Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Stipendiat - Det helsevitenskapelige fakultet (Helsefak)

Søknadsfrist: 24.04.2019

Om stillingen

Ved Det helsevitenskapelige fakultet (Helsefak), Regionalt kunnskapssenter for barn og unge - Nord (RKBU Nord), er det en ledig stilling som stipendiat knyttet til fagområdet Barn og unges psykiske helse.

UiT Norges arktiske universitet

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.


Les mer om oss på uit.no/helsefak

Stipendiatstillingen er knyttet til to større forskningsprosjekter: «Suported parent intervention for refugees and ethnic minorities» (PIRM) og «ECHO: Optimizing a group-based school intervention for children with emotional problems» (ECHO).

Stillingens forskningsområde

Prosjektet PIRM er et femårig forskningsprosjekt for å implementere og evaluere foreldreveiledningsintervensjonen De Utrolige Årene (DUÅ) tilbudt til flyktningfamilier som nylig er bosatt i Norge. Formålet med studien er å evaluere DUÅ-programmet gitt til flyktningfamilier samt å undersøke de daglige erfaringene nylig bosatte flyktningene gjør seg. I det andre prosjektet, ECHO, undersøkes effekten av en ny indikert forebyggende intervensjon, Mestrende Barn (MB), rettet mot barn som viser tegn på angst og depresjon.

I begge prosjektene skal det undersøkes om målesystemer for tilbakemelding (Measurement feedback system, MFS) kan brukes av ansatte i førstelinjetjenesten som jobber med disse programmene. MFS har som formål å lede til bedre effekter av intervensjonene ved å gi utøverne av intervensjonene tilbakemelding underveis om utviklingen til barnet eller foreldrene. MFS er i bruk flere steder både i førstelinje- og i spesialisthelsetjenesten, men er i liten grad evaluert. Det er planlagt at tilbakemeldingssystemene utvikles slik at det ukentlig registreres relevante variabler knyttet til henholdsvis DUÅ og MB.

Ph.d-prosjektet som stipendiaten skal arbeide med innbefatter evaluering av MFS i begge de to nasjonale multisenterstudiene PIRM og ECHO gjennom

  • evaluering av tilbakemeldingssystemene for å teste om de leder til bedre kvalitet på intervensjoner tilbudt i førstelinje- og flyktningetjenestene
  • utvikling og validering av måleinstrumenter som skal anvendes i prosjektene for evaluering av brukererfaring i relasjon til tilbakemeldingssystemene

Det forutsettes at stipendiaten vil, som en del av datainnsamlingen, bidra i oppfølging og veiledning av gruppeledere i bruk av tilbakemeldingssystemene.

Stillingen er for en periode på fire år og skal omfatte tre år med ren forskerutdanning. Det fjerde året, fordelt med 25% pr år, skal brukes til undervisning eller annet arbeid etter nærmere avtale med instituttet.

Arbeidssted er UiT i Tromsø.

Kontakt

Helsefak/RKBU Nord/Forskergruppe for forebyggende og helsefremmende tiltak ved:

Kvalifikasjoner

Den som tilsettes, må ha hovedfag/mastergrad innen relevant fagområde (f.eks. psykologi, pedagogikk eller helsevitenskap). Søkere med kunnskap om og erfaring med databehandling og oppbevaring av data vil være ønskelig. Erfaring med og bakgrunn i kvantitativ metoder er nødvendig. Erfaring med forskning på tvers av fagdisipliner, veiledningserfaring eller praksis fra arbeid med familier eller barn vil være en styrke.

Det forutsettes at kandidaten søker og blir opptatt på ph.d.-programmet ved Det helsevitenskapelige fakultet, UiT Norges Arktiske Universitet.

Stillingen stiller krav til å kunne arbeide målrettet, ryddig, konsentrert og selvstendig innenfor alle deler av forskningsprosessen. Personlig egnethet og samarbeidsevner vil bli tillagt vekt.

Søker må ha gode norskkunnskaper (muntlig og skriftlig) eller annet skandinavisk språk, samt gode engelskkunnskaper (skriftlig og muntlig).

Fordi prosjektene og datainnsamlingen foregår flere steder i landet, må kandidaten påregne noe reisevirksomhet.

Slik søker du

Søknaden levers elektronisk gjennom Jobbnorge, og må inneholde:

  • CV og søknadsbrev
  • Vitnemål og karakterutskrifter, med diploma supplement for avlagte grader
  • Dokumentasjon av engelskkunnskaper, om du ikke har norsk generell studiekompetanse
  • Attester og referanser
  • Masteroppgaven

All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk.

Bedømmelse

I vurderingen av søkerne vil vi vektlegge motivasjon og personlig egnethet for stillingen. Du må være villig til å engasjere deg i utviklingsarbeid innen eget fag, og for universitetet som helhet.

I bedømmelsen vil hovedvekten bli lagt på ditt potensial for forskning slik det framgår av masteroppgaven og eventuelle andre vitenskapelige arbeider. I tillegg kan vi ta hensyn til yrkespraksis og annen virksomhet av betydning for gjennomføring av ph.d.-studiet, og eventuelle pedagogiske kvalifikasjoner.

Arbeidsbetingelser

Stilling som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017, og starter normalt på lønnstrinn 50 i Statens lønnsregulativ. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Stipendiat er en utdanningsstilling, og som stipendiat forplikter du deg til å delta i et organisert ph.d.-studium. Tilsetting forutsetter at du er kvalifisert for opptak til ph.d.-studiet. Informasjon om søknadsprosessen og opptak til ph.d.-studiet.

Flest mulig bør få anledning til å gjennomgå en forskerutdanning. Om du allerede har oppnådd en doktorgrad eller har tilsvarende kompetanse, er du ikke aktuell for tilsetting i denne stillingen.

Generell informasjon

Tilsettingen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS