Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Stipendiat "Naturguiding i et bærekraftig naturbasert reiseliv"

Søknadsfrist: 01.03.2020

Om stillingen

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.


Les mer om oss på uit.no/helsefak

Ved Det helsevitenskapelige fakultet, Idrettshøgskolen, er det ledig en stilling som stipendiat som ønsker å ta graden philosophia doctor (ph.d.). Stillingen er innen fagfeltet friluftsliv med fokus på naturguiding.

Stillingen er ledig for tiltredelse snarest og gjelder for fire år.

Stipendiat er en utdanningsstilling med fullført forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for tilsetting, og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen. Stipendiaten deltar i fakultetets forskerutdanning, og doktorgradsprosjektet gjennomføres i løpet av tilsettingsperioden. Mer informasjon om søknadsprosessen og ph.d.-forskrift finner du på Det helsevitenskapelige fakultets nettside.

Stillingen er tilknyttet forskningsgruppen Friluftsliv og naturbasert turisme som er en tematisk bred og tverrfakultær forskningsgruppe ved Idrettshøgskolen med medlemmer fra flere institutter og fakulteter ved UiT.

Arbeidssted er Alta.

Stillingens forskningsområde

Stipendiaten vil utføre et doktorgradsarbeid i løpet av fire år, dette omfatter forskerutdanning (PhD-kurs), planlegging og gjennomføring av datainnsamling og skriving av doktorgradsavhandling. Tematisk innretning på Ph.d. -prosjektet er naturguiding, og søkere forventes å skrive seg inn i temaet slik det er beskrevet under punkt 2 i mal for prosjektbeskrivelse som skal følge søknaden. Formålet med PhD-prosjektet er å utvikle ny kunnskap om naturguiding i et bærekraftig naturbasert reiseliv først og fremst i Arktis, men også i et nordnorsk perspektiv. I stillingen inngår 25% undervisning pr studieår. Stillingen vil bli tillagt undervisning og evt. veiledning på emner på Idrettshøgskolens bachelor- og mastergradsprogram.

Kontakt

Flere opplysninger om stillingen kan du få av:

Instituttleder Carsten G. Rolland:

- Telefon: 784 50 225/951 22 864, - E-post: carsten.g.rolland@uit.no

Eller professor Herbert Zoglowek,

- Telefon: 784 50 255 - E-post: herbert.zoglowek@uit.no

Kvalifikasjoner

For å bli ansatt som stipendiat, må krav for opptak på fakultetets ph.d.-program oppfylles, jfr. § 6 i ph.d.-forskriften ved UiT Norges arktiske universitet med utfyllende bestemmelser for Det helsevitenskapelige fakultet, som finnes på nettside med reglement for ph.d.-utdanningen ved Helsefak.

For stillingen kreves oppnådd mastergrad i idrettsvitenskap, friluftsliv, eller tilsvarende mastergrad relevant for stillingen. Den som tilsettes må ha minimum karakteren C eller tilsvarende på mastergradsoppgaven.

Søkere som er i avsluttende fase av masterstudier kan søke stillingen, men kan kun tilsettes dersom det kan fremlegges dokumentasjon på bestått avsluttende eksamen.

Hvis du er nær ved å levere eller nylig har levert masteroppgaven, må du legge ved et utkast av oppgaven.

Søker må beherske norsk, dansk eller svensk flytende, både skriftlig og muntlig. Søker må dokumentere engelskkunnskap som tilfredsstiller kravet i norsk generell studiekompetanse.

Personlig egnethet og motivasjon for stillingen vektlegges. Ved vurdering vil det bli lagt vekt på søkerens arbeidskapasitet, potensiale og motivasjon for forskning innenfor fagfeltet. Det er ønskelig at søker har god samarbeidsevne, evne til å kommunisere, er initiativrik og selvgående, og kan arbeide analytisk, målrettet og strukturert.

Søknaden

Søknaden din må inneholde:

  • søknadsbrev inkludert en kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen
  • prosjektbeskrivelse etter følgende mal: prosjektbeskrivelse
  • CV med fullstendig oversikt over utdanning, praksis, faglig arbeid, pedagogisk kompetanseog referanser
  • dokumentasjon av engelskkunnskaper (og eventuelt norsk). Se her for hvordan dette må dokumenteres.
  • vitnemål og attester:
    • vitnemål og karakterutskrift bachelorgrad eller lignende (original språk og oversatt)
    • vitnemål og karakterutskrift mastergrad eller lignende (original språk og oversatt)
  • eventuelle vitenskapelige arbeider, herunder masteroppgaven

Bedømmelse forutsetter at vi har mottatt etterspurte søknadsdokumenter innen søknadsfristen.Pedagogiske kvalifikasjoner kommenteres i søknaden.

All dokumentasjon som skal vurderes må være oversatt til et skandinavisk språk eller engelsk. Vi aksepterer kun søknader som er sendt elektronisk via www.jobbnorge.no.

Vi tilbyr

  • Et godt arbeidsmiljø med dedikerte kollegaer
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Arbeids- og lønnsvilkår

Tilsettingsperioden er fire år. Ph.d.-studiet er normert til tre år. Det fjerde året, fordelt med 25 % pr år, skal brukes til undervisning eller andre arbeidsoppgaver for universitetet.Kortere tilsettingsperiode kan gis dersom stipendiaten alt har gjennomført deler av sitt forskerutdannings-program, eller når ansettelsen bygger på tidligere tilsetting i utdanningsstilling (stipendiat, vitenskapelig assistent og liknende), slik at total tid til forskerutdanning blir tre år.

Den som ansettes har plikt til å bidra i undervisning av alle studenter ved Det helsevitenskapelige fakultet ved behov.

Stillingen som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017, alternativt kode 1378 avhengig av kvalifikasjoner. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Finnmark har en ordning der du kan få ettergitt deler av studiegjeld til Lånekassen. Det er mulig få ettergitt (slettet) ti prosent av opprinnelig lån, maksimalt 25 000 kroner per år, hvis du bor og arbeider i fylket.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og utlysningsteksten.

Bedømmelseskomiteen vil legge vekt på potensiale for forskning, slik det fremgår av prosjektbeskrivelsen, masteroppgaven eller tilsvarende og eventuelle andre vitenskapelige arbeider.

I bedømmelsen kan det også tas hensyn til yrkespraksis og annen virksomhet av betydning for innsikt i fagfeltet og gjennomføring av doktorgradsstudiet, og til eventuelle pedagogiske kvalifikasjoner. Herunder pedagogisk utdanning, undervisningserfaring, erfaring fra popularisering samt erfaring/utdanning fra andre typer formidling.

Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.

Generell informasjon

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

For øvrig følges Utfyllende bestemmelser for tilsetting i stillinger som postdoktor, stipendiat og vitenskapelig assistent ved UiT Norges arktiske universitet og det vises til Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat.

Flest mulig bør få anledning til å gjennomgå en forskerutdanning. Om du allerede har oppnådd en doktorgrad eller har tilsvarende kompetanse, er du ikke aktuell for ansettelse i denne stillingen.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for ansatte med redusert funksjonsevne.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktpersoner.Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS