituttleder Camilla Nereid, +47 35 02 62 92, camilla.nereid@usn.no

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • Personalrådgiver Kari Ann Sommerset kari.a.sommerset@usn.no

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på lenken til høyre ”Søk stillingen”.

Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

  • Attesterte vitnemål av bachelor- og mastergrad (120 stp.).
  • masteroppgave eller tilsvarende (søkere som ikke har fulført masteroppgaven må legge ved et sammendrag og en eksakt plan for ferdigstillelse, som også må være dokumentert av veileder).
  • andre relevante attester eller vitnemål
  • Prosjektbeskrivelse (maksimum 5 sider)
  • Motivasjonsbrev (en side)
  • Eventuelle vitenskapelige publikasjoner og liste over disse
  • Kontaktinformasjon til tre referanser

Følgende dokumenter skal eventuelt sendes inn senest en uke før intervju kan gjennomføres:

Du kan lese mer om hvordan du kvalifiserer deg til USN Handelshøyskolens PhD program i Management på USN siden hjemmesider.

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Oversettelsene må være sertifiserte.

Søknaden blir vurdert etter vedlagt dokumentasjon, og det er søkers eget ansvar å sørge for at all etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden i Jobbnorge innen søknadsfristens utløp.

Universitetet i Sørøst-Norge er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen, og har rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R). Universitetet er også medlem i nettverket EURAXESS, som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS