Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Stipendiat tilknyttet prosjektet "Female Football Centre" ved Institutt for helse- og omsorgsfag

Søknadsfrist: 20.04.2020

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Om stillingen

Ved Institutt for helse- og omsorgsfag, Det helsevitenskapelige fakultet er det en ledig stilling som stipendiat tilknyttet prosjektet "Female Football Centre" (FFC). Stillingen er tilknyttet forskningsgruppen Folkehelse og rehabilitering.Stillingen gjelder for en periode på tre år. Prosjektet starter opp høsten 2020.Arbeidsstedet er Tromsø, men det må påregnes noe reisevirksomhet i tilknytning til datainnsamling.Stipendiat er en utdanningsstilling med fullført forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for ansettelse, og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen. Stipendiaten deltar i fakultetets forskerutdanning, og doktorgradsprosjektet gjennomføres i løpet av tilsettingsperioden. Informasjon om søknadsprosessen for opptak til ph.d.-programmet i helsevitenskap, søknadsskjema og ph.d.-forskrift finnes her.

Om prosjektet

Hovedmålet med Female Football Centre er å få ny kunnskap om hva som fremmer helse og prestasjon hos unge kvinner over 16 år som spiller fotball på 1. divisjonsnivå samt blant de etablerte spillerne i Toppserien og norsk 1. divisjon.

Arbeidspakke 4 omhandler helse og skal kartlegge forekomst av lav energitilgjengelighet (RED-S), og forhold knyttet til dette; energi og næringsinntak, benhelse, menstruasjonsforhold og treningsmengde. Man vil også studere hvordan indikasjoner på RED-S er relatert til en rekke psykologiske og idrettsspesifikke forhold.Stipendiaten vil i nært samarbeid med prosjektleder kunne påvirke problemstillinger og metodeanvendelse i forskningsprotokollen.

Kontakt

Utfyllende opplysninger om prosjektet, om hvordan arbeidsmiljøet er utformet og tilrettelagt, bedriftshelsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid og lignende kan fås ved henvendelse til:

Vi kan tilby

  • Et godt arbeidsmiljø med dedikerte kolleger
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Kvalifikasjoner

Det kreves relevant mastergrad innen f. eks. helsevitenskap, fysioterapi, ernæring, eller profesjonsstudiet i medisin eller psykologi. Søker må ha oppnådd gjennomsnittskarakter C eller bedre, samt karakteren C eller bedre på masteroppgaven. Søkere som oppnår relevant mastergrad i løpet av våren 2020 kan også søke, men må dokumentere fullført grad m/oppnådd karakterkrav innen tiltredelse i stillingen.

Søker må oppfylle kravene til opptak på fakultetets doktorgradsprogram.

Det stilles krav om god skriftlig og muntlig formuleringsevne på norsk og engelsk. Søker må dokumentere engelskunnskaper som tilfredsstiller kravet i norsk generell studiekompetanse, se her.

Følgende punkter vil vektlegges:

  • Kunnskap og erfaring med kvinne-helse relaterte problemområder i idretten, herunder den kvinnelige utøvertriaden.
  • Erfaring med forskningsprosjekter, spesielt der brukerinvolvering har vært inkludert
  • Interesse for og kjennskap til kvinnefotball og til de relevante idrettsfaglige miljøer

Søkers potensiale for forskning, personlige egnethet og motivasjon for stillingen vil vektlegges. Den rette kandidaten er ansvarsbevisst og kan arbeide strukturert og målrettet, både alene og sammen med andre. Videre ser vi etter en kandidat som har gode kommunikasjonsferdigheter og som engasjerer seg og bidrar i miljøet den blir en del av.

Søknaden

Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no og skal innholde:

  • Søknadsbrev
  • CV med fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid
  • Vitnemål og karakterutskrifter (evt. også diploma supplement) for alle grader
  • Dokumentasjon av engelskkunnskaper. Se her for hvordan dette må dokumenteres.
  • Attester
  • Navn og kontaktinformasjon på inntil tre referanser
  • Masteroppgaven, evt. utkast av denne
  • Evt. publikasjonsliste
  • Kopi av alle publiserte eller upubliserte skriftlige arbeider som søkeren ønsker det skal bli tatt hensyn til ved bedømmelsen

All dokumentasjon som skal vurderes må være attestert og oversatt til engelsk eller et skandivanisk språk.

Bedømmelse forutsetter at vi har mottatt etterspurte dokumenter innen søknadsfristen.

Generell informasjon

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Flest mulig bør få anledning til å gjennomgå en forskerutdanning. Om du allerede har oppnådd en doktorgrad eller har tilsvarende kompetanse, er du ikke aktuell for ansettelse i denne stillingen. Kortere ansettelsesperiode enn tre år kan gis dersom stipendiaten alt har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når ansettelsen bygger på tidligere ansettelse i utdanningsstilling, slik at total tid til forskerutdanning blir tre år.Stilling som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017. Fra lønnen blir det trukket 2% innskudd til Statens pensjonskasse.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne,nasjonal eller etnisk bakgrunn og personer som har stått utanfor arbeid og utdanning i en lengre periode (hull i CV en). UiT legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for ansatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS