Stilling:

Doktorgradsstipendiat i sosiologi knyttet til Centre for Digital Transformation

Søknadsfrist 15. mars 2019.

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Om stillingen

Ved Universitetet i Agder, Fakultet for samfunnsvitenskap er det ledig en 100 % stilling som doktorgradsstipendiat i sosiologi, tilknyttet Institutt for sosiologi og sosialt arbeid, for en periode på tre år, evt fire år med 25 % pliktarbeid. Arbeidssted er Campus Kristiansand. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.

Ved Fakultet for samfunnsvitenskap er det ca. 110 tilsatte og ca. 1500 studenter. Fakultet har fire institutter: Institutt for statsvitenskap og ledelse, Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging, Institutt for informasjonssystemer og Institutt for sosiologi og sosialt arbeid

Arbeidsoppgaver

Digitalisering anses å være en betydelig drivkraft for økonomiske, politiske og sosiale endringer. Digitaliseringens effekter kan ryste økonomier og skape nye muligheter for vekst, samtidig som den kan gjøre etablerte produkter og tjenester irrelevante. Digitalisering endrer på grunnleggende vis hvordan, hva og når mennesker lærer, hvordan politiske spørsmål blir diskutert and hvordan kontekster struktureres. For å forstå endringskraften i digitalisering er det ikke nok å erkjenne at det pågår en digital transformasjon av sentrale samfunnselementer og -strukturer. Fra et sosiologisk perspektiv er det spesielt interessant å forstå effektene i konkrete «livsverdener». Samfunnsvitenskapen er i økende grad interessert i konseptet «smarte byer» for å fange opp de mange, sammenflettede dimensjonene og konsekvensene dette har for lokalsamfunn.

Vi ønsker søknader som skisserer forskning på dimensjonene digital transformasjon og smarte byer. Skissene kan ha flere fokus, for eksempel:

  • Deltakelse og lokal myndiggjørelse (smartere styrelse)
  • Transformasjoner av levekår (digitalisering og ulikhet)
  • Bærekraft og lokaløkonomi (digitale transformasjoner og konkurranse)

Nødvendige kvalifikasjoner

Kriterier for ansettelse i stilling som doktorgradsstipendiat fremgår av Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialkandidat.

Stipendiaten må ha nødvendige kvalifikasjoner for opptak til fakultetets phd-program og vil bli tilknyttet en av fakultetets forskergrupper. Tiltredelse etter avtale. Mer informasjon om fakultetets forskergrupper, doktorgradsprogram og spesialiseringer finner du her:

https://www.uia.no/en/research/phd-programmes/phd-programmes/phd-programme-in-social-sciences

https://www.uia.no/forskning/forskerutdanning-phd/informasjon-til-soekere

Kvalifikasjonskravet er fullført hovedfag/mastergrad innenfor sosiologi, med et gjennomsnittlig karakternivå på B eller bedre (inkl. på master/hovedoppgaven). Søkere som er i avslutningsfasen av masteroppgaven er også velkomne til å søke. Gode engelskkunnskaper både muntlig og skriftlig er en forutsetning. Søknad må skrives på engelsk og veiledning vil også bli gitt på engelsk.

Ønskede kvalifikasjoner

  • relevant praksis
  • forskererfaring

Personlige egenskaper

Personlig egnethet og samarbeidsevner vil også bli tillagt vekt. Stillingen stiller krav til å kunne arbeide målretta, ryddig, konsentrert og selvstendig.

Vi tilbyr

• faglig utvikling i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon• et godt, inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø• moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud• medlemskap i Statens pensjonskasse

Mer om Universitetet i Agder som arbeidsplass.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.515, kode 1017 stipendiat, kr 449 400 bto pr år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. Universitetet i Agder er en IA-virksomhet.

Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Mer om ansettelsesprosessen.

Det blir fra universitetets side lagt stor vekt på at kandidaten skal sikres god veiledning.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Ved meningsforskjell mellom den norske og den engelske teksten skal den norske teksten legges til grunn.

Søknad

Søkere skal utarbeide en prosjektbeskrivelse, som skal følge søknaden. Prosjektbeskrivelsen skal ha et omfang på inntil 10 sider inklusive litteraturliste, og skal presentere og drøfte mulige forskningsspørsmål, teoriperspektiver, materiale og metoder. Prosjektbeskrivelsen skal også inneholde en framdriftsplan for arbeidet. Kvaliteten på prosjektbeskrivelsen vil bli tillagt stor vekt i vurderingen av søknadene.

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".

Følgende må lastes opp elektronisk:

  • vitnemål med karakterer
  • masteroppgave/hovedfagsoppgave
  • attester
  • vitenskapelig arbeid og FoU-virksomhet, samt liste over disse
  • prosjektbeskrivelse på maksimum10 sider, inklusiv litteraturliste

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke kan vurdere søknaden dersom vedlegg mangler. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Søknadsfrist 15. mars 2019.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • instituttleder Hilde Johannessen, tlf. 38 14 11 49, mobil 930 19 559, e-post hilde.johannessen@uia.no
  • professor Alexander Ruser, tlf. 38 14 15 29, e-post alexander.ruser@uia.no

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • seniorrådgiver Inger-Lise Myrvold, tlf. 38 14 17 65, e-post inger.l.myrvold@uia.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS