Stilling:

Utenlandslektor i norsk språk - Universitetet i Beograd

Søknadsfrist 19. november 2018

Diku

Arbeidsgiver er Universitetet i Beograd, Det filologiske fakultet, med adresse Studentski trg 3, 11 000 Beograd, Serbia.


Universitetet i Beograd har i dag ca. 60 000 studenter, og Det filologiske fakultet tar opp mellom 1500 og 1600 nye studenter hvert år. Ved seksjonen for nordiske studier har det vært norskundervisning siden 1977. I dag tilbys norsk som bachelor-, master- og doktorgrad sammen med svensk og dansk. Seksjonen tar opp 50 nye studenter hvert år, og ca. 30 velger norsk som hovedspråk. I norsk er det i dag ca. 100studenter fordelt på fire årstrinn. Høstsemesteret varer fra oktober til slutten av desember, og vårsemesteret fra februar til slutten av mai. Det avvikles eksamen seks ganger i året, for tiden foregår dette i januar, februar, juni, juli og to i september.

Informasjon om stillingen:

Lektoren skal undervise i norsk språk for begynnere og viderekomne på alle 4 studieår. Det er tre lokalt ansatte lærere ved instituttet som også underviser i norsk, og deler enkelte kurs og undervisningsoppgaver med lektoren. Undervisningsplikten er 12 timer pr. uke. I tillegg kommer obligatorisk tentamen/eksamensavvikling. Ved siden av undervisningen forventes det at lektoren tar seg av studierelaterte administrative oppgaver. Det er også ønskelig at norsklektoren er med og organiserer eventuelle konferanser og forfatterbesøk som instituttet arrangerer.

Tiltredelse 1. februar 2019.

Stillingen er en midlertidig engasjementsstilling, oppad begrenset til fem år. Arbeidssted er ved universitetets lokaliteter i Beograd, Serbia. Kontrakten løper ut 30. september 2019 og kan fornyes. Så snart kontrakten er på plass, er det nødvendig å søke om oppholds- og arbeidstillatelse. Prosedyren tar 6 uker (4+2).

Stillingskrav:

Søkere må ha mastergrad eller tilsvarende utdanning. Nordisk språk og litteratur og/eller norsk som andrespråk må inngå i fagkretsen og minimum som årsstudium (tilsvarende 60 studiepoeng). Søkere med mastergrad/hovedfag i nordisk språk og litteratur eller norsk som andrespråk vil prioriteres over søkere med tilsvarende utdanning i andre fag. Søkerens utdanning i norsk/nordistikk må være fra en norsk utdanningsinstitusjon, og søkeren må ha praktisk skriftlig og muntlig språkferdighet i norsk på morsmålsnivå for å komme i betraktning. Erfaring fra undervisning i norsk som andre -/fremmedspråk og/eller utdanning i norsk som andrespråk tillegges vekt, men personer uten slik erfaring oppfordres også til å søke.

Etter den serbiske loven om ansettelse av utlendinger kan ikke personer med serbisk eller dobbelt (serbisk/utenlandsk) statsborgerskap ansettes som utenlandske sendelektorer.

Stillingsvilkår og bosituasjon:

Utdanningsdepartementet i Serbia gir full lønn til lektoren via Universitetet i Beograd. I tillegg yter Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling av høyere utdanning (Diku) et kompensatorisk lønnstilskudd og ut- og hjemreisetilskudd etter nærmere satser. For søkere som medbringer familiemedlemmer kan Diku også yte forsørgertillegg i henhold til nærmere vilkår. For mer informasjon, se Dikus nettside knyttet til utenlandslektoratordningen.

Instituttet kan bistå med å finne leilighet i nærheten av fakultetet. Å leie en leilighet i nærheten av universitetet på 30-40 kvadrat koster ca. 300-400 euro i måneden.

Søknadsfrist og -skjema:

Søknad til stillingen må være innsendt til Diku senest den 19. november 2018. Søknad med CV, vitnemål og attester sendes elektronisk via lenken øverst til høyre på denne siden (JobbNorge.no).

Kontaktinformasjon:

For spørsmål vedrørende søknad, vilkår m.v., vennligst kontakt seniorrådgiver Hege Fjeld hos Diku, e-post: norgeskunnskap@diku.no.

For spørsmål vedrørende arbeidsgiver/arbeidssted m.v., vennligst kontakt Sofija Bilandžija, norskansvarlig ved instituttet, e-post: sofibi75@gmail.com.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS