Stilling:

Stipendiat tilknyttet prosjektet «Uheldige hendelser på fastlegekontor i distriktskommuner»

Søknadsfrist 2. januar 2019

UiT Norges arktiske universitet

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.


Les mer om oss på uit.no/helsefak

Ved Det helsevitenskapelige fakultet, Institutt for samfunnsmedisin er det ledig en stilling som stipendiat for søker som ønsker å ta graden philosophia doctor (ph.d.). Stillingen er tilknyttet Allmennmedisinsk forskningsgruppe.

Stillingen er ledig for tiltredelse fra 01.01.2019 og gjelder for fire år. For allmennleger som søker stillingen kan det være mulig å arbeide 50 % stilling i perioder, i kombinasjon med klinisk arbeid i allmennmedisin, og forlenge stipendiatperioden tilsvarende.

Stipendiat er en utdanningsstilling med fullført forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for tilsetting, og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen. Stipendiaten deltar i fakultetets forskerutdanning, og doktorgradsprosjektet gjennomføres i løpet av tilsettingsperioden. Mer informasjon om søknadsprosessen og ph.d.-forskrift finner du på Det helsevitenskapelige fakultets nettside.

Institutt for samfunnsmedisin er organisert i seks forskningsgrupper, deriblant allmennmedisin. Størstedelen av undervisning gis i medisinstudiet og på folkehelseutdanningen, men instituttet deltar også i andre emner på bachelor, master og ph.d.-nivå. Primærmedisinsk fagenhet koordinerer undervisningsoppgaver innen allmennmedisin hvor både førsteamanuenser, universitetslektorer og universitetsstipendiater bidrar. Nasjonalt senter for alternativ og komplementær medisin, Senter for samisk helseforskning, Nasjonalt senter for distriktsmedisin og Allmennmedisinsk forskningsenhet er også en del av instituttet. Instituttet har også en forskerskole innen epidemiologiske studier av miljø, livsvilkår og helse i Nordområdene (EPINOR), hvor over 40 doktorgradsstudenter for tiden er tilknyttet. Instituttet har totalt ca. 200 ansatte. Institutt for samfunnsmedisin

Kontaktperson for stillingen er:

  • Professor og forskningsgruppeleder Mette Bech Risør, mobil: 93026145, mette.bech@uit.no

Arbeidsoppgaver

Forskningsfeltet fokuserer på temaet pasientsikkerhet og fastleger i distrikt. Prosjektet vil bli utført knyttet til Nasjonalt senter for distriktsmedisin. Forskningsdata skal samles inn fra legekontor i distriktskommuner. Det er planlagt to kvalitative studier, og en kvantitativ. Arbeidsoppgaver som f.eks. formidling vil være i tilknytning til Nasjonalt senter for distriktsmedisin.

Undervisning vil i hovedsak bestå av undervisning av medisinerstudenter og veiledning av masteroppgaver på medisin og MPH. Stillingen vil spesielt bli tillagt undervisning ved Primærmedisinsk fagenhet.

Kvalifikasjonskrav

For å bli ansatt som stipendiat, må krav for opptak på fakultetets ph.d.-program oppfylles, jfr. § 6 i ph.d.-forskriften ved UiT Norges arktiske universitet med utfyllende bestemmelser for Det helsevitenskapelige fakultet, som finnes på nettside med reglement for ph.d.-utdanningen ved Helsefak.

For stillingen kreves oppnådd cand.med. grad.

Søker må dokumentere engelskkunnskaper som tilfredsstiller kravet i norsk generell studiekompetanse.

Søker må beherske norsk flytende, både skriftlig og muntlig.

I tillegg må søker ha erfaring med arbeid i allmennpraksis, og det vektlegges hvis søker jobber som fastlege i en distriktskommune, også under stipendiatperioden. Tidligere allmennmedisinsk forskningserfaring er ønskelig. I tillegg ser vi etter erfaring med undervisning og veiledning av medisinstudenter, samt faglig interesse for og kompetanse i kommunikasjon og pasientsikkerhet i primærhelsetjenesten.

Personlig egnethet og motivasjon for stillingen vektlegges. Videre ønskes en person som er strukturert, målrettet, selvgående, ansvarsfull, men også med evne til samarbeide og med et ønske om å engasjere seg og være med å utvikle allmennmedisinsk forskning og undervisning.

Vi kan tilby

  • et godt arbeidsmiljø
  • gode velferdsordninger
  • gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Arbeids- og lønnsvilkår

Normal tilsettingsperiode er fire år. Ph.d.-studiet er normert til tre år. Det fjerde året, fordelt med 25 % pr år, skal brukes til undervisning eller andre arbeidsoppgaver for universitetet.

Kortere tilsettingsperiode kan gis dersom stipendiaten alt har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når ansettelsen bygger på tidligere tilsetting i utdanningsstilling (stipendiat, vitenskapelig assistent og liknende), slik at total tid til forskerutdanning blir tre år.

Den som ansettes har plikt til å bidra i undervisning av alle studenter ved Det helsevitenskapelige fakultet ved behov.

Stillingen som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017.

Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknad sendes elektronisk via www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • søknadsbrev inkludert en kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen
  • redegjørelse for hvilke problemstillinger søker har spesiell interesse for å arbeide med (max 400 ord)
  • CV med fullstendig oversikt over utdanning, praksis, faglig arbeid, pedagogisk kompetanse og referanser
  • vitnemål og attester:
    • vitnemål og karakterutskrift bachelorgrad eller lignende (original språk og oversatt)
    • vitnemål og karakterutskrift mastergrad eller lignende (original språk og oversatt)
  • dokumentasjon av engelskkunnskaper
  • eventuelle vitenskapelige arbeider, herunder masteroppgaven
  • skjema for dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner, som finnes på nettside med informasjon til søkere på stillinger ved UiT

Bedømmelse forutsetter at vi har mottatt etterspurte søknadsdokumenter innen søknadsfristen.

All dokumentasjon som skal vurderes må være oversatt til engelsk eller et skandinavisk språk.

Søknader som kommer til oss via e-post eller på andre måter vil ikke bli tatt i betraktning.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.

Bedømmelseskomiteen vil legge vekt på potensiale for forskning, slik det fremgår av masteroppgaven eller tilsvarende og eventuelle andre vitenskapelige arbeider.

I bedømmelsen kan det også tas hensyn til yrkespraksis og annen virksomhet av betydning for gjennomføring av doktorgradsstudiet, og til eventuelle pedagogiske kvalifikasjoner. Herunder pedagogisk utdanning, undervisningserfaring, erfaring fra popularisering samt erfaring/utdanning fra andre typer formidling.

Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.

Generelt

For øvrig følges Utfyllende bestemmelser for tilsetting i stillinger som postdoktor, stipendiat og vitenskapelig assistent ved UiT Norges arktiske universitet og det vises til Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Ved UiT Norges arktiske universitet legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. Universitetet er en IA-virksomhet og legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant av en eventuell offentliggjøring.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS