Ledig stilling ved SINTEF

Programvareutvikler i SINTEF Ocean

Søknadsfrist: 10.02.2020

SINTEF Ocean ser etter utviklere som kan styrke vårt programvareutviklerteam. Du vil jobbe med flere programvareprodukter med forskjellige anvendelsesområder innen blant annet havbruk og miljøteknologi samt digital forskningsformidling.

Faggruppen Overvåking og modellering jobber primært med diskrete digitale fysiske modeller for transport, nedbrytning og skjebne til sjøbaserte utslipp og forurensninger. SINTEF OSCAR og SINTEF DREAM er sentrale vitenskapelige og kommersielle modeller med en verdensomspennende brukerbase som faggruppen har ansvaret for forskning og videreutvikling av.

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Ocean driver forskning og innovasjon knyttet til havrommet for nasjonal og internasjonal industri. Vår ambisjon er å videreføre Norges ledende posisjon innenfor marinteknisk og biomarin forskning. Sammen med næringsliv og myndigheter utvikler vi fremtidsrettede løsninger for bærekraftig utnyttelse av havet. Selskapet har 340 ansatte og har hovedkontor i Trondheim med avdelinger i Tromsø, Hirtshals, Oslo, Ålesund og Bergen.

Du kommer til å arbeide i et team sammen med andre programvareutviklere som arbeider med forskere fra forskjellige fagfelt i forsknings- og utviklingsprosjekter. Vår oppgave er å utvikle vitenskapelig programvare av høy faglig kvalitet og gjøre den tilgjengelig for våre kunder og oppdragsgivere.

Forskjellige problemer må løses på forskjellige måter. Derfor arbeider vi med mange forskjellige språk, teknologier og metoder. Her er noen stikkord som kan beskrive en typisk arbeidsuke: Python, Numpy, Jupyter, C++, Qt, MFC, Continuous Integration, JIRA, git, Fortran, code review, pull request, JavaScript, HTML, Microservices, Flask, Linux, Windows, Docker, cloud, web, REST, OpenAPI, sprint, stand-up og retrospective. Du behøver ikke ha erfaring med alt på listen, men du må være nysgjerrig og lærevillig på både nytt og gammelt. Den digitale verdenen er i stadig utvikling, derfor bruker vi også tid på å lære og ta i bruk nye teknologier og metoder som kan hjelpe oss.

Siden vi arbeider i team og nært forskere må du også være nysgjerrig og lærevillig på andre fagfelt enn bare programvareutvikling. Du må trives med å arbeide tett med andre, for eksempel for å skrive kode sammen med andre, utføre code review, eller å designe en løsning på et whiteboard.

Vi ønsker deg som:

  • har bachelorgrad eller høyere utdannelse innen informatikk eller tilsvarende relevante fagområder
  • erfaring med programvareutvikling i team
  • er faglig dyktig, engasjert og nysgjerrig
  • jobber godt i tverrfaglige team og har god gjennomføringsevne
  • kommuniserer godt på norsk både internt og eksternt, muntlig og skriftlig
  • behersker engelsk både skriftlig og muntlig

SINTEF Ocean tilbyr:

  • et godt, dynamisk og inkluderende arbeidsmiljø som verdsetter mangfold
  • en variert og fleksibel arbeidshverdag i det som er kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver senest i år
  • unike muligheter til faglig og personlig vekst i et kompetansemiljø hvor 55% av våre forskere har doktorgrad
  • meget gode pensjons- og forsikringsordninger, velferdsordninger og en konkurransedyktig lønn.

Kortfattet søknad med CV og karakterutskrifter sendes innen 10. februar 2020.

Synes du dette virker spennende og vil høre mer tar du kontakt med:

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

  • Atle Kleven (Forskningsleder), +47 92829878, atle.kleven@sintef.no

Hjemmeside: www.sintef.com

Powered by Labrador CMS