Ledig stilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Stipendiat innen «lokal politisk kultur for planlegging og bygging av idrettsanlegg»

Søknadsfrist: 25.06.019

Institutt for friluftsliv, idrett og kroppsøving har ledig midlertidig stilling som Stipendiat innen «lokal politisk kultur for planlegging og bygging av idrettsanlegg»

Om stillingen

Universitetet i Sørøst-Norge

Vårt mål som universitet er å skape verdier både for den enkelte student og for næringslivet, offentlig sektor og samfunnslivet for øvrig. Dette gjør vi med våre aller beste virkemidler; utdanning og forskning.


Vi har tett dialog med offentlig sektor og næringslivet, både på nye og allerede etablerte arenaer, slik at vi forstår hvilke behov som oppstår og hvilke utfordringer vi må løse. Og det er derfor våre studier er moderne, oppdaterte og fremtidsrettede. Våre studenter har tett kontakt med arbeidslivet gjennom alle våre studier, og er godt rustet til å gå ut i yrkeslivet når utdanningen er over. USN sine ansatte utdanner arbeidstakerne Norge søker.


USN er Norges fjerde største universitet med over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte. Rektor er Petter Aasen. USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forsking og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. USN er lokalisert i Horten, Drammen, Porsgrunn, Ringerike, Kongsberg, Bø og Rauland. Vi tilbyr bachelorutdanninger, masterutdanninger og doktorgradsprogrammer, samt etter- og videreutdanninger.


Høgskolen i Sørøst-Norge ble etablert 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høgskolen skulle bli et universitet.

Ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap er det fra 01.08.2019 ledig midlertidig 100 % stilling som stipendiat tilknyttet tematikken «lokal politisk kultur for planlegging og bygging av idrettsanlegg» for en periode på tre år.

Stillingen er knyttet til Institutt for friluftsliv, idrett og kroppsøving, og nærmeste overordnede er instituttleder. Hovedarbeidssted er Bø, eventuelt Notodden eller Vestfold.

Stipendiaten vil være tilknyttet forskningsgruppen for idrett- og kulturpolitikk, men også andre forskningsgrupper ved universitet kan være aktuelle. Den som ansettes i skal søke og innvilges opptak til doktorgradsprogrammet i kulturstudier ved USN innen tre måneder fra tiltredelse.

Om doktorgradsprosjektet

Stipendiaten skal med utgangspunkt i lokale kulturelle føringer og politiske prosesser, studere hvilke idrettsanlegg som blir planlagt og bygd, og hvorfor akkurat disse anleggene blir prioritert. Bakgrunnen for prosjektet er at myndighetene anser bygging av idrettsanlegg som en helt sentral forutsetning for å få til idrett og fysisk aktivitet i befolkningen. Idrettsanlegg er ansett som det viktigste virkemidlet for å nå målet om idrett og fysisk aktivitet for alle, både i organisert og egenorganisert regi. Kunnskapen om hvorfor akkurat de idrettsanleggene som bygges blir bygd, om disse faktisk dekker befolkningens ønsker og behov, og hvor ofte disse anleggene brukes, er varierende.

Tradisjonelt har arbeidsfordelingen innenfor den norske modellen vært at det offentlige har hatt et ansvar for den fysiske infrastrukturen, og de frivillige organisasjonene har hatt ansvaret for å drive idrettsaktiviteten. Selv om en de siste tiårene har sett at staten i økende grad også har målrettet spillemiddelstøtteten til aktivitetsformål, er anlegg fortsatt det viktigste idrettspolitikkområdet – også fordi kommunene har økt støtten til idrettsanlegg betydelig den siste tiden.

Potensielle søkere må selv avgrense sitt tema innenfor dette relativt brede problemområdet. Det forventes at perspektiver som drøfter kulturelle føringer knyttet til problemområdet, forstått som normer, institusjonaliserte handlemåter, legitimerte synspunkt, hegemoniske forståelsesrammer osv., vektlegges. I den sammenheng vil det være viktig å utvikle en forståelse av hvordan lokale politiske prosesser leder fram til gitte resultater. Også kontekstuelle faktorene som de sentrale og regionale politiske føringene knyttet til anlegg, f.eks. føringer og retningslinjer knyttet til spillemidler til anlegg, må trekkes inn.

Prosjektet må relateres til områdene kulturforståelse og/eller kulturpolitikk, slik de er beskrevet i PhD-programmet for kulturstudier. Dette innebærer å inkludere et kulturanalytisk og/eller et politisk maktperspektiv i studien, dvs. anleggspolitikk som kulturpolitisk sektorpolitikk og som utslag av kulturelle strukturer og makt. Kort sagt, et resultat av en lokal politisk kultur. Metodisk må studien være lagt opp slik at den fanger opp den lokale politiske kulturen knyttet til planlegging og bygging idrettsanlegg. Case-studier enten av enkeltkommuner eller av spesifikke anleggsprosesser framstår således som én hensiktsmessig framgangsmåte.

Søkerne bes om å formulere en prosjektbeskrivelse hvor mer presise og avgrensede problemstillinger, samt teoretiske og metodiske valg, blir presentert og begrunnet.

Tilsetting skjer for en periode på tre år. Det vil ikke bli lagt undervisningsplikt til stillingen.

Kvalifikasjoner

Søkere til stipendiatstillinger må ha relevant mastergrad innen friluftsliv, idrett, kroppsøving, kulturstudier, sosiologi, statsvitenskap eller tilsvarende. Graden må være oppnådd innen søknadsfristen er ute, og karakteren på mastergraden må være B eller bedre.

Den som tilsettes må ha evne til selvstendig og fokusert arbeid, og samtidig være motivert for å dele kunnskaper, og evne å jobbe som en del av et aktivt forskerteam. Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt. God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og/eller engelsk er en forutsetning.

Stipendiaten vil være tilknyttet forskningsgruppen for idrett- og kulturpolitikk, men også andre forskningsgrupper ved universitet kan være aktuelle. Den som ansettes i skal søke og innvilges opptak til doktorgradsprogrammet i kulturstudier ved USN innen tre måneder fra tiltredelse. Det foreligger en kort beskrivelse av dette programmet som kan oversendes på forespørsel til professor Lars Frers (lars.frers@usn.no), og vi oppfordrer aktuelle søkere til å sette seg inn i den faglige innrettingen på doktorgradsprogrammet. Se også https://www.usn.no/forskning/doktorgradsutdanning/kulturstudier/.

Vi tilbyr

  • spennende og utviklende fagmiljø med stimulerende arbeidsoppgaver
  • gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling
  • inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kollegaer
  • god pensjonsordning og gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • ansattegoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden

Lønn og vilkår

Stipendiat (stillingskode 1017): NOK 449 400 per år. Videre opprykk skjer etter tjenesteansiennitet i stillingen.

I særskilte tilfeller kan det blir aktuelt å tilsette i stillingskode 1378.

Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for stipendiater ved Universitetet i Sørøst-Norge. En sakkyndig komité vil vurdere søknadene. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Universitetet i Sørøst-Norge har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker vi at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

"Instituttet har få kvinner/menn tilsatt i vitenskapelige stillinger, og kvinner/menn oppfordres derfor spesielt til å søke (kun dersom prosentandelen av det ene kjønnet er under 40 % ved instituttet)."

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Instituttleder Annette Bischoff, tlf: 35952787Professor Jan Ove Tangen, tlf: 35952759

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • Personalrådgiver Kristine Aa. Aasland, tlf: 35 02 65 89

Slik søker du

Universitet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad og CV elektronisk ved å klikke på lenken til høyre ”Søk stillingen”. Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

  • attesterte vitnemål og attester fra høgskole/universitet
  • hovedfags-/masteroppgaven
  • maksimum 5 siders prosjektbeskrivelse
  • eventuelle vitenskapelige publikasjoner og liste over disse
  • kontaktinformasjon til tre referanser

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte. Prosjektbeskrivelsen må være på et skandinavisk språk.

Det er søkers eget ansvar å sørge for at etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden!

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS