Stilling:

Stipendiat tilknyttet prosjektet Dementia Disease Initiation (DDI) ved Institutt for psykologi

Søknadsfrist 19.03.2019

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Om stillingen

Ved Det helsevitenskapelige fakultet, Institutt for psykologi (IPS) er det ledig en stilling som stipendiat for søker som ønsker å ta graden philosophia doctor (PhD). Stillingen er ledig for tiltredelse fra vårsemesteret 2019 og gjelder for fire år.

Stillingen er tilknyttet Forskningsgruppe for Aldring og prosjektet Dementia Disease Initiation (DDI): Nasjonalt initiativ for utvikling av tidig demensdiagnostikk.

Om forskningsprosjektet

DDI-prosjektet er et nasjonalt, longitudinelt, tverr-regionalt samarbeidsprosjekt som omfatter nevrovitenskapelige forskningsmiljø ved UiO, UiB, UiS, NTNU og UiT med tilhørende sykehusmiljø, og driftes klinisk lokalt ved Nevrologisk avdeling, UNN Tromsø.

Prosjektleder for både den nasjonale og internasjonale delen er professor Tormod Fladby ved UiO/Ahus. Regional leder i Tromsø er professor Knut Waterloo. Det er for tiden ansatt tre stipendiater på DDI prosjektet i Tromsø.

Prosjektet fokuserer på de prekliniske fasene av de vanligste hjerneorganiske sykdommene som Alzheimers sykdom (AS), Parkinsons sykdom (PD), demens med Lewy legemer (LBD) og cerebrovaskulær sykdom hvor AS er den hyppigste årsaken til sviktende hukommelse og kognisjon. I Tromsø fokuseres det primært på preklinisk fase av Alzheimer’s sykdom.

Stillingens arbeidsområde

Den primære arbeidsoppgaven vil være å analysere innsamlet data i den nasjonale databasen (x-nat) for å skrive manuskripter for publisering i internasjonale vitenskapelige tidsskrifter. Dette vil skje under veiledning. Arbeidsoppgavene vil ellers innebære inkludering av nye deltakere i prosjektet, nevropsykologisk utredning, anamneseopptak og et nært samarbeid med leger og psykologer tilknyttet prosjektet. Det påregnes også arbeid med plotting av data og noe arbeid med den felles database (x-nat) under veiledning.

Undervisning vil være innen fagfeltet aldring og demens og ulike metoder for klinisk utredning av ulike demenstilstander med spesiell vekt på tidlig fase av sykdomsutvikling. Den som tilsettes kan også bli tildelt andre undervisningsoppgaver innen sitt kompetanseområde.

Kvalifikasjonskrav

Tilsetting som stipendiat forutsetter opptak på fakultetets Ph.D.-program, jfr. § 6 i ph.d.-forskriften ved UiT Norges arktiske universitet med utfyllende bestemmelser for Det helsevitenskapelige fakultet, som finnes på nettside med reglement for ph.d.-utdanningen ved Helsefak.

Siden dette er en klinisk studie kreves cand. psychol. eksamen.

Autorisasjon som psykolog må være oppnådd før formell tilsetting.

Søkere som er i avsluttende fase av profesjonsstudiet i psykologi kan søke stillingen.

Erfaring med prosjektarbeid, funksjon som vit.ass. med plotting av data og nevropsykologisk testing vil være et fortrinn. Det vektlegges i betydelig grad dersom søker har egen forskningsmessig erfaring, spesielt innen forskning på degenerative lidelser med spesiell vekt på Alzheimer’s sykdom.

Søker må dokumentere engelskkunnskaper som tilfredsstiller kravet i norsk generell studiekompetanse.

Søker må beherske norsk flytende, både skriftlig og muntlig.

Det legges vekt på personlig egnethet og motivasjon for stillingen og at søker kan jobbe så vel selvstendig som i nært samarbeid med de andre fagpersonene tilknyttet DDI-prosjektet i Tromsø. Personlig egnethet som å kunne jobbe selvstendig, strukturert, målrettet, ansvarsfullt og initiativrikt vil bli tillagt stor vekt.

Slik søker du

Søknad sendes via Jobbnorge og skal inneholde:

  • søknadsbrev inkludert en kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen
  • evt. prosjektbeskrivelse
  • CV med fullstendig oversikt over utdanning, praksis, faglig arbeid, pedagogisk kompetanse og referanser
  • vitnemål og attester:
    • vitnemål og karakterutskrift bachelorgrad eller lignende (original språk og oversatt)
    • vitnemål og karakterutskrift mastergrad eller lignende (original språk og oversatt)
  • dokumentasjon av engelskkunnskaper
  • eventuelle vitenskapelige arbeider, herunder hoved- eller masteroppgaven

Bedømmelse forutsetter at vi har mottatt etterspurte søknadsdokumenter innen søknadsfristen.

All dokumentasjon som skal vurderes må være oversatt til engelsk eller et skandinavisk språk.

Søknader som kommer til oss via e-post eller på andre måter vil ikke bli tatt i betraktning.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.

Bedømmelseskomiteen vil legge vekt på potensiale for forskning, slik det fremgår av masteroppgaven eller tilsvarende og eventuelle andre vitenskapelige arbeider.

I bedømmelsen kan det også tas hensyn til yrkespraksis og annen virksomhet av betydning for gjennomføring av doktorgradsstudiet, og til eventuelle pedagogiske kvalifikasjoner. Herunder pedagogisk utdanning, undervisningserfaring, erfaring fra popularisering samt erfaring/utdanning fra andre typer formidling.

Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.

Lønns- og arbeidsbetingelser

Stipendiat er en utdanningsstilling med fullført forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for tilsetting, og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen. Stipendiaten deltar i fakultetets forskerutdanning, og doktorgradsprosjektet gjennomføres i løpet av tilsettingsperioden. Mer informasjon om søknadsprosessen og Ph.D.-forskrift finner du på Det helsevitenskapelige fakultets nettside.

Normal tilsettingsperiode er fire år. Kortere tilsettingsperiode kan gis dersom stipendiaten alt har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når ansettelsen bygger på tidligere tilsetting i utdanningsstilling (stipendiat, vitenskapelig assistent og liknende), slik at total tid til forskerutdanning blir tre år.

Den som ansettes har plikt til å bidra i undervisning av alle studenter ved Det helsevitenskapelige fakultet ved behov.

Stillingen som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017, alternativt kode 1378 avhengig av kvalifikasjoner. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Kontakt

Kontaktpersoner for stillingen er:

  • Professor Knut Waterloo, tlf. 77646360 / 99226000, e-post knut.waterloo@uit.no,
  • Stipendiat Bjørn-Eivind Kirsebom, tlf. 930 54 791, e-post bjorn-eivind.kirsebom@unn.no, samt
  • Kontorsjef Trine Krane tlf. 77645949, trine.d.krane@uit.no for praktiske spørsmål

For informasjon om Institutt for psykologi, se nettside: Velkommen til Institutt for psykologi

Generell informasjon

Tilsettingen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS