Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Stipendiat i musikkvitenskap tilknyttet musikkarv og tradisjonsmusikk

Søknadsfrist: 05.01.2020

Om stillingen

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK) er en enhet ved UiT. Enheten består av instituttene Universitetsmuseet, Musikkonservatoriet og Kunstakademiet, og en administrasjon som er felles for hele enheten.

Musikkonservatoriet har ledig en 4-årig stipendiatstilling i musikkvitenskap knyttet musikkarv og tradisjonsmusikk.

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Stipendiat er en utdanningsstilling, som har fullført forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for ansettelse, og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen.

Stillingens forskningsområde

Stipendiatstillingens forskningsområde er musikkvitenskap knyttet til musikkarv og tradisjonsmusikk i nord.

Det åpner for forskningsprosjekt som:

  • undersøker betingelser for musikkarv og tradisjonsmusikk i nord, gjerne gjennom en komparativ og/eller transnasjonal studie relatert til musikktradisjoner, komposisjon, musikkutøvelse, konsertproduksjoner, festivaler, fremføring og ulike diskurser slik de fremkommer for eksempel gjennom media, arkiver, forskning ol.
  • undersøker musikkhistoriske arkiver og samlinger, for eksempel ved Norges arktiske universitetsmuseum, og diskuterer for eksempel begreper som arkivering, formidling, publisering, editering
  • er rettet mot musikkvitenskap, musikalske fellesskap og/eller individuell musikkproduksjon
  • undersøker forholdet mellom musikk som prosess og musikk som objekt, for eksempel de håndverksmessige, teknologiske og utøvende aspekter ved musikkproduksjon
  • undersøker musikkarv og tradisjonsmusikk i nord med utgangspunkt i eksempelvis filosofisk-estetiske-, antropologiske-, sosiologiske- eller andre relevante kulturteoretiske perspektiver

Det empiriske feltet er åpent, men prosjektet skal ha geografisk tyngdepunkt i nordområdene (Sapmi, det sirkumpolare nord/Nordområdene/Arktis). Prosjektet er ikke avgrenset til en bestemt tidsperiode, men perspektivet på den valgte empirien må ha relevans for aktuelle utfordringer innen musikkfeltet i dag.

Kontaktinformasjon

For ytterligere informasjon om stillingen, kontakt:

  • Instituttleder Lillian Jensen på lillian.jensen@uit.no eller +47 776 60 732

Kvalifikasjoner

Søkere må ha norsk mastergrad/hovedfag i musikkvitenskap med minimum karakteren B eller tilsvarende studium.

Skandinavisk eller engelsk språk er et krav.

Personlig egnethet vil tillegges stor vekt.

Søknaden må inneholde

Søknaden din må inneholde:

  • CV og søknadsbrev
  • Vitnemål og karakterutskrifter, med diploma supplement for avlagte grader
  • Dokumentasjon av engelskkunnskaper, om du ikke har norsk generell studiekompetanse
  • Attester og referanser
  • Masteroppgaven
  • Prosjektbeskrivelse

All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Søknaden leveres elektronisk gjennom Jobbnorge.

Arbeidsbetingelser

Kortere tilsettingsperiode kan gis dersom stipendiaten alt har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når ansettelsen bygger på tidligere tilsetting i utdanningsstilling (stipendiat, vitenskapelig assistent og liknende), slik at total tid til forskerutdanning blir tre år.

Stilling som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017, og starter normalt på lønnstrinn 54 i Statens lønnsregulativ. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Stipendiat er en utdanningsstilling, og som stipendiat forplikter du deg til å delta i et organisert ph.d.-studium. Tilsetting forutsetter at du er kvalifisert for opptak til ph.d.-studiet. Informasjon om søknadsprosessen og opptak til ph.d.-studiet finner du her: Opptak ph.d ved UiT

Flest mulig bør få anledning til å gjennomgå en forskerutdanning. Om du allerede har oppnådd en doktorgrad eller har tilsvarende kompetanse, er du ikke aktuell for tilsetting i denne stillingen.

Generell informasjon

Tilsettingen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS