Stilling:

Stipendiat knyttet til prosjektet «Rethinking work inclusion for people with intellectual disability»

Søknadsfrist 26. november 2018

UiT Norges arktiske universitet

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.

Les mer om oss på uit.no/helsefak.

Ved Norges arktiske universitet (UiT), Institutt for vernepleie (IVP), Campus Harstad er det ledig en stilling som stipendiat for søker som ønsker å ta graden philosophia doctor (ph.d.).

Stipendiatstillingens temaområde er knyttet til arbeidsinkludering for personer med utviklingshemming.

Stillingen er ledig for tiltredelse fra 01.01.19 og gjelder for fire år.

Den som tilsettes må forplikte seg til kontorsted ved campus i Harstad.

Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for tilsetting, og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen. Stipendiaten deltar i universitetets forskerutdanning, og doktorgradsprosjektet gjennomføres i løpet av tilsettingsperioden.

Den som tilsettes må oppfylle kravet for opptak på fakultetets ph.d.-program, jf. § 6 i ph.d.-forskriften ved UiT Norges arktiske universitet. Søkeren må beherske norsk muntlig og skriftlig. I tillegg må det dokumenteres engelsk-kunnskaper som tilfredsstiller kravet i norsk generell studiekompetanse, se nettsider om ph.d forskriften ved UiT.

Nærmere opplysninger om stillingen (og prosjektet) fås ved henvendelse til:

Stillingens tilhørighet

Stillingen som stipendiat er tilknyttet Institutt for vernepleie (IVP), samt forskningsrådsprosjektet «Rethinking work inclusion for people with intellectual disability» som ledes av førsteamanuensis Hege Gjertsen ved IVP.

Instituttet har om lag 30 årsverk i vitenskapelige stillinger, og tilbyr studieprogram for bachelor- og mastergrad samt videreutdanninger.

Stillingens forskningsområde/forskningsprosjekt og andre arbeidsoppgaver

Formålet med stipendiatet er å styrke fagmiljøet ved instituttet innenfor temaområdet arbeidsinkludering for personer med utviklingshemming.

Arbeidsinkluderingsfeltet er mangfoldig, men denne utlysningen begrenser seg til forskning om arbeidsinkludering for personer med utviklingshemming. Utlysningen åpner opp for forskningsprosjekter med fokus på nytenkning angående arbeidsinkludering. Sosial innovasjon er et sentralt teoretisk perspektiv i forskningsprosjektet «Rethinking work inclusion.», men stipendiaten står fritt til å velge andre teoretiske rammeverk for sitt prosjekt. Metodisk tilnærming er også valgfritt.

Kvalifikasjonskrav

  • Søkere må ha mastergrad/hovedfag som vurderes som relevant for stillingen
  • Søkere med forskningserfaring ut over mastergraden bes dokumentere dette.
  • En prosjektbeskrivelse med utgangspunkt i det ovennevnte, og med omfang 4-8 sider skal legges ved søknaden.
  • God muntlig og skriftlig framstillingsevne i norsk språk.
  • Personlig egnethet tillegges vekt.

Søkere som er i avsluttende fase av profesjonsstudiet i (fag)/masterstudier kan søke stillingen, men kan kun tilsettes dersom det kan fremlegges dokumentasjon på bestått avsluttende eksamen.

Arbeidsbetingelser

Stipendiatperioden 4 år med 25 % undervisningsplikt, og skal benyttes til forskerutdanning. Stipendiatperioden skal resultere i PhD-grad.

Stilling som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknad

Søknad sendes elektronisk på søknadsskjema som ligger på www.jobbnorge.no.

Søknad via e-post kan ikke godkjennes.

Dette må følge med den elektroniske søknaden:

  • søknadsbrev
  • prosjektbeskrivelse (4-8 sider
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning og praksis)
  • vitnemål og karakterutskrift fra bachelorgrad eller tilsvarende
  • vitnemål og karakterutskrift fra mastergrad eller tilsvarende
  • dokumentasjon av engelskkunnskaper
  • attester
  • navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, tilknytting til søker, e-postadresse og telefonnummer)
  • liste over arbeider og beskrivelse av disse (se nedenfor)
    • forfatter(e), arbeidets tittel
    • for artikler: tidsskriftets navn og volum, artikkelens første og siste sidetall, årstall
  • for bøker eller andre selvstendige publikasjoner skal det angis forlag, trykkested, år og sidetall
  • arbeider (publiserte eller upubliserte) som søkeren ønsker det skal bli tatt hensyn til ved bedømmelsen.

All dokumentasjon som skal vurderes må være sertifisert og oversatt til engelsk eller et annet skandinavisk språk.

Opplysninger og materiale som det skal tas hensyn til i bedømmelsen må vedlegges den elektroniske søknaden innen fastsatt frist.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Ved bedømmelsen vil hovedvekten bli lagt på søkerens potensial for forskning slik dette framgår av masteroppgaven eller tilsvarende, eventuelle andre vitenskapelige arbeider, og prosjektbeskrivelsen.

I tillegg kan det tas det hensyn til yrkespraksis og annen virksomhet av betydning for gjennomføring av doktorgradsstudiet, og til eventuelle pedagogiske kvalifikasjoner. Herunder pedagogisk utdanning og undervisningserfaring. Opplysninger og materiale som det skal tas hensyn til i bedømmelsen må leveres innen fastsatt frist.

De søkerne som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Personlig egnethet blir vektlagt.

Generelt:

Det vises forøvrig til «Utfyllende bestemmelser for tilsetting i stillinger som postdoktor, stipendiat og vitenskapelig assistent ved UiT» og «Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat» her.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Universitetet er IA-virksomhet og legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant av en eventuell offentliggjøring.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS