Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

1-2 stillinger som stipendiat i fagdidaktikk med spesialisering innen ingeniørfaglige emner

Søknadsfrist: 16.08.2019

Om stillingen

Ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT) campus Narvik lyses det ut 1-2 ledige stillinger som stipendiat tilknyttet fakultetets strategiske satsing på utdanningskvalitet i høyere utdanning. Stillingene vil ha arbeidssted i Narvik, og være tilknyttet det fagdidaktiske miljøet ved fakultetet og de samarbeidsprosjekter fakultetet har innenfor dette fagområdet. Fagmiljøet er formelt knyttet til Institutt for elektroteknologi.

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Institutt for elektroteknologi har 23 ansatte, hvorav 14 i fast vitenskapelig stilling og en teknisk/administrativ stab på 4 personer.

Øvrige er ansatt i ulike midlertidige stillinger på prosjekt, inkludert 3 ph.d.-studenter.

Stillingen er for en periode på fire år og skal omfatte tre år med ren forskerutdanning. Det fjerde året, fordelt med 25% pr. år, skal brukes til undervisning og/eller annet arbeid etter nærmere avtale med tilhørende institutt for spesialisering.

Stillingens fagområde

Stillingene vil være del av satsing i et større prosjekt på utdanningskvalitet som finansieres av fakultetet, og stipendiatene vil ha professor Ragnhild Johanne Rensaa som hovedveileder. Stipendiatene vil ha et bredt sammensatt veiledningsteam som dekker fagdidaktikk, disiplinfag, og veiledningskompetanse med hensyn på pedagogikk som profesjonsfag. Stipendiatene vil sammen med veiledningsteamet velge faglig problemstilling innenfor ett eller flere av fagområdene:

  • gjennomstrømning på ingeniørfaglige studieprogram i høyere utdanning
  • utvikling og innføring av nye studentaktive undervisnings- og oppgaveformer i matematiske emner ved fakultetet
  • bruk av IKT og programmeringsfag
  • utvikling og innføring av ulike vurderingsformer

Kvalifikasjoner

For stillingen kreves mastergrad i matematikk, ingeniørfag eller fagfelt som gir tilsvarende kompetanse, eventuelt integrert mastergrad lektor i realfag trinn 8-13 med matematikk, fysikk eller kjemi som fag 1. Det kreves formell utdanningsfaglig kompetanse tilsvarende minimum praktisk pedagogisk utdanning (PPU) eller godkjent pedagogisk mappe. Den som tilsettes må ha gode samarbeidsevner og kunne jobbe i team. Erfaring fra utviklingsarbeid i undervisning anses som positivt.

Den som tilsettes må oppfylle kravet for opptak på fakultetets ph.d.-program, jf. § 6 i ph.d.-forskriften ved UiT.

For opptak til ph.d.-utdanningen må du ha et karaktersnitt på B eller bedre. Mer informasjon om søknadsprosessen og opptak til ph.d.-studiet ved IVT finner du her.

Gode norsk- og engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig, er en forutsetning for stillingen.

I vurderingen av søkerne vil vi vektlegge motivasjon og personlig egnethet for stillingen. Du må være villig til å engasjere deg i utviklingsarbeid innen eget fag, og for universitetet som helhet.

I bedømmelsen vil hovedvekten bli lagt på ditt potensial for forskning slik det framgår av masteroppgaven, vedlagt oversikt over interesser innen didaktiske problemstillinger og eventuelle andre vitenskapelige arbeider. I tillegg kan vi ta hensyn til yrkespraksis, undervisningserfaring og annen virksomhet av betydning for stillingen.

Arbeidsbetingelser

Stilling som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Tilsetting forutsetter at du er kvalifisert for opptak og deltar i ph.d.-studiet ved IVT. Flest mulig bør få anledning til å gjennomgå en forskerutdanning. Om du allerede har oppnådd en doktorgrad eller har tilsvarende kompetanse, er du ikke aktuell for tilsetting i denne stillingen.

Normal tilsettingsperiode er fire år. Ph.d.-studiet er normert til tre år. Kortere tilsettingsperiode kan gis dersom stipendiaten alt har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når ansettelsen bygger på tidligere tilsetting i utdanningsstilling (stipendiat, vitenskapelig assistent og liknende), slik at total tid til forskerutdanning blir tre år

Slik søker du

Søknaden din må inneholde:

  • CV og søknadsbrev
  • Vitnemål og karakterutskrifter, med diploma supplement for avlagte grader
  • Dokumentasjon av engelskkunnskaper, om du ikke har norsk generell studiekompetanse
  • Attester og referanser
  • Masteroppgaven
  • Oversikt over interesser innen didaktiske problemstillinger i høyere utdanning, maks 1 A4-side.

Du må levere en oversikt som beskriver dine didaktiske interesser innenfor høyere utdanning og som knytter disse opp mot ei eller flere av problemstillingene som er nevnt under avsnittet Stillingens fagområde. Oversikten skal være på maksimum 1 A4-side. Du kan også levere vitenskapelige arbeider som du ønsker at vi skal ta med i vurderingen av søknaden din.

Fullført mastergrad er en betingelse for å tiltre i stillingen. Hvis du er nær ved å levere eller nylig har levert masteroppgaven, må du legge ved et utkast av oppgaven. Du må ha fullført før planlagt oppstartdato, som er 01.01.2020.

All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk.

Kontaktinformasjon

Utfyllende opplysninger om stillingene kan du få ved henvendelse til professor Ragnhild Johanne Rensaa

- Telefon: 769 66 304

- E-post: ragnhild.rensaa@uit.no

Generell informasjon

Ved Universitetet i Tromsø legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Universitetet legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger håndteres i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS