Stilling:

Forsker / Seniorforsker Biomedisinsk teknologi

Søknadsfrist: 04.11.2018

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn

SINTEF Digital driver forskning og innovasjon innen digitale teknologier og teknologiorienterte samfunnsfag. Vår flerfaglige kunnskapsbase benyttes på tvers av alle bransjer, og hjelper våre kunder med å utnytte og møte mulighetene som skapes av digitalisering og digital transformasjon.

Vil du være med å utvikle sensorbaserte løsninger for beslutningsstøtte innenfor helse, arbeidsfysiologi og idrett?

SINTEF Digitals avdeling for Smarte sensorsystemer er et ledende europeisk fagmiljø innen anvendelse av sensorer, sensorutvikling, maskinsyn og maskinlæring.

Forskningsgruppen Biomedisinsk teknologi består av åtte forskere, og vi leter nå etter nye medarbeidere som vil være med på utvikling av sensorbaserte systemer for målinger på menneskekroppen og anvendelser innenfor idrett, arbeidsfysiologi, helse og omsorg. Vi jobber med spennende prosjekter med toppidrettsutøvere, medisinske fagmiljø, og løsninger for oppfølging av ulike pasientgrupper. Vår spisskompetanse bidrar til å utvikle norsk helseindustri. Vi jobber behovs- og brukerorientert, og utvikler morgendagens helsetjenester gjennom aktiv bruk av tjenestedesign i tett samarbeid med brukere.

Vi har en betydelig portefølje av nasjonale og internasjonale forsknings- og innovasjonsprosjekter. Til vår forskningsgruppe i Oslo søker vi derfor engasjerte forskere som ønsker å utvikle miljøet videre sammen med oss.

Ansvar og arbeidsoppgaver:

Vi ønsker å styrke vår kompetanse innen sensorbaserte systemer og dataanalyse fra disse, og søker forskere som blant annet kan ta ansvar for utvikling av signalbehandlings-/ maskinlæringsalgoritmer for tolkning av fysiologiske sensordata. Vi ser etter personer som både kan initiere og gjennomføre prosjekter, samt publisere både vitenskapelig og i andre kanaler. Du må kunne jobbe i tett samarbeid med kunder og samarbeidspartnere, samt jobbe tverrfaglig sammen med andre fagmiljøer i SINTEF for å løse komplekse problemstillinger.

For oss er det viktig at du:

 • har en relevant universitetsutdannelse på MSc eller PhD-nivå. Du kan enten være nyutdannet eller ha relevant erfaring
 • har erfaring med algoritmer for tolkning av fysiologiske data og erfaring/interesse for utvikling av hardware
 • er kunde- og løsningsorientert. Bakgrunn fra industri eller forskning er ønskelig
 • har engasjement, er initiativrik og har vilje til å drive frem prosjekter og evne til å skape resultater sammen med andre

Hos oss får du:

 • jobbe i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med stor samfunnsmessig betydning
 • spennende og tverrfaglige prosjekter i inn og utland med støtte fra SINTEFs samlede kompetansenettverk
 • inngå i et nettverk av forskere i SINTEF og hos våre samarbeidspartnere
 • dynamisk og fleksibel arbeidsdag
 • store mulighet for faglig og personlig utvikling i et megetanerkjent høykompetansemiljø.Vi kan legge til rette for å kombinere forskerstilling i SINTEF med PhD studier eller post doc
 • et sosialt og kreativt arbeidsmiljø hvor mennesket er i sentrum
 • meget gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn

Web: www.sintef.no

Kontakt: Dag Ausen (Forskningsleder/Research Manager)

Telefon: +4793059316

E-post: [email protected]

Søk på stillingen