Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Stipendiat tilknyttet lektorutdanningen i historie og religionsvitenskap eller språk og litteratur

Søknadsfrist: 13.11.2020

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lektorutdanning (HSL)

Om stillingen

Ved Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lektorutdanning (HSL) er det en ledig stilling som stipendiat tilknyttet lektorutdanningen innen historie og religionsvitenskap eller språk og litteratur. Stipendiatstillingen vil være tilknyttet enten Institutt for språk og kultur (ISK) eller Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi (AHR).Arbeidssted er campus Tromsø. Du må kunne starte i stillingen innen seks måneder etter å ha mottatt tilbud.Stillingen gjelder for en periode på fire år. Ph.d.-studiet er normert til tre år. Det fjerde året, fordelt med 25 % pr. år, skal brukes til undervisning eller andre arbeidsoppgaver ved fakultetet.

Stipendiat er en utdanningsstilling med fullført forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for ansettelse, og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen. Stipendiaten deltar i fakultetets forskerutdanning, og doktorgradsprosjektet gjennomføres i løpet av tilsettingsperioden. Informasjon om søknadsprosessen for opptak til ph.d.-programmet, søknadsskjema og ph.d.-forskrift finnes her: https://uit.no/phd

Stillingens tilhørighet

Institutt for språk og kultur (ISK)

Instituttet har et svært aktivt forskningsmiljø med stor tematisk bredde. Instituttet er vertskap for noen av de fremste språkvitenskapelige miljøene i verden, blant representert ved AcqVA Aurora Center, etablert 2020. I tillegg kommer forskningsgrupper innen teoretisk lingvistikk (CASTL-FISH), kognitiv lingvistikk (CLEAR), samisk språkteknologi (GIELLLATEKNO og Divvun) og språktilegnelse samt sosiolingvistikk og revitalisering. Instituttets forskningsmiljøer innen litteraturvitskap, kunsthistorie og medie- og dokumentasjonsvitskap er blant annet organisert i forskningsgruppene Health, Art and Society (HAS), Russian Space (RSCPR), Interdisciplinary Phenomenology (IP), arktisk kunst og kultur (WONA og Arctic Voices) samt LAMCOM.

ISK tilbyr undervisning i allmenn språkvitenskap, litteraturvitenskap, kunsthistorie, medie- og dokumentasjonsvitenskap, engelsk, kvensk og finsk, nordisk, russisk, samisk, spansk og tysk, som årsstudium, bachelor- eller mastergradsstudium. Instituttet tilbyr også doktorgradsutdanning i kultur/litteraturvitskap, kunsthistorie, medie- og dokumentasjonsvitskap og språkvitenskap.

Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi (AHR)

Instituttet samlar fire profilerte, tradisjonsrike og beslekta fag under same tak: arkeologi, historie, religionsvitskap og teologi.Arkeologien tar for seg eit langt tidsperspektiv frå menneska blei til, til nyere tid. Her studerer vi forhistoriske og historiske samfunn ut frå dei materielle spora samfunna har etterlatt. Det kan vere reiskapar og andre gjenstandar, men også graver, spor etter bustader, fangstanlegg eller religiøse anlegg, alle materielle spor som kan brukast til å tolke livet i fortida.

Innanfor historiefaget er målet å gje kompetanse i allmenn norsk og internasjonal historie, og samstundes setje nordområda inn i eit historisk perspektiv, både det fleirkulturelle og fleiretniske nord, så vel som nordiske og norsk-russiske relasjonar.Religionsvitskapen arbeider med religiøse tradisjonar både lokalt og globalt, samstundes som den gjev ei systematisk og komparativ behandling av fenomenet religion som ein viktig del av samfunn og kultur.Teologifaget tar utgangspunkt i éin religion, kristendommen, og studerer dei viktigaste skriftene, historisk utvikling og det sentrale trus- og tankeinnhaldet der. Faget tar både for seg kristendommens eigenart som religion, og relevansen den har i samtida.

Om prosjektet

Stillingen er en av fire stipendiatstillinger som inngår i en felles satsing på HSL-fak rettet inn mot læringsmiljø og studentaktive læringsformer. Stipendiatene vil sammen med sine veiledere inngå i et faglig fellesskap på tvers av instituttene de tilsettes ved. Her vil kunnskapsdeling mellom stipendiatene være viktig. I tillegg vil stipendiatene bidra i arbeidet med å tilrettelegge for kunnskapsdeling med resten av fakultet, både digitalt og i form av seminarer/konferanser.

Stipendiatens prosjekt skal omhandle studentaktive læringsformer og digitale ressurser, og skal forankres i aktuelle problemstillinger i enten historie, religionsvitenskap, engelsk, nordisk, samisk, spansk eller tysk. Interesserte søkere inviteres til å ta kontakt med fagmiljøet de ønsker å samarbeide med og utarbeide en prosjektskisse (maks to sider) etter innspill fra fagmiljøet.

For søkere innen historie, ta kontakt med:

For søkere innen religionsvitenskap, ta kontakt med:

For søkere innen engelsk, ta kontakt med:

For søkere innen nordisk, ta kontakt med:

For søkere innen samisk, ta kontakt med:

For søkere innen spansk, ta kontakt med:

For søkere innen tysk, ta kontakt med:

Kvalifikasjoner

For stillingen kreves mastergrad eller tilsvarende i det faget søkeren søker innenfor.Fullført mastergrad er en betingelse for å tiltre i stillingen. Hvis du er nær ved å levere eller nylig har levert masteroppgaven, kan du fortsatt søke ved å legge ved et utkast av oppgaven.

I behandlingen av søknadene vil det legges vekt på at søkerens prosjektskisse er forankret i et aktuelt fagmiljø.

Det kreves dokumenterte engelskkunnskaper som beskrevet her. God beherskelse av norsk eller et skandinavisk språk er også nødvendig.

Søkers potensiale for forskning, personlige egnethet og motivasjon for stillingen vil vektlegges.Kandidaten må oppfylle kravene til opptak på fakultetets doktorgradsprogram: https://uit.no/phd

Vi kan tilby

  • Et godt arbeidsmiljø med dedikerte kollegaer
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Søknaden

Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no og skal innholde:

  • søknadsbrev med beskrivelse av dine forskningsinteresser og motivasjon for stillingen
  • CV
  • vitnemål og karakterutskrifter (evt. også diploma supplement) for alle grader
  • dokumentasjon av engelskkunnskaper. Se her for hvordan dette må dokumenteres
  • attester
  • kontaktinformasjon til 1-3 referanser
  • masteroppgaven, og evt. andre vitenskapelige arbeider
  • prosjektskisse

All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk.

Kun dokumentasjon som er lastet opp ved søknadsfrist vil bli vurdert.

Vi mottar kun søknader via Jobbnorge, søknader som sendes på epost eller via andre kanaler vil ikke bli tatt i betraktning.

Generell informasjon

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Flest mulig bør få anledning til å gjennomgå en forskerutdanning. Om du allerede har oppnådd en doktorgrad eller har tilsvarende kompetanse, er du ikke aktuell for ansettelse i denne stillingen. Kortere ansettelsesperiode enn fire år kan gis dersom stipendiaten alt har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når ansettelsen bygger på tidligere ansettelse i utdanningsstilling, slik at total tid til forskerutdanning blir tre år.Stilling som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017. Fra lønnen blir det trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne,nasjonal eller etnisk bakgrunn og personer som har stått utanfor arbeid og utdanning i en lengre periode (hull i CV en). UiT legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for ansatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS