Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Stipendiat i økologi for landskapsarkitektur

Søknadsfrist 15.04.2019

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Om stillingen

Ved Kunstakademiet, Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag, UiT Norges arktiske universitet er det ledig en stilling som stipendiat i økologi for landskapsarkitektur. Stillingen er knyttet til Landskapsarkitektstudiet og gjennom ph.d.-programmet ved Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE) til Forskningsgruppen nordlige populasjoner og økosystemer, Institutt for arktisk og marin biologi (AMB)

Tilsettingen gjelder for 4 år.

Målet er at forskerutdanningen skal føre fram til doktorgrad (ph.d). Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for tiltredelse som stipendiat - se forskrift for graden philosophiae doctor(ph.d) ved UiT - og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen. Stipendiaten deltar i BFEs forskerutdanning, og doktorgradsprosjektet gjennomføres i løpet av tilsettingsperioden. Informasjon om søknadsprosessen for opptak til ph.d.-programmet og ph.d. forskrift finnes på ph.d.-nettsidene til Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi.

Landskapsarktiektstudiet er en femårig mastergradsutdanning i landskapsarkitektur etablert i samarbeide mellom UiT og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO). Studentene tilbringer de første tre årene ved AHO og de siste to ved Kunstakademiet i Tromsø.

Master i landskapsarkitektur tar utgangspunkt i det lokale for å etablere et globalt laboratorium som legger særlig vekt på nordlige forhold. Naturskapte og menneskeskapte endringer påvirker både samfunn og økosystem i nord. Studiet har som mål å gjøre undersøkelser i, og produsere ny kunnskap om hvordan vi kan beskytte, formgi og videreutvikle spesielt sårbare landskap innenfor samfunn i endring. Ved Kunstakademiet er det et kreativt og produktivt arbejdsmiljø med per idag 12 undervisere/forskere innenfor visuell kunst, skrivekunst og landskapsarkitektur.

Institutt for arktisk og marin biologi (AMB) samler seks forskningsgrupper i biologi i et stort institutt hvor den faglige aktiviten spenner vidt og dekker forskning og utdanning fra molekylære mekanismer på cellenivå, fysiologiske tilpasninger hos organismer til økologiske interaksjoner i akvatiske og terrestre miljøer. Instituttet representerer en tidsriktig og spennende faglig enhet i biologi som møter faglige utfordringer innen grunnforskning, næringsrettet og forvaltningsrettet forskning med et sterkt fokus på Nordområdene. Instituttet har samarbeid med regionale institusjoner som Framsenteret, Havforskningsinstituttet og Nibio om omfattende nasjonalt og internasjonalt forskningssamarbeid. Ved AMB er det for tiden 53 faste vitenskapelig ansatte, 7 administrative og 26 ansatte i tekniske stillinger, samt 60 midlertidig ansatte forskere, ph.d stipendiater og teknikere.

Kvalifikasjonskrav

Det kreves mastergrad eller tilsvarende i landskapsarkitektur og/eller økologi, fortrinnsvis vegetasjonsøkologi. I tillegg vil erfaring i en eller flere av fagområdene plantebiologi, arktisk og/eller alpin biodiversitet være en fordel. God samarbeidsevne vil bli vektlagt.

En prosjektbeskrivelse på maksimum 2 sider kreves. Beskrivelsen skal inkludere motivasjonen for en tverrfaglig PhD-stilling. Ta kontakt for informasjon og om du ønsker å diskutere prosjektoppgave.

Det forventes at avhandlingen leveres på engelsk og søker må derfor beherske engelsk skriftlig på et tilfredstillende nivå. Under ellers like vilkår vi en søker som i tilegg beherkser et skandinavisk språk bli fortetrukket. Slik dekker du språkkravet.

Arbeidsvilkår

Normal tilsettingsperiode er fire år. Ph.d.-studiet er normert til tre år. Det fjerde året, fordelt med 25 % pr år, skal brukes til undervisning eller andre arbeidsoppgaver for universitetet, jf. retningslinjer for stipendiaters arbeidsoppgaver.

Kandidaten vil ha sitt kontor blant landskapsarkitektene på Kunstakademiet, men i perioder - når dette er nødvendig eller ønskelig – kan kandidaten ha kontor blant økologene ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi.

Stillingen vil spesielt bli tillagt undervisning av studenter i emner relatert til «økologi for landskapsarkitektur» i landskapsarkitektstudiet.

Kortere tilsettingsperiode kan innrømmes dersom stipendiaten alt har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når ansettelsen bygger på tidligere tilsetting i utdanningsstilling (stipendiat, vitenskapelig assistent og liknende), slik at total tid til forskerutdanning blir tre år.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Ved bedømmelsen vil hovedvekten bli lagt på søkerens potensial for forskning slik det fremgår av:

  • masteroppgaven eller tilsvarende
  • eventuelle andre vitenskapelige arbeider
  • prosjektbeskrivelse.

I tillegg kan det tas det hensyn til yrkespraksis og annen virksomhet av betydning for gjennomføring av doktorgradsstudiet, og til eventuelle pedagogiske kvalifikasjoner. Herunder pedagogisk utdanning, undervisningserfaring, erfaring fra popularisering samt erfaring/utdanning fra andre typer formidling.

De søkerne som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervju skal blant annet ta sikte på å avklare personlig egnethet for stillingen.

Søkere må ta med originale vitnemål og attester til intervju.

Søknad og vedlegg via e-post kan ikke godkjennes.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Plan for stipendiatperioden

Ved tilsetting fattes det et vedtak om midlertidig opptak til ph.d.-program. Den tilsatte kandidaten skal innen seks uker etter tiltredelse sende inn søknad om opptak til forskningsseksjonen. Søknaden omfatter blant annet bearbeidet prosjektbeskrivelse, avtaler og plan for gjennomføring av utdanningen. Dersom ph.d.-avtale ikke foreligger innen fristen, kan arbeidsgiver heve avtalen, jf. § 1-3(8) i forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat.

Lønn

Stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknad

For å bli vurdert av bedømmelseskomiteen må følgende dokumenter vedlegges søknaden i Jobbnorge innen søknadsfristen utløp. Dokumenter som skal vurderes må være sertifisert og oversatt til skandinavisk eller engelsk.

Vedlegg til søknadsbrev:

  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • vitnemål og karakterutskrift fra bachelorgrad eller tilsvarende
  • vitnemål og karakterutskrift fra mastergrad eller tilsvarende
  • masteroppgaven eller tilsvarende
  • diploma supplement for avlagte grader
  • prosjektbeskrivelse
  • dokumentasjon av engelskkunnskaper
  • attester og referanser med kontaktinformasjon
  • liste over arbeider og beskrivelse av disse
    • Listen over arbeider skal ha følgende opplysninger:
      • forfatter(e), arbeidets tittel.
      • for artikler: tidsskriftets navn og volum, artikkelens første og siste sidetall, årstall.
      • for publikasjoner: forlag, trykkested, år og sidetall.

Arbeider – publiserte eller upubliserte arbeider som søkeren ønsker det skal bli tatt hensyn til i bedømmelsen skal legges som vedlegg til søknaden.

Informasjon

Her finner du informasjon og retningslinjer som det henvises til i våre kunngjøringer

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Universitetet er IA-virksomhet og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Her finner du informasjon og retningslinjer som det henvises til i våre kunngjøringer

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Universitetet er IA-virksomhet og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Generell informasjon

Tilsettingen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS