Stilling:

Stipendiatstilling i Personorientert helsearbeid innen barnevern - 2. gangs utlysning

Søknadsfrist 15. august 2018

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1500 ansatte. Universitetet er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus. Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.

Ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap er det fra 15.08.2018 ledig én stilling som stipendiat i personorientert helsearbeid innenfor barnevern. Tilsetting etter nærmere avtale. Stipendiatstillingen vil være tilknyttet forskningsprosjekt Barnevernets arbeid med unge flyktninger i Norden.

Stillingen er knyttet til Institutt for helse-, sosial-, og velferdsfag, og nærmeste overordnede er instituttleder. Hovedarbeidssted er p.t. Campus Porsgrunn.

Dette er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere anledning til faglig utvikling med målsetting om en doktorgrad. Stipendiaten ansettes for en periode på tre år med ren forskerutdanning.

Kvalifikasjoner

Søkere til stipendiatstillingen må ha utdanning innen helse- og sosialfag på master nivå, normalt med en gjennomsnittskarakter B eller bedre. Graden må være oppnådd innen søknadsfristen er ute.

Det forutsettes at den som får stillingen søker og innvilges opptak ved universitetets doktorgradsstudie i Personorientert helsearbeid. Prosjektbeskrivelsen må ha en tydelig personorientert forankring - jfr. studieplan for ph.d i personorientert helsearbeid - PhD personorientert helsearbeid Det er utarbeidet en betenkning/prosjektbeskrivelse som kan fås fra Instituttleder eller Forskningsleder for prosjektet. Prosjektbeskrivelsen må konkretiseres i forhold til det overordnede prosjektet.

Det er en fordel om vedkommende har erfaring med både kvantitative metoder som spørreskjema og kvalitative metoder som intervju.

Den som tilsettes må ha evne til selvstendig og fokusert arbeid, og samtidig være motivert for å dele kunnskaper, og ha evne til å jobbe som en del av et aktivt forskerteam. I tillegg til formell kompetanse vil motivasjon for å ta en doktorgradsutdanning vektlegges.

Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt. God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk er en forutsetning.

Ved vurdering vil det bli lagt vekt på søkerens potensiale for forskning innenfor fagfeltet, samt vedkommendes personlige forutsetninger for å gjennomføre forskerutdanningen.

Stillingen anses som en viktig rekrutteringsstilling til vitenskapelig stilling ved universiteter og høgskoler. Ved bestått ph.d. vil det kunne være muligheter for tilsetting ved instituttet.

Om stillingen

Det forventes at PhD kandidaten utvikler et prosjekt som faller inn under tematikken i hovedprosjektet. Stillingen er tilknyttet prosjektet “Coming of Age (CAGE) - Health and Socio-Economic Inequities in Young Refugees in the Nordic Societies, og førsteamanuensis Ketil Eide vil være hovedveileder.

Stipendiatstillingen sitt fokus vil være å undersøke både de overordnede problemstillingene om å finne sammenhenger som kan forklare ulikhet i helse, levekår og tilgangen til velferdstjenester for unge flyktninger i Norden, og konkrete problemstillinger i barnevernets arbeid med denne gruppen barn og unge. Registerdata som kobles mot barnevern kan studeres både i et nordisk komparativt perspektiv og med et særlig fokus på norsk barnevern. Det skal gjennomføres en nordisk sammenligning av hvordan omsorgssituasjon (fosterhjem, institusjon, slektsplassering osv) og velferdstjenester for ulike innvandrergrupper har betydning for utdanningsnivå, arbeid, helse og levekår. Studien er longitudinell og skal følge unge flyktninger født mellom 1971 og 1997 og inkluderer flyktninger som er 0-19 år bosatt fra 1980 og fram til nå. Det er to sammenlignende grupper som består henholdsvis av andre innvandrergrupper, og av majoritetsbefolkningen, i tilsvarende årskull. Det gjøres tilsvarende registerkoblinger i Danmark, Finland og Sverige. Alle individer i utvalgene og deres etterfølgere skal følges fra og med 1980 fram til nåtid.

Generelle krav til utdanning og kompetanse for stillingene er fastsatt i henhold til: Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat:

http://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2006-01-31-102

Tilsetting skjer i en 100% stilling for en periode på tre år. Det vil ikke bli lagt undervisningsplikt til stillingen.

Studiet gjennomføres i hovedsak ved Universitetet i Sørøst-Norge, bortsett fra eventuelt avtalt utenlandsopphold i et anerkjent relevant forskningsmiljø.

For utfyllende opplysninger om stillingen kan:

  • Leder for Institutt for helse-, sosial-, og velferdsfag, Ramona Lorentsen, tlf: 35575455 / 90225130 eller
  • Forskningsleder Halvard Vike, tlf: 35575243 / 91765606

kontaktes.

For opplysninger om ph.d.programmet i Personorientert helsearbeid kan professor Kirsti Skovdahl (epost: kirsti.skovdahl@usn.no, tlf: 31 00 87 54 / 983 06 108) kontaktes.

Vi tilbyr

• Faglig miljø i utvikling og gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling• Godt sosialt miljø• God pensjonsordning i Statens pensjonskasse• Mulighet for trening i arbeidstiden

Lønn

Stipendiat (stillingskode 1017): NOK 436 900 i året. Videre opprykk skjer etter tjenesteansiennitet i stillingen. I særskilte tilfeller kan det blir aktuelt å tilsette i stillingskode 1378. Stillingskode 1378: NOK 436 900 – 600 200 i året. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for stipendiatstillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge. Det vil bli gjennomført sakkyndig vurdering av søkerne, og aktuelle søkere vil deretter bli innkalt til intervju og må i den sammenhengen regne med å presentere og utdype prosjektet sitt muntlig.

Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med minoritetsbakgrunn. Personer med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke stillingen.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad og CV elektronisk ved å klikke på lenken til høyre ”Søk stillingen”. Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

1. attesterte vitnemål fra høgskole/universitet og attester2. hovedfags-/masteroppgaven 3. maksimum 5 siders prosjektbeskrivelse 4. eventuelle vitenskapelige publikasjoner og liste over disse 5. kontaktinformasjon til tre referanser

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Det er søkers eget ansvar å sørge for at etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp som vedlegg til søknaden!

Søk stillingen

Søknadsfrist: 15.08.2018

Web: www.usn.no

Kontakt: Ramona Lorentsen (Leder for Institutt for helse-, sosial-, og velferdsfag)

Telefon: 35575455 / 90225130

Kontakt 2: Halvard Vike (Forskningsleder)

Telefon: 35575243 / 91765606

Powered by Labrador CMS