Stilling:

Stipendiat i psykologi (2 stillinger) med formål dobbelkompetanse

Søknadsfrist 20.03.2019

UiT Norges arktiske universitet

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.


Les mer om oss på uit.no/helsefak

Om stillingen

Ved Det helsevitenskapelige fakultet, Institutt for psykologi er det ledig en stilling som stipendiat for søker som ønsker å ta graden philosophia doctor (ph.d.). Stillingen vil bli tilknyttet en forskningsgruppe.

Stillingen er ledig for tiltredelse fra 1. januar 2019 og gjelder for tre år, eventuelt fordelt over flere år i ulike stillingsandeler.

Stipendiat er en utdanningsstilling med fullført forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for tilsetting, og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen. Stipendiaten deltar i fakultetets forskerutdanning, og doktorgradsprosjektet gjennomføres i løpet av tilsettingsperioden. Mer informasjon om søknadsprosessen og ph.d.-forskrift finner du på Det helsevitenskapelige fakultets nettside.

Om stillingen som dobbelkompetansestipendiat

Med dobbelkompetanse menes dokumentert forskningskompetanse (avlagt doktorgrad) og spesialistkompetanse (godkjent spesialist i klinisk psykologi, Norsk Psykologforening).

Dobbelkompetanseløpet består av to deler: en stipendiatperiode på 3 år og en spesialistkandidatperiode på inntil 4 år. Tilsetting i stipendiatstillingene skjer med Institutt for psykologi (IPS) som arbeidsgiver.

Etter lovfestingen av psykologtjenester i norske kommuner er det behov for å bygge opp forskningsbasert kunnskap med høy relevans for kommunepsykologers virksomhetsområde. I denne utlysningen søker vi derfor etter psykologer som er tilsatt og har avtale med sin arbeidsgiver om spesialistløp, eller allerede har oppnådd spesialistkompetanse, i kommune og/eller i spesialisthelsetjeneste i Nord-Norge.

Kandidaten skal i samarbeid med veileder ved Institutt for psykologi og sin arbeidsgiver kommune eller helseforetak sette opp en plan for sammenhengende perioder ved henholdsvis universitet, kommune, helseforetak, eller eventuell annen praksisinstitusjon. Tiden kan fordeles etter hva som er tjenlig for prosjektet og den kliniske driften ved praksisinstitusjonen. Praksisperiodene bør ikke ha en varighet på mindre enn 12 måneder og to år sammenhengende praksis innen fordypningsområdet til klinisk spesialitet i kommune, helseforetak, eller annen institusjon som oppfyller kravene i spesialistreglementet (NPF).

Om stipendiatstillingen og forskerutdanningen:

Samlet stipendperiode er 3 år i et godkjent utdanningsprogram for ph.d.- grad. Søkeren må selv kontakte aktuelle forskningsgrupper ved Institutt for psykologi og utarbeide en prosjektskisse i samarbeid med en veileder ved IPS. Prosjektet skal forankres både ved IPS og i kommunen eller helseforetaket, og ha en klar relevans for klinisk psykologisk arbeid, relevante problemstillinger fra aktuelle fagmiljø, og være knyttet til et forskningsmiljø ved Institutt for psykologi. For å bli ansatt som stipendiat, må krav for opptak på fakultetets ph.d.-program oppfylles, jfr. § 6 i ph.d.-forskriften ved Universitetet i Tromsø med utfyllende bestemmelser for Det helsevitenskapelige fakultet, som finnes på nettside med reglement for ph.d.-utdanningen ved Helsefak.

Institutt for psykologi (IPS) har 37 vitenskapelig ansatte, 3 teknisk ansatte, 9 administrativt ansatte og et varierende antall stipendiater og postdoktorer. IPS har 9 forskningsgrupper som leverer forskning av høy internasjonal klasse innen ulike problemstillinger tilknyttet psykologi. Instituttet har ansvar for årsstudium, bachelorprogram, masterprogram og profesjonsstudium i psykologi. Det gis undervisning på bachelor-, master- og doktorgradsnivå. For opplæring i klinisk psykologi ved profesjonsstudiet i psykologi har instituttet Psykologisk klinikk som tar imot pasienter til psykologisk og nevropsykologisk utredning, samt psykologisk behandling.

Kontaktpersoner for stillingen er:

  • Professor Catharina Elisabeth Arfwedson Wang telefon 77646446; mobil 97434260; epost: catharina.wang@uit.no (faglige spørsmål) og
  • Kontorsjef Trine Krane tel 77645949/ 47291218, epost trine.d.krane@uit.no (administrative/ praktiske spørsmål)

Arbeidsoppgaver

Stipendiaten skal i løpet av stipendperioden i samarbeid med veiledere og forskningsgruppe gjennomføre et forskningsprosjekt som fører frem til en fullført avhandling for doktorgraden. Dette innebærer i samarbeid med veiledere utarbeidelse av protokoll, datainnsamling, ferdigstilling og analyse av resultater og skriving av vitenskapelige artikler som sammenstilles til en avhandling som kan forsvares for doktorgraden. Stipendiater ved Det helsevitenskapelige fakultet skal ha en midtveisevaluering halvveis i stipendperioden der fremdrift blir vurdert. Dersom fremdrift midtveis ikke er tilfredsstillende kan tilsettingen avsluttes.

Kvalifikasjonskrav

For å bli ansatt som stipendiat, må krav for opptak på fakultetets ph.d.-program oppfylles, jfr. § 6 i ph.d.-forskriften ved UiT Norges arktiske universitet med utfyllende bestemmelser for Det helsevitenskapelige fakultet, som finnes på nettside med reglement for ph.d.-utdanningen ved Helsefak.

For stillingen kreves oppnådd cand. psychol eller tilsvarende, og norsk autorisasjon som psykolog.

Søkeren må normalt ha bestått profesjonsstudiet med svært godt resultat eller kunne dokumentere tilsvarende nivå gjennom senere forskningsarbeid og i prosjektskissen.

Søker må beherske norsk og engelsk flytende, både skriftlig og muntlig.

Personlig egnethet og motivasjon for stillingen vektlegges. Kandidaten må kunne arbeide selvstendig og strukturert og ha gode samarbeidsevner.

Vi kan tilby

  • et godt arbeidsmiljø
  • gode velferdsordninger
  • gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Arbeids- og lønnsvilkår

Tilsettingsperioden er tre år. Ph.d.-studiet er normert til tre år.

Kortere tilsettingsperiode kan gis dersom stipendiaten alt har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når ansettelsen bygger på tidligere tilsetting i utdanningsstilling (stipendiat, vitenskapelig assistent og liknende), slik at total tid til forskerutdanning blir tre år.

Stillingen som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017, alternativt kode 1378 avhengig av kvalifikasjoner.

Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Slik søker du (må tilpasses)

  • søknadsbrev inkludert en kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen
  • prosjektbeskrivelse som er utarbeidet av søkeren i samarbeid med potensiell veileder ved Institutt for psykologi
  • CV med fullstendig oversikt over utdanning, praksis, faglig arbeid, pedagogisk kompetanse og referanser
  • vitnemål og attester:
    • vitnemål og karakterutskrift bachelorgrad eller lignende (original språk og oversatt)
    • vitnemål og karakterutskrift mastergrad eller lignende (original språk og oversatt)
  • dokumentasjon av engelskkunnskaper
  • eventuelle vitenskapelige arbeider, herunder masteroppgaven/ hovedoppgaven
  • en tidsplan for gjennomføring av spesialistutdanning (kommune/helseforetak)(hvis ikke allerede oppnådd spesialistkompetanse), og stipendiatperioden med oppnådd dobbelkompetanse som mål
  • en erklæring fra arbeidsgiver i kommune/helseforetak som bevitner at søkeren har avtale om spesialistutdanning i klinisk psykologi, eller fast stilling som psykologspesialist, og at arbeidsgiver vil legge til rette for permisjon uten lønn i de periodene søkeren vil arbeide som stipendiat

Språkkunnskaper i engelsk kan dokumenteres på følgende måte:

  • Vitnemål norsk videregående skole med engelsk (140 timer) muntlig og skriftlig
  • TOEFL (test of English as a Foreign Language)
  • IELTS (International English Testing Service)
  • Fullført universitetsgrad i faget engelsk språk eller engelsk litteratur
  • Fullført ett års universitetsstudium i Australia, Canada, Irland, New Zealand, Storbritannia eller USA og undervisningsspråket har vært engelsk

Språkkunnskaper i norsk kan dokumenteres på følgende måte:

  • Vitnemål norsk videregående skole

Bedømmelse forutsetter at vi har mottatt etterspurte søknadsdokumenter innen søknadsfristen.

All dokumentasjon som skal vurderes må være oversatt til engelsk eller et skandinavisk språk.

Søknader som kommer til oss via e-post eller på andre måter vil ikke bli tatt i betraktning.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.

Bedømmelseskomiteen vil legge vekt på potensiale for forskning, slik det fremgår av masteroppgaven eller tilsvarende, eventuelle andre vitenskapelige arbeider, og prosjektskissen vedlagt søknaden.

I bedømmelsen kan det også tas hensyn til yrkespraksis og annen virksomhet av betydning for gjennomføring av doktorgradsstudiet, og til eventuelle pedagogiske kvalifikasjoner. Herunder pedagogisk utdanning, undervisningserfaring, erfaring fra popularisering samt erfaring/utdanning fra andre typer formidling.

Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.

Arbeidsbetingelser

Stilling som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017, alternativt kode 1378 avhengig av kvalifikasjoner. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Finnmark har for tiden en ordning der du kan få ettergitt deler av studiegjeld til Lånekassen. Det er mulig få ettergitt (slettet) ti prosent av opprinnelig lån, maksimalt 25 000 kroner per år, hvis du bor og arbeider i fylket.

Stipendiat er en utdanningsstilling, og som stipendiat forplikter du deg til å delta i et organisert ph.d.-studium. Tilsetting forutsetter at du er kvalifisert for opptak til ph.d.-studiet.

Generell informasjon

Tilsettingen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS