LEDIG STILLING VED SINTEF

Master of Science / Forsker innen pålitelig automatisering

Søknadsfrist: 15.12.2020

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn

SINTEF Digital, avdeling for matematikk og kybernetikk, er et ledende fagmiljø innen bruk av matematikk og numeriske metoder for automatisering og styring av dynamiske systemer, modellering, simulering og optimering. Avdelingen er delt inn i faggrupper som gjenspeiler disse fagmiljøene og gruppen for pålitelig automatisering ser nå etter nye forskere.

Faggruppen for pålitelig automatisering jobber med industriell digitalisering og anvendt forskning i distribuerte sanntidssystem for overvåkning og kontroll. Vi har en betydelig portefølje av nasjonale og internasjonale forsknings- og innovasjonsprosjekter innenfor anvendelsesområder som smartgrid, maritime applikasjoner, industriell automatisering, robotikkplattformer og romfart. Vi søker derfor engasjerte kandidater til stilling som master/forsker innen pålitelig automatisering, industriell IoT og sanntidssystemer med interesse for utvikling og systemanalyse.

Ansvar og arbeidsområder:

Prosjektene våre består hovedsakelig av forskningsoppdrag rettet mot industrielle anvendelser, og våre medarbeidere både initierer og gjennomfører prosjekter i tett samarbeid med våre kunder og samarbeidspartnere. Vi publiserer både vitenskapelig og i andre kanaler, og reiser på konferanser, messer og kundeoppdrag i inn- og utland. I samarbeid med partnere i Norge og internasjonalt vil du bidra til utvikling og bruk av kybernetiske metoder, industriell IoT og sanntidssystemer innen automatisering, robotikk og digitalisering av strømnett og annen infrastruktur.

I prosjekter jobber vi med systemarkitektur og analyse av sanntidsbehov for kontrollapplikasjoner, spesifikasjon og tilpassing av digitale plattformer og kommunikasjons-teknologier, utvikling av sikkerhetskritiske sanntidsapplikasjoner, systemintegrasjon, samt verifikasjon og validering av systemløsninger.

På sikt er det ønskelig at du deltar og tar ansvar i alle deler av prosjektarbeidet, fra anskaffelse av nye prosjekt, prosjektledelse og gjennomføring, publisering og annen disseminering av resultater, til oppfølging av kunder og videreføring av arbeidet.

Kvalifikasjoner:

Mastergrad innen fagfelt som teknisk kybernetikk eller embedded-/sanntidssystemer er ønskelig, men kandidater med annen relevant utdannelse innen automatisering, distribuerte systemer, elektronikk, datateknikk og lignende oppfordres også til å søke. Det er en fordel om du enten har doktorgrad eller har ambisjoner om å ta doktorgrad ved et senere tidspunkt.

Kjennskap til ett eller flere av domenene som gruppen jobber med er en fordel. Det er også en fordel om du behersker GNU/Linux utviklingsmiljø, embedded-systemer, sanntidsoperativsystem (RTOS), distribuerte datasystem og programmeringsspråk som Ada, C/C++ og Python.

Vi tilbyr :

  • Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver med stor samfunnsmessig og industriell betydning.
  • Gode muligheter for faglig fordypning og utvikling.
  • Kreativt og trivelig arbeidsmiljø.
  • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger.
  • Fleksibel arbeidstid, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn.

Arbeidssted er Trondheim.

Dersom du har spørsmål kan du kontakte:

  • Forskningsleder Kristoffer Nyborg Gregertsen, mobil: +47 481 53 380

Søknadsfrist er 15. desember 2020.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

  • Kristoffer Nyborg Gregertsen (Forskningsleder/Research Manager), +47 481 53 380, [email protected]

Hjemmeside: www.sintef.com

Powered by Labrador CMS