Stilling:

Stipendiat innen "idrett, friluftsliv, teknologi og politikk" (Annengangs utlysning)

Søknadsfrist 31.03.2019

Universitetet i Sørøst-Norge

Vårt mål som universitet er å skape verdier både for den enkelte student og for næringslivet, offentlig sektor og samfunnslivet for øvrig. Dette gjør vi med våre aller beste virkemidler; utdanning og forskning.


Vi har tett dialog med offentlig sektor og næringslivet, både på nye og allerede etablerte arenaer, slik at vi forstår hvilke behov som oppstår og hvilke utfordringer vi må løse. Og det er derfor våre studier er moderne, oppdaterte og fremtidsrettede. Våre studenter har tett kontakt med arbeidslivet gjennom alle våre studier, og er godt rustet til å gå ut i yrkeslivet når utdanningen er over. USN sine ansatte utdanner arbeidstakerne Norge søker.


USN er Norges fjerde største universitet med over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte. Rektor er Petter Aasen. USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forsking og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. USN er lokalisert i Horten, Drammen, Porsgrunn, Ringerike, Kongsberg, Bø og Rauland. Vi tilbyr bachelorutdanninger, masterutdanninger og doktorgradsprogrammer, samt etter- og videreutdanninger.


Høgskolen i Sørøst-Norge ble etablert 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høgskolen skulle bli et universitet.

Om stillingen

Ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap er det ledig 100 % midlertidig stilling som stipendiat innenfor tematikken «idrett, friluftsliv, teknologi og politikk». Tilsetting skjer for en periode på tre år, og det vil ikke bli lagt undervisningsplikt til stillingen.

Stillingen er knyttet til Institutt for friluftsliv, idrett og kroppsøving, og nærmeste overordnede er instituttleder. Hovedarbeidssted er Bø, eventuelt Notodden eller Vestfold.

Stipendiaten vil være knyttet til forskningsgruppen for idrett- og kulturpolitikk, men også andre forskningsgrupper ved universitetet kan være aktuelle. Det er en forutsetning at den som tilsetteses søker og innvilges opptak på universitetets doktorgradsprogram i kulturstudier innen tre måneder fra tiltredelse.

Om doktorgradsprosjektet

Stillingen er gitt temaet «idrett, friluftsliv, teknologi og politikk». Tematikken som ønskes studert er relasjonen mellom teknologi, mennesker og politikk innen idretts- og friluftslivsfeltet. Teknologi synes å spille en stadig større del av både idrett og friluftsliv: GPS, pulsklokker, tredemøller, men også anerkjennelsesteknologi som Facebook, Strava og Instagram, blir stadig vanligere. Teknologi legger både disiplinerende føringer og frigjørende muligheter på den enkeltes aktivitetsutøvelse. Telefoner, pulsklokker og annen teknologi gir dag for dag tilbakemelding på hvorvidt en eksempelvis har beveget seg nok eller om en må gjøre en ekstra innsats. Individet kan «forske» på seg selv og sin egen trening. Samtidig anvendes forskning på fysisk aktivitet og helse generelt, og forskning generert av idrettens måleapparater spesielt, som grunnlag når helsepolitiske retningslinjer skal utformes. Teknologien kan både sees som en aktør som utformer helsepolitikk og som følger opp helsepolitikk. Et aktivitetsbånd som forteller at «det er på tide med bevegelse» kan ses på som «helsepolitikk på håndleddet».

Stipendiaten det her søkes om skal tilveiebringe ny kunnskap om koplingen mellom idrett/friluftsliv, teknologi og politikk. Prosjektet skal bringe kunnskap om hvordan teknologien virker både frigjørende og disiplinerende for aktører, samtidig som teknologien gjennom eksempelvis idrettsfysiologiske forskningsprosjekt bidrar til å skaffe kunnskap som skal ligge til grunn for kunnskapsbasert politikk. Eksempelvis blir «helse» en stadig viktigere del av den politiske legitimeringen av fysisk aktivitet og idrett. Det er av den grunn viktig å anbringe kunnskap om prosessene som ligger bak politiske beslutninger på dette området og teknologiens rolle i implementeringen av politikken. Stipendiaten kan også undersøke hvordan teknologi anvendt i idrett og friluftsliv virker inn på utøvernes opplevelse og motivasjon for aktivitet, samt deres identitet.

Det er opp til stipendiaten selv å velge teoretiske og metodiske grep. Prosjektet må inkludere kulturanalytiske perspektiver som gir utdypende forståelse av teknologiens rolle i idrett og friluftsliv og som viser teknologiens påvirkning på handlinger, både individuelle og politiske. Det er ventet at stipendiaten bidrar til å utvikle nyskapende og kritisk perspektiv på relasjonen mellom mennesker, teknologi og politikk.

Søkerne bes om å formulere en prosjektbeskrivelse hvor mer presise og avgrensede problemstillinger, samt teoretiske og metodiske valg, blir presentert og begrunnet.

Kvalifikasjoner

Søkere til stipendiatstillinger må ha relevant mastergrad innen friluftsliv, idrett, kroppsøving, kulturstudier, sosiologi, filosofi eller tilsvarende. Mastergraden må være oppnådd innen søknadsfristen er ute, og den samlede karakteren på graden må være B eller bedre.

Den som tilsettes må ha evne til selvstendig og fokusert arbeid, og samtidig være motivert for å dele kunnskaper. Evne å jobbe som en del av et aktivt forskerteam etterspørres. Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt. God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk er en forutsetning.

Den som tilsettes skal søke og innvilges opptak til doktorgradsprogrammet i kulturstudier ved USN innen tre måneder fra tiltredelse. Det foreligger en kort beskrivelse av dette programmet som kan oversendes på forespørsel til Professor Lars Frers (lars.frers@usn.no), og vi oppfordrer aktuelle søkere til å sette seg inn i den faglige innrettingen på doktorgradsprogrammet. Se også https://www.usn.no/forskning/doktorgradsutdanning/kulturstudier/.

Vi tilbyr

  • spennende og utviklende fagmiljø med stimulerende arbeidsoppgaver
  • gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling
  • inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kollegaer
  • god pensjonsordning og gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • ansattegoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden

Lønn og vilkår

Stipendiat (stillingskode 1017): NOK 449 400 per år. Videre opprykk skjer etter tjenesteansiennitet i stillingen.

I særskilte tilfeller kan det blir aktuelt å tilsette i stillingskode 1378.

Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for stipendiater ved Universitetet i Sørøst-Norge. Det vil bli gjennomført sakkyndig vurdering av søkerne, og aktuelle søkere vil deretter bli innkalt til intervju og må i den sammenhengen regne med å presentere og utdype prosjektet sitt muntlig.

Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med minoritetsbakgrunn. Personer med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke stillingen.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Instituttleder Annette Bischoff, tlf: 35952787
  • Førsteamanuensis Tommy Langseth, tlf: 35952760

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • Personalrådgiver Kristine Aa. Aasland, tlf: 35 02 65 89

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad og CV elektronisk ved å klikke på lenken til høyre ”Søk stillingen”. Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

  • attesterte vitnemål og attester fra høgskole/universitet
  • hovedfags-/masteroppgaven
  • maksimum 5 siders prosjektbeskrivelse
  • eventuelle vitenskapelige publikasjoner og liste over disse
  • kontaktinformasjon til tre referanser

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte. Etterspurte vedlegg må lastes opp sammen med søknad/CV for at en søknad skal bli vurdert.

Velkommen til campus Bø

Se gjerne en kort vide fra campus Bø.

Bø er en ypperlig base for å oppleve alt det fantastiske Telemark har å by på sommer som vinter. Bø kan friste med et variert tilbud innen musikk, idrett og kultur, og er kåret til landets beste kulturkommune og studentkroa til beste konsertscene.

Bø er kjent for sin vakre natur med skog, fjell og vassdrag. Du kan også slå deg løs i klatrepark, vannpark, kabelpark, Telemarkskanalen, naturskjønne vandreområder, golfpark, på festivaler, langrenn og alpint, samt krysse av for en topptur eller to. Lifjell finner du kun få minutter unna sentrum.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS