Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Stipendiat i barn og unges psykiske helse ved RKBU Nord

Søknadsfrist: 05.09.2019

Om stillingen

Ved UiT Norges arktiske universitet, Det helsevitenskapelige fakultet, RKBU Nord er det ledig en stilling som stipendiat for søker som ønsker å ta graden philosophia doctor (ph.d.). Stillingen er tilknyttet Forskergruppe for forebyggende og helsefremmende tiltak.

UiT Norges arktiske universitet

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.


Les mer om oss på uit.no/helsefak

Stillingen gjelder for fire år.

Stipendiat er en utdanningsstilling med fullført forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for tilsetting, og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen. Stipendiaten deltar i fakultetets forskerutdanning, og doktorgradsprosjektet gjennomføres i løpet av tilsettingsperioden. Mer informasjon om søknadsprosessen og ph.d.-forskrift finner du på Det helsevitenskapelige fakultets nettside.

Det helsevitenskapelige fakultet (Helsefak) samler helserelaterte utdanninger med en disiplinbasert og flerfaglig forsknings- og utdanningsprofil. Helsefak består av 10 institutter fordelt på fagområdene samfunnsmedisin, klinisk medisin, farmasi, klinisk odontologi, medisinsk biologi, helsefag, psykologi, idrett, vernepleie og barn og unges psykiske helse. Fakultetets primæroppgaver er forskning, utdanning og formidling i ovennevnte fagområder. Fakultetet skal i tillegg gi faglig bistand til helsevesenet i landsdelen.

Regionalt kunnskapssenter for barn og unge – Nord (RKBU Nord) er et eksternfinansiert senter og ett av instituttene ved Helsefak. Instituttet har et særlig ansvar for å bidra til å øke kvalitet og innovasjon på tjenestene innen alle sentrale områder i arbeidet med barn og unges psykiske helse og barnevern. RKBU Nord skal utvikle og formidle vitenskapelig, praksisrelevant og tverrfaglig kunnskap. Personalgruppen er tverrfaglig sammensatt innenfor helsefag, psykologi og samfunnsfag. Instituttet har to forskergrupper: Forskergruppe for forebyggende og helsefremmende tiltak og Forskergruppe for barne- og familievern.

Virksomheten ved instituttet er hovedsakelig finansiert gjennom bevilgning fra Helsedirektoratet og Barne- ungdoms- og familiedirektoratet. Det er for tiden ca. 50 ansatte ved instituttet, noen i deltidsstillinger. For mer informasjon om instituttet, se denne siden.

Stillingens arbeidsområde

Stipendiaten skal arbeide innen fagområdet Barn og unges psykiske helse, og vil bli knyttet til forskningsprosjektet «Supported Parenting Intervention for Refugees and Ethnic minorities» (PIRM).

Prosjektet PIRM er et femårig forskningsprosjekt for å implementere og evaluere foreldreveiledningsintervensjonen De Utrolige Årene (DUÅ) tilbudt til flyktningfamilier som nylig er bosatt i Norge. Formålet med studien er å evaluere DUÅ-programmet gitt til flyktningfamilier samt å undersøke de daglige erfaringene nylig bosatte flyktninger gjør seg.

Målsettingen med doktorgradsprosjektet er å studere barns perspektiv på egen tilværelse som flyktning og bidra til at barns perspektiv får innflytelse i utvikling av foreldreveiledningsprogram for flyktningfamilier. I doktorgradsprosjektet skal stipendiaten intervjue barn med bakgrunn som flyktninger om deres erfaringer og refleksjoner. Stipendiaten skal også analysere DUÅ foreldreveiledningsopplæring i lys av resultatene fra barneintervjuene. I tillegg skal stipendiaten undersøke hvordan barns perspektiver er relevant som kunnskapskilder for å videreutvikle kommunenes tjenester for familier med erfaringer som flyktninger.

Det forutsettes at stipendiaten vil delta i datainnsamlingen og gjennomføre intervju av barn, delta i aktiviteter i regi av forskningsgruppen til prosjektet PIRM og bidra i oppgaver innen undervisning, formidling eller tjenestestøtte ved instituttet.Søker må ha gode norskkunnskaper (muntlig og skriftlig) eller annet skandinavisk språk, samt gode engelskkunnskaper (skriftlig og muntlig).

Kontakt

For mer informasjon om stillingen og prosjektet kan du kontakte:

  • Forskergruppeleder Monica Martinussen, monica.martinussen@uit.no, tlf: 77 64 58 81
  • Hovedveileder Merete Saus, merete.saus@uit.no, tlf.: 77 62 32 74

Kvalifikasjoner

For å bli ansatt som stipendiat, må krav for opptak på fakultetets ph.d.-program oppfylles, jfr. § 6 i ph.d.-forskriften ved UiT Norges arktiske universitet med utfyllende bestemmelser for Det helsevitenskapelige fakultet, som finnes på nettside med reglement for ph.d.-utdanningen ved Helsefak.

For stillingen kreves oppnådd mastergrad/hovedfag innen relevant fagområde, f. eks. innen pedagogikk, psykologi, samfunnsvitenskap eller helsevitenskap.Søker må ha gode norskkunnskaper (muntlig og skriftlig) eller annet skandinavisk språk, samt gode engelskkunnskaper (skriftlig og muntlig).Erfaring med og bakgrunn i kvalitative metoder er nødvendig.

Søkere med kunnskap om eller erfaring fra DUÅ og/eller erfaring fra arbeid med flyktninger eller minoriteter vil vektlegges. Erfaring med forskningsrelatert arbeid på tvers av fagdisipliner, veiledning eller praksis fra arbeid med familier eller barn vil være en styrke.Stillingen stiller krav til å kunne arbeide målrettet, ryddig, konsentrert og selvstendig innenfor alle deler av forskningsprosessen. Personlig egnethet og samarbeidsevner vil bli tillagt vekt.

Slik søker du

Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • CV og søknadsbrev
  • Vitnemål og karakterutskrifter, med diploma supplement for avlagte grader
  • Attester og referanser
  • Masteroppgaven
  • Eventuelle øvrige vitenskapelige arbeider
  • Dokumentasjon av norsk- og engelskkunnskaper

Pedagogiske kvalifikasjoner kommenteres i søknaden.

Språkkunnskaper i engelsk kan dokumenteres på følgende måte:

  • Vitnemål norsk/skandinavisk videregående skole med engelsk (140 timer) muntlig og skriftlig
  • TOEFL (test of English as a Foreign Language)
  • IELTS (International English Testing Service)
  • Fullført universitetsgrad I faget engelsk språk eller engelsk litteratur
  • Fullført ett års universitetsstudium i Australia, Canada, Irland, New Zealand, Storbritannia eller USA og undervisningsspråket har vært engelsk

Språkkunnskaper i norsk kan dokumenteres på følgende måte:

  • Vitnemål norsk/skandinavisk videregående skole
  • Bestått eksamen i norsk som andrespråk på VKII-nivå (3. klasse)
  • Bestått eksamen fra trinn 3 i norsk for utenlandske studenter ved universitetene
  • Bestått eksamen fra 1-årig høgskolestudium i norsk språk og samfunnskunnskap for utenlandske studenter
  • Bergenstesten: test i norsk - høyere nivå, skriftlig med minimum 450 poeng eller karakteren Bestått (i ny karakterskala). De som har svensk eller dansk som morsmål, og som har generell studiekompetanse fra hjemlandet, behøver ikke å ta testen.

All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.

Bedømmelseskomiteen vil legge vekt på potensiale for forskning, slik det fremgår av masteroppgaven eller tilsvarende og eventuelle andre vitenskapelige arbeider.

I bedømmelsen kan det også tas hensyn til yrkespraksis og annen virksomhet av betydning for gjennomføring av doktorgradsstudiet, og til eventuelle pedagogiske kvalifikasjoner. Herunder pedagogisk utdanning, undervisningserfaring, erfaring fra popularisering samt erfaring/utdanning fra andre typer formidling.

Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Dekan også bli avholdt prøveforelesning.t

Arbeidsbetingelser

Normal tilsettingsperiode er fire år. Ph.d.-studiet er normert til tre år. Det fjerde året, fordelt med 25 % pr år, skal brukes til undervisning eller andre arbeidsoppgaver for universitetet.

Kortere tilsettingsperiode kan gis dersom stipendiaten alt har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når ansettelsen bygger på tidligere tilsetting i utdanningsstilling (stipendiat, vitenskapelig assistent og liknende), slik at total tid til forskerutdanning blir tre år.

Den som ansettes har plikt til å bidra i undervisning av alle studenter ved Det helsevitenskapelige fakultet ved behov.Stilling som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017, og starter normalt på lønnstrinn 54. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Stipendiat er en utdanningsstilling, og som stipendiat forplikter du deg til å delta i et organisert ph.d.-studium. Tilsetting forutsetter at du er kvalifisert for opptak til ph.d.-studiet. Informasjon om søknadsprosessen og opptak til ph.d.-studiet finner du her.

Flest mulig bør få anledning til å gjennomgå en forskerutdanning. Om du allerede har oppnådd en doktorgrad eller har tilsvarende kompetanse, er du ikke aktuell for tilsetting i denne stillingen.For øvrig følges Utfyllende bestemmelser for tilsetting i stillinger som postdoktor, stipendiat og vitenskapelig assistent ved UiT Norges arktiske universitet og det vises til Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat.

Generell informasjon

Tilsettingen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Vi tilbyr

  • Et godt arbeidsmiljø
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons- forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS