Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Stipendiat innen finans

Søknadsfrist: 05.01.2020

Om stillingen

Ved Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE), UiT Norges arktiske universitet er det ledig en stilling som stipendiat innen finans, for søker som ønsker å ta graden philosophia doctor (ph.d.). Stillingen er lagt til Handelshøgskolen ved UiT, med arbeidssted i Tromsø.

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.


Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE) består av Institutt for arktisk og marin biologi, Norges Fiskerihøgskole og Handelshøgskolen. Fakultetets primæroppgaver er å utøve forskning, undervisning og formidling på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå innenfor sine fag.


Prioriterte forskningsfelt er akvatiske og terrestriske økosystemer,klima, fisk og dyrs tilpasning til livet i Arktis, marin bioteknologi/bioprospektering, akvakultur/fiskehelse, marine næringsmidler, bedrifts- og næringsøkonomi, ressurs- og miljøøkonomi, markedsforskning og ressursforvaltning. Fakultetets tverrfaglige profil gir god anledning til å utvikle forskningsprosjekter der flere faggrupper samarbeider.

Ansettelsen gjelder for en periode på fire år.

Handelshøgskolen ved UiT driver forskning og forskningsbasert undervisning av høy nasjonal og internasjonal kvalitet i samarbeid med omgivelsene. Utdanning og forskning integreres for å skape et dynamisk kunnskapsmiljø for studenter og ansatte. Handelshøgskolen har et internasjonalt fokus med nordområdene som basis og har faglig virksomhet ved fire campus i henholdsvis Tromsø, Alta, Harstad og Narvik.

Stipendiatet er en utdanningsstilling, hvor målet er at forskerutdanningen skal føre fram til doktorgrad. Du kan lese mer om forskerutdanning ved BFE-fakultetet her.

Stillingens forskningsområde

Stillingens fagområde vil være i samfunnsøkonomi og finans. Arbeidsoppgaver vil være i form av gjennomføring av nødvendige kurs for å oppnå graden PhD, forskning og egen undervisning innenfor fagområdet. Det vil til en viss grad være opp til studenten og studentens forskningsinteresse å finne frem til interessante forskningstemaer. Handelshøgskolen har tilgang til mye eksisterende data og dataressurser og vil være behjelpelig med å stille dette til rådighet.

Kontakt

For mer informasjon om stillingen og prosjektet kan du kontakte:

  • Instituttleder Kåre Skallerud, kare.skallerud@uit.no eller
  • Førsteamanuensis Espen Sirnes, espen.sirnes@uit.no

Kvalifikasjoner

Søkere må inneha master i samfunnsøkonomi eller bedriftsøkonomi (siv. øk). Søkere med bakgrunn i matematikk, fysikk eller informatikk kan også vurderes. Søknaden skal inneholde en faglig begrunnet beskrivelse av doktorgradprosjektet, der også søkers motivasjon for prosjektet bør beskrives. Prosjektbeskrivelsen vil være en del av bedømmelsesgrunnlaget.

Søkeren må beherske engelsk og være villig til å lære seg norsk innen rimelig tid. På grunn av undervisningsplikt vil kompetanse innen skandinavisk språk være fordelaktig.

Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for tiltredelse som stipendiat i forskrift for graden philosophiae doctor(ph.d) ved UiT Norges arktiske universitet. Mer informasjon om opptakskrav finner du her.

Slik søker du

For å bli vurdert av bedømmelseskomiteen er det viktig at vedlagte dokumenter som er nevnt nedenfor vedlegges i Jobbnorge innen søknadsfristen utløp. Dokumenter som skal vurderes må være sertifisert og oversatt til skandinavisk eller engelsk.

Søknaden din må inneholde:

  • CV og søknadsbrev
  • Vitnemål og karakterutskrifter, med diploma supplement for avlagte grader
  • Dokumentasjon av norsk/skandinavisk kunnskaper
  • Dokumentasjon på engelskkunnskaper
  • Attester og referanser
  • Masteroppgaven
  • Forenklet prosjektbeskrivelse/motivasjon- og forskningsinteresser (1-4 sider)

    Du må levere en forenklet prosjektbeskrivelse som beskriver dine forskningsinteresser og grunnlaget for doktorgradsarbeidet. Den endelige prosjektbeskrivelsen vil utarbeides i samarbeid med hovedveileder. Hva den endelige prosjektbeskrivelsen skal inneholde kan du se her.

Listen over arbeider skal ha følgende opplysninger:

  • forfatter(e), arbeidets tittel
  • for artikler: tidsskriftets navn og volum, artikkelens første og siste sidetall, årstall
  • for publikasjoner: forlag, trykkested, år og sidetall

Arbeider - publiserte eller upubliserte arbeider som søkeren ønsker det skal bli tatt hensyn til i bedømmelsen skal legges som vedlegg til søknaden.

Arbeidsbetingelser

Stilling som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Normal ansettelsesperiode er fire år. Ph.D.-studiet er normert til tre år. Det fjerde året, fordelt med 25% pr år, skal brukes til undervisning eller andre arbeidsoppgaver for universitetet, jf. retningslinjer for stipendiaters arbeidsoppgaver.

Stipendiat er en utdanningsstilling, og som stipendiat forplikter du deg til å delta i et organisert ph.d.-studium. Tilsetting forutsetter at du er kvalifisert for opptak til ph.d.-studiet. Informasjon om søknadsprosessen og opptak til ph.d.-studiet finner du her: https://uit.no/bfe/phd)

Flest mulig bør få anledning til å gjennomgå en forskerutdanning. Om du allerede har oppnådd en doktorgrad eller har tilsvarende kompetanse, er du ikke aktuell for tilsetting i denne stillingen.

Generell informasjon

Tilsettingen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS