Ledig stilling ved Universitetet i Agder

Doktorgradsstipendiat i idrettsvitenskap

Søknadsfrist: 15.08.2019

Om stillingen

Ved Universitetet i Agder, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap er det ledig en 100 % stilling som doktorgradsstipendiat i idrettsvitenskap for en periode på tre år, eventuelt fire år med 25 % pliktarbeid. Stillingen er knyttet til Institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving. Arbeidssted er for tiden Campus Kristiansand. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Fakultetet har fire institutter; Institutt for ernæring og folkehelse, Institutt for helse- og sykepleievitenskap Institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving og Institutt for psykososial helse. Stipendiaten vil være tilknyttet forskningsgruppen Fysiologisk adapsjon til idrett, trening og fysisk aktivitet (PASTA).

Arbeidsoppgaver

Stipendiaten skal i dette forskningsprosjektet generelt arbeide innen fagområdet «treningsbelasting i lagidrett». I de siste årene har det blitt stadig vanligere i eliteidretter og daglig monitorere trening og kamper for å evaluere treningsbelastning på individnivå. Denne typen overvåkning utføres ved bruk av spillersporingsenheter (dvs. GPS "gobal-posisjoneringssystemer", LPS "lokale posisjoneringssystemer" og akselerometer). Videre brukes mange forskjellige variabler og beregninger for øvrig av utøvere for å dokumentere belastningen i ulike bevegelseskategorier som rettlinjet løping, retningsforandring osv. Imidlertid er det svært lite forskning som har hatt fokus på validitet og påliteligheten til disse belastningsovervåkningsvariablene og beregningene. Uten spesifikk forskning på dette området er det vanskelige å benytte og tolke data i en praktisk sammenheng med trenere og utøverne. Vi er for tiden i ferd med å etablere en europeisk forskningsgruppe med sikte på å gjennomføre samarbeidsprosjekter innenfor dette forskningsområdet og den som ansettes som PhD-stipendiat skal samarbeid med denne forskningsgruppen.

Søkeren skal utarbeide en prosjektbeskrivelse med utgangspunkt i en betenkning for PhD stillingen. Betenkningen kan fås ved henvendelse til matthew.spencer@uia.no

Prosjektbeskrivelsen skal ha et omfang på maks 10 sider inklusive litteraturliste, og den skal struktureres med utgangspunkt i malen for PhD-programmet i helse- og idrettsvitenskap. I prosjektbeskrivelsen skal søkeren presentere og drøfte mulige forskningsspørsmål, metodisk tilnærming og fremdriftsplan for prosjektet. Det er viktig at søkeren også redegjør for forskningsfeltet gjennom henvisning til relevant litteratur og tidligere forskning.

Det er en forutsetning for tiltredelse at stipendiaten tas opp på UiAs ph.d.-program ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap. Mer informasjon om ph.d.-programmet finner du her.

Nødvendige kvalifikasjoner

Den som tilsettes må ha hovedfag/mastergrad innen idrettsvitenskap. Stillingen stiller krav til å kunne arbeide målrettet, ryddig, konsentrert og selvstendig. Ved vurdering av søkerne legges det vekt på oppnådde eksamensresultater, relevansen av faglig bakgrunn, eventuelle tidligere utviklingsarbeider og publiserte arbeider, samt kvaliteten og relevansen av prosjektbeskrivelsen.

  • erfaring fra forskningsarbeid
  • praktisk erfaring med arbeidsfysiologisk testing av utøvere
  • erfaring fra lagidrett
  • kjennskap til forskning hvor monitorering av treningsbelastning er sentralt
  • kunnskap innen statistikk

Kriterier for ansettelse i stilling som doktorgradsstipendiat fremgår av Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialkandidat.

Årets kandidater/kandidater som er i avslutningsfasen av master kan også søke.

Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig. Det kreves gode kunnskaper i engelsk, skriftlig og muntlig.

Ønskede kvalifikasjoner

  • Veiledererfaring i en treningssetting, eventuelt erfaring som personlig trener
  • Erfaring med bruk av GPS, LPS eller akselerometer data

Personlige egenskaper

Gode samarbeidsevner. Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

  • faglig utvikling i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et godt, inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø
  • moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
  • medlemskap i Statens pensjonskasse

Mer om Universitetet i Agder som arbeidsplass.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.515, kode 1017 stipendiat, kr 479 600 bto pr år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. Universitetet i Agder er en IA-virksomhet.

Kvinner oppfordres spesielt til å søke stillingen.

Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder. Mer om ansettelsesprosessen.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Søknad

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".

Følgende må lastes opp elektronisk:

  • vitnemål med karakterer
  • masteroppgave/hovedfagsoppgave
  • attester
  • vitenskapelig arbeid og FoU-virksomhet, samt liste over disse
  • prosjektbeskrivelse

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Søknadsfrist: 15. august 2019.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • professor Matthew Spencer, mobil 98404378, e-post matthew.spencer@uia.no
  • ph.d.-rådgiver Eli Andås, tlf. 38 14 18 66, mobil 928 27 770, e-post eli.andas@uia.no
  • instituttleder Professor Sveinung Berntsen, tlf. 38 14 10 45, mobil 909 89 765, e-post matthew.spencer@uia.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS