Stilling:

Stipendiat i petroleum geovitenskap

Søknadsfrist 17. oktober 2018

Universitetet i Stavanger har ledig stilling som stipendiat i petroleum geovitenskap ved Det teknisk- naturvitenskapelige fakultet, Institutt for energiressurser.

Dette er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere anledning til faglig utvikling. Stillingen har forskerutdanning fram til doktorgrad som mål.

Stipendiaten ansettes for en periode på fire år med forskerutdanning og 25% pliktarbeid. Stillingen er ledig fra 1. november 2018.

Den som ansettes må ha erfaring i bruk og tolking av data fra organisk geokjemiske analyser, ekspertise i organisk geokjemi og analyse av petroleum system. Det er nødvendig med kunnskap om tolking av undergrunnen ved hjelp av petrel, eller tilsvarende programvare. Søkere med kunnskap om petroleum systemene på norsk sokkel og pre-jura i Nordsjøen spesielt vil bli foretrukket. Kunnskap om basseng modellering og bruk av geokjemiske visualiseringsverktøy vil også være en fordel

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner.Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Institutt for energiressurser er en del av Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet. Instituttet har et internasjonalt miljø med vitenskapelige ansatte som driver forskning innenfor energiressurser, teknologi for økt oljeutvinning (IOR), beslutningsanalyse og geologi. Studieprogram ved instituttet tilbyr emner innenfor leting og utvinning av petroleum- og naturressurser. Instituttet fokuserer på internasjonalisering, med utvikling av engelskspråklige studier og stor mobilitet blant vitenskapelig ansatte og studenter. Instituttet bidrar betydelig til forskningsaktiviteter og ledelse av Nasjonalt senter for økt oljeutvinning (IOR), opprettet av Olje- og energidepartementet. Det er ca 50 ansatte tilknyttet instituttet, inkludert stipendiater og postdoktorer.

For utfyllende informasjon om prosjektet se beskrivelse under.

Stillingen er eksternt finansiert med midler fra «Hydrocarbon Potential of Paleozoic basins in the Central Graben, Norwegian sector; Frontier exploration in a mature basin (PaBas) consortium».

Søkere må ha en sterk faglig bakgrunn med femårig mastergrad innenfor geovitenskap, fortrinnsvis av nyere dato, eller tilsvarende utdanning som gir grunnlag for å gjennomføre en forskerutdanning. Karakter på masteroppgaven og veid gjennomsnittskarakter på masterstudiet må begge hver for seg tilsvare B eller bedre for å komme i betraktning.

Ved vurdering vil det bli lagt vekt på søkerens potensiale for forskning innenfor fagfeltet, samt vedkommendes personlige forutsetninger for å gjennomføre forskerutdanningen.

Den som ansettes må kunne arbeide selvstendig og i et fellesskap, være nytenkende og kreativ. Stipendiaten må ha gode ferdigheter i engelsk, både skriftlig og muntlig.

Stillingen anses som en viktig rekrutteringsstilling til vitenskapelig stilling ved universiteter og høgskoler.

Studiet gjennomføres i hovedsak ved Universitetet i Stavanger, bortsett fra et avtalt utenlandsopphold i et anerkjent relevant forskningsmiljø.

Stipendiaten lønnes etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.515, kode 1017, kr 449 400 bto pr år. Stillingen gir automatisk medlemskap i Statens pensjonskasse som sikrer gode pensjonsrettigheter.

Prosjektbeskrivelse og nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Instituttleder Alejandro Escalona, tlf +47 51832259, epost alejandro.escalona@uis.no eller til
  • Førsteamanuensis Sverre E. Ohm, epost sverre.e.ohm @uis.no

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Margot A.Treen, tlf +47 51831419, epost margot.treen@uis.no

Universitetet har få kvinner i rekrutteringsstillinger innenfor fagområdet og oppfordrer derfor spesielt kvinner til å søke.

Søknaden registreres i et elektronisk skjema på jobbnorge.no. Relevant utdanning og erfaring skal registreres i skjemaet. Vitnemål, attester, publikasjonsliste og ev annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden i separate filer. Dokumentasjonen må foreligger på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting.

Prosjekt beskrivelse

  • Pre-jura deriverte oljer i Nordsjøen og relasjon til dype grabener
  • Prosjektet ledes av: Alejandro Escalona og Sverre E. Ohm

Bakgrunn

De fleste oljer i Nordsjøen har karakteristika som knytter dem til Øvre jura, Kimmeridge Clay eq., kildebergarten. Noen oljer avviker imidlertid fra disse og viser karakteristika som indikerer at de har en eldre kilde. Hvor er disse oljene lokalisert i Nordsjøen og kan de relateres til kartlagte dype grabener, og når forekom generering og primær migrasjon av petroleum fra disse?

Målet med studiet er å:

  • evaluere den laterale facies variasjonen av Øvre jura kildebergartene (Draupne og Heather eq.) i Nordsjøen ved hjelp av maceral og geokjemiske analyser.
  • etablere karakteristika av oljer fra disse kildene
  • kartlegge områder hvor oljer med karakteristika som avviker fra Øvre jura signaturen er tilstede, og etablere karakteristika for disse.
  • evaluere alder til kildene som genererte disse oljene
  • kartlegge paleozoiske grabener i Nordsjøen ved hjelp av seismikk og evaluere om det er en relasjon mellom disse og tilstedeværelse av pre-jura deriverte oljer
  • ved hjelp av basseng modellering få et estimat på når disse oljene kan ha blitt dannet i de kartlagte paleozoiske grabener

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS