Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Stipendiat i psykisk helse hos unge, tilknyttet prosjektet "Female Football Centre"

Søknadsfrist: 09.02.2020

Om stillingen

Ved RKBU Nord, Det helsevitenskapelige fakultet er det en ledig stilling som stipendiat i psykisk helse hos unge. Stipendiaten vil bli tilknyttet Forskergruppe for forbyggende og helsefremmende tiltak og prosjektet "Female Football Centre". Hovedformålet med prosjektet er å få ny kunnskap om hva som gir bedre prestasjoner og helse hos kvinnelige toppfotballutøvere. Prosjektet inneholder arbeidspakker innen informatikk, realfag, idrettsfag, medisin, psykisk helse og ledelse.

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.


Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer. Les mer om oss på uit.no/helsefak

Regionalt kunnskapssenter for barn og unge – Nord (RKBU Nord) er et eksternfinansiert senter og ett av instituttene ved Helsefak. Instituttet har et særlig ansvar for å bidra til å øke kvalitet og innovasjon på tjenestene innen alle sentrale områder i arbeidet med barn og unges psykiske helse og barnevern. RKBU Nord skal utvikle og formidle vitenskapelig, praksisrelevant og tverrfaglig kunnskap. Personalgruppen er tverrfaglig sammensatt innenfor helsefag, psykologi og samfunnsfag. Instituttet har ca. 50 ansatte.

Stillingen gjelder for en periode på fire år. Ph.d.-studiet er normert til tre år. Det fjerde året, fordelt med 25 % pr år, skal brukes til undervisning eller andre arbeidsoppgaver ved fakultetet.

Arbeidsstedet er Tromsø. Prosjektet og datainnsamlingen foregår flere steder i landet, og kandidaten må derfor påregne noe reisevirksomhet. Tilsvarende vil det kunne være noe reisevirksomhet i den nordlige delen av Norge i forbindelse med tjenestestøtteoppdrag.

Stipendiat er en utdanningsstilling med fullført forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for ansettelse, og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen. Stipendiaten deltar i fakultetets forskerutdanning, og doktorgradsprosjektet gjennomføres i løpet av tilsettingsperioden. Informasjon om søknadsprosessen for opptak til ph.d.-programmet, søknadsskjema og ph.d.-forskrift finnes her: PhD – Det helsevitenskapelige fakultet.

Stillingens forskningsområde

Målsettingen med ph.d. prosjektet er å identifisere ulike individuelle trekk og egenskaper inkludert psykisk helse som er av betydning for prestasjoner hos kvinnelige fotballspillere på toppnivå i Norge.

Prosjektet retter seg mot kvinnelige fotballspillere i norsk Toppserie og 1.divisjon.

Det forutsettes at stipendiaten vil delta i datainnsamlingen og aktiviteter i regi av forskningsgruppen til prosjektet FFC og bidrar i oppgaver innen undervisning, formidling og tjenestestøtte ved instituttet.

Kontakt

Flere opplysninger om stillingen kan du få av:

  • Førsteamanuensis Frode Adolfsen, telefon: (+47) 77 64 58 78, e-post: frode.adolfsen@uit.no eller
  • Forskergruppeleder Monica Martinussen, telefon: (+47) 77 64 58 81, e-post: monica.martinussen@uit.no eller
  • Kontorsjef Eirik Sødal Vole, telefon: (+47) 77 64 42 40, e-post: eirik.s.vole@uit.no

Kvalifikasjoner

Det kreves mastergrad innen relevant fagområde; f.eks., psykologi, pedagogikk eller helsevitenskap. Søkere som vil tilegne seg mastergrad i løpet av våren 2020 kan søke stillingen, men kan kun ansettes dersom det kan fremlegges dokumentasjon på bestått mastergrad med gjennomsnittskarakter C eller bedre, samt karakteren C eller bedre på masteroppgaven.

Ferdigheter innen kvantitative metoder og statistikk er ønskelig. Erfaring med forskningsrelatert arbeid vil være en styrke. Tilsvarende vil det være fordelaktig om søkeren tidligere har arbeidet med barn og unge, for eksempel gjennom frivillig arbeid, eller i tjenester og på arenaer for barn og unge.

Det kreves dokumenterte engelskkunnskaper som tilfredsstiller kravet i norsk generell studiekompetanse. Søker må også ha gode kunnskaper i norsk eller annet skandinavisk språk.

Søkers potensial for forskning, personlig egnethet og motivasjon for stillingen vil vektlegges. Stillingen stiller krav til å kunne arbeide målrettet, ryddig, konsentrert og selvstendig samt i samarbeid med andre, innenfor alle deler av forskningsprosessen.

Kandidaten må oppfylle kravene til opptak på fakultetets doktorgradsprogram:

Opptak PhD Helsefak

Søknaden

Søknaden din må inneholde:

  • Søknadsbrev med beskrivelse av dine forskningsinteresser og motivasjon for stillingen
  • CV
  • Vitnemål og karakterutskrifter, evt. også diploma supplement
  • Dokumentasjon av engelskkunnskaper. Se her for hvordan dette må dokumenteres.
  • Attester og referanser
  • Masteroppgaven, og evt. andre vitenskapelige arbeider

All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Vi aksepterer kun søknader som er sendt elektronisk via www.jobbnorge.no innen søknadsfristen.

Vi tilbyr

  • Et spennende forskningsprosjekt
  • Mulighet for samarbeid med mange forskningsmiljøer
  • Et godt arbeidsmiljø med dedikerte kolleger
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Generell informasjon

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Flest mulig bør få anledning til å gjennomgå en forskerutdanning. Om du allerede har oppnådd en doktorgrad eller har tilsvarende kompetanse, er du ikke aktuell for ansettelse i denne stillingen. Kortere ansettelsesperiode enn fire år kan gis dersom stipendiaten alt har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når ansettelsen bygger på tidligere ansettelse i utdanningsstilling, slik at total tid til forskerutdanning blir tre år.

Stilling som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017. Fra lønnen blir det trukket 2% innskudd til Statens pensjonskasse.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for ansatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS