Ledig stilling ved Universitetet i Agder

Doktorgradsstipendiat i fysisk aktivitet og helse

Søknadsfrist: 16.10.2019

Om stillingen

Ved Universitetet i Agder, Fakultet for Helse og idrettsvitenskap er det ledig en 100 % stilling som doktorgradsstipendiat i fysisk aktivitet og helse, tilknyttet Institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving, for en periode på tre år, eventuelt fire år med 25 % pliktarbeid. Arbeidssted er for tiden Campus Kristiansand. Tiltredelse etter avtale med fakultetet. Stillingen er et samarbeid mellom Sørlandet sykehus HF og Universitetet i Agder.

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Fakultetet har fire institutter; Institutt for ernæring og folkehelse, Institutt for helse- og sykepleievitenskap, Institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving og Institutt for psykososial helse.

PhD-kandidaten vil primært være tilknyttet forskningsgruppen Fysiologisk Adapsjon til Idrett, Trening og Fysisk Aktivitet:

Arbeidsoppgaver

Stillingen er knyttet til fagområdet livsstilsendring og fysisk aktivitet og helse. Sørlandet sykehus HF skal sammen med Universitetet i Agder og flere andre institusjoner i Norge og utlandet gjennomføre en intervensjonsstudie blant kvinner som har hatt underlivskreft. Prosjektet er finansiert av Helse-Sør-Øst, Stiftelsen UNI, Sørlandet sykehus HF, Universitetet i Agder og Kreftforeningen. Kvinnene som skal delta benytter en aktivitetsmåler, og en smarttelefon-applikasjon (App) som skal gjøre det enklere og mer motiverende å endre livsstil, blir mer fysisk aktive. Samtidig får en via App informasjon om egen sykdom og det er mulig å rapportere inn egne symptomer og ubehag for å eventuelt lettere avdekke eventuelle tilbakefall av sykdom. Samtidig møter kvinnene regelmessig en spesialopplært sykepleier som skal gi veiledning i forhold til ovenfornevnte. Per i dag er det tilknyttet en PhD-kandidat i prosjektet og flere er planlagt. Denne aktuelle PhD-kandidaten skal ha hovedfokus på hvordan intervensjonen kan påvirke kvinnenes fysiske aktivitetsnivå og hvordan ulike faktorer kan være av betydning for aktivitetsnivået. Den som tilsettes vil har veiledere fra både Sørlandet sykehus HF og Universitetet i Agder.

Det er en forutsetning for tiltredelse at stipendiaten tas opp på UiAs ph.d.-program ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap.

Søkeren skal utarbeide en prosjektskisse på maksimum to sider, inklusiv kort rationale (med aktuelle referanser), forskningsspørsmål, metode og materiale samt tidsplan. Spørsmål og informasjon fås ved henvendelse til professor Sveinung Berntsen, sveinung.berntsen@uia.no

Nødvendige kvalifikasjoner

  • Hovedfag/mastergrad innenfor helse-, idrettsvitenskap eller tilsvarende
  • Prosjekterfaring
  • Erfaring fra klinisk arbeid med pasientgrupper
  • Erfaring fra veiledning av ulike brukere

Kriterier for ansettelse i stilling som doktorgradsstipendiat fremgår av Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialkandidat.

Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig. Det kreves gode kunnskaper i engelsk, skriftlig og muntlig.

Ønskede kvalifikasjoner

  • Forskningserfaring innenfor fagområdene livsstilsendring eller fysisk aktivitet og helse
  • Kunnskap og erfaring med kvantitative forskningsmetoder og statistiske analyser
  • Erfaring med å jobbe sammen med andre
  • Teknisk innsikt
  • Erfaring med bruk av målere eller sensorer for registrering av fysisk aktivitet eller bevegelse

Personlige egenskaper

  • Gode samarbeidsegenskaper
  • Evne til å sette seg inn i nye problemstillinger og metodetilnærminger

Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

  • faglig utvikling i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et godt, inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø
  • moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
  • medlemskap i Statens pensjonskasse

Mer om UiA som arbeidsplass.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.515, kode 1017 stipendiat, kr 479 600 bto pr år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. Universitetet i Agder er en IA-virksomhet.

Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder.

Aktuelle kandidater vil bli kalt inn til intervju. Mer om ansettelsesprosessen.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Søknad

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".

Følgende må lastes opp elektronisk:

  • vitnemål med karakterer
  • masteroppgave/hovedfagsoppgave
  • attester
  • vitenskapelig arbeid og FoU-virksomhet, samt liste over disse
  • prosjektskisse (maksimum to sider)

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Søknadsfrist: 16. oktober 2019.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen eller prosjektet:

For spørsmål om søknadsprosessen:

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS