Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Klinisk stipendiat ved Infeksjonsmedisinsk avdeling

Søknadsfrist 06.11.2018

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser tre Sentre for fremragende forskning (SFF) og seks K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Det er ledig stilling som klinisk stipendiat SKO 1378 ved Infeksjonsmedisinsk avdeling, Medisinsk klinikk. Arbeidssted for undervisning er Oslo Universitetssykehus (OUS).

Undervisningen vil i all hovedsak foregå på OUS Ullevål, men det kan også bli aktuelt å ha undervisning på OUS Rikshospitalet. Stillingen er ledig fra 1.januar 2019.

Mer om stillingen

Tilsettingen som klinisk stipendiat gjelder for en periode på fem år. Stillingen omfatter forskerutdanning tilsvarende tre år (60 % av stillingen) parallelt med undervisningsarbeid tilsvarende 2 år (40 %). Pliktarbeidet består av undervisningsarbeid (se under). Undervisningsoppgavene til den kliniske stipendiaten vil i hovedsak bestå av smågruppe­undervisning av medisinstudenter innen infeksjonssykdommer, propedeutikk og journalretting. Den kliniske stipendiaten vil også kunne få oppgaver i forbindelse med planlegging og avvikling av eksamen.

Merk at undervisningsoppgavene vil kunne endres i henhold til det aktuelle behov til enhver tid. Siktemålet for forskerutdanningen er en PhD grad. Alle kliniske stipendiater ved Det medisinske fakultetet er forpliktet til å følge doktorgradsprogrammet for graden PhD ved Universitetet i Oslo.

Søkeren skal knytte seg til, eller allerede være knyttet til, et forskningsprosjekt forankret hos en av forskningsgruppene ved Infeksjonsmedisinsk avdelings fagmiljø på OUS. Avdelingen vil være behjelpelig med prosjekter og med å finne egnet veileder. Søker må, i samarbeid med sin veileder, innen tre måneder etter oppstart i stillingen, ha utarbeidet og innsendt en fullstendig prosjektbeskrivelse som vedlegges søknad om opptak på doktorgradsprogrammet.

For informasjon om søknadsprosess og krav i forbindelse med søknad om opptak på Det medisinske fakultets PhD-program, vises det til følgende nettside:

http://www.med.uio.no/forskning/phd/soknad-opptak/slik-soker-du/

Kvalifikasjonskrav

  • Karakterkrav for opptak på PhD-programmet vil ikke gjelde søkere med norsk legeutdanning. Søkere med utdannelse fra utlandet, må som hovedregel tilfredsstille karakterkrav for at opptak skal kunne innvilges.
  • Ved vurdering av søknadene blir det lagt vekt på klinisk erfaring med infeksjonsmedisin samt søkerens faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre forskningsprosjektet og undervisningen.
  • Vi er interessert i kvalifiserte og motiverte søkere, og tilbyr kompetanseutvikling i et stimulerende akademisk miljø. Avdelingen har stor forskningsaktivitet og flere pågående prosjekter med behov for gode Phd kandidater.
  • Stillingen kan søkes av personer med medisinsk embetseksamen og norsk autorisasjon.
  • Det er nødvendig med godt kjennskap til norsk helsevesen.
  • Klinisk erfaring innen infeksjonsmedisin tillegges vekt ved tilsetning.
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk)

Vi tilbyr

  • lønn fra kr 505 800 til kr 576 100 avhengig av kompetanse, i stilling som stillingskode 1378
  • gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • gode velferdsordninger
  • et hyggelig og utfodrdende arbeidsmiljø
  • stilling i en IA-virksomhet

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Fullstendig publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Professor Dag Kvale, tlf 22119153
  • Administrativ koordinator Medisinsk klinikk Maria Foss, tlf 454 25 649

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS