Ledig stilling på Universitetet i Stavanger

Professor i energiressurser

Søknadsfrist: 17.03.2020

Om stillingen

Universitetet i Stavanger søker etter professor i energiressurser til Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, Institutt for energiressurser.

Fagområdet for stillingen er energiressurser relatert til energisektoren og utfordringer mot bærekraft.

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner.Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Institutt for energiressurser er en del av Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet. Instituttet har et internasjonalt miljø med vitenskapelige ansatte som driver forskning innenfor energiressurser, teknologi for økt oljeutvinning (IOR), beslutningsanalyse og geologi. Studieprogram ved instituttet tilbyr emner innenfor leting og utvinning av petroleum- og naturressurser. Instituttet fokuserer på internasjonalisering, med utvikling av engelskspråklige studier og stor mobilitet blant vitenskapelig ansatte og studenter. Instituttet bidrar betydelig til forskningsaktiviteter og ledelse av Nasjonalt senter for økt oljeutvinning (IOR), opprettet av Olje- og energidepartementet. Det er mer enn 50 ansatte inkludert stipendiater og postdokumenter, og 400 studenter ved instituttet

Som professor skal du først og fremst undervise og veilede studenter på bachelor-, mastergrad og PhD-nivå. En sentral del av stillingen er å fokusere på grunnleggende forståelse av fysikken i energiressursene og hvordan dette kan bidra til utviklingen og forbedret beslutningstaking mot et lavkarbon og bærekraftig samfunn. Stillingen innebærer også formidling av forskning innen strategiske felt ved instituttet, igangsette og søke om forskningsfinansiering fra forskningsinstitusjoner og næringsliv, og bidra til utvikling av Institutt for energiressurser.

Du vil også lede an i utvikling og bruk av varierte og digitale læringsmåter i undervisningen, innovasjon og verdiskapning basert på resultater fra forskning og faglig utviklingsarbeid.

Generell stillingsbetenkning for undervisnings- og forsker personale ved UiS gir en nærmere beskrivelse av aktuelle oppgaver for professor.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker etter professor med vitenskapelig kompetanse på høyt nivå i samsvar med etablerte standarder for professorkompetanse innenfor fagområdet.

Du bør ha erfaring innen fagområder som bidrar til avdelingens utvikling innenfor utfordringer i energisektoren, inkludert kompetanse innenfor bærekraftige energiformer og lavkarbon samfunn.

Du bør også ha en sterk bakgrunn på flere av følgende områder: bergfysikk, datadrevet modellering av komplekse systemer, ikke likevektstermodynamikk, invers modellering, oppskalering, statisk og dynamisk formasjonsevaluering med fokus på energiressurser (fornybar og ikke-fornybar energi), digitalisering og usikkerhet. Du må være erfaren innen anvendelsesområder som inkluderer væskedynamikk, prosesser i undergrunnen, avfall (CO2) eller lagring i undergrunnen, geotermisk energi og andre fornybare ressurser (f.eks. Sol, vind, vann, hav osv.). Kompetanse med en tverrfaglig tilnærming innen energiressurser, karakterisering av undergrunnen, klima, simulering og integrering av reservoardata og geofag er å foretrekke.

Du må kunne dokumentere omfattende faglige kvalifikasjoner innenfor energiressurserområdet og demonstrere vitenskapelig kompetanse innenfor en eller flere av de ønskede fagområdene.

Dine forskningsaktiviteter forventes å ha internasjonal effekt med et langsiktig perspektiv i grunnleggende forskningsutfordringer og utvikling av ny teknologi.

Nyere publisering og potensiale for fremtidig forskning på høyt akademisk nivå innenfor fagområdet vektlegges.

Du må kunne dokumentere pedagogisk og didaktisk kompetanse knyttet til høyere utdanning og grunnleggende ferdigheter innenfor planlegging, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning. Dersom du ikke tilfredsstiller kompetansekravet kan det unntaksvis bli aktuelt å tilby ansettelse med krav om å gjennomføre universitetspedagogisk kurs innen en periode på to år fra tiltredelse. Kurset tilbys av universitetet.

For ansettelse som professor må du kunne dokumentere kvalitetsutvikling i egen undervisning og veiledning, bred erfaring med veiledning (fortrinnsvis på master- og doktorgradsnivå) og deltakelse i utvikling av utdanningskvalitet i fagfellesskap.

Arbeids- og undervisningsspråket er norsk og engelsk. Dersom du ikke behersker norsk eller et annet skandinavisk språk må du tilegne deg norskkunnskaper tilsvarende nivå B2 innen en periode på tre år fra tiltredelse. Om nødvendig vil du få tilbud om norskkurs betalt av universitetet.

Dersom det ikke melder seg søkere med tilstrekkelig vitenskapelig kompetanse for ansettelse som professor, kan det bli aktuelt å ansette som førsteamanuensis. For ansettelse som førsteamanuensis kreves doktorgrad innenfor fagområdet.

Videre legges det vekt på at du har

  • Evne til å inspirere kollegaer til forskning og utdanningsfaglig utvikling.
  • Erfaring med og evne til å initiere, skaffe ekstern finansiering til, lede og gjennomføre større forsknings- og utviklingsprosjekter.
  • Forskningsresultater publisert i anerkjente norske og internasjonale peer-reviewed journals.
  • En reflektert og bevisst holdning til egen undervisnings- og veiledningsvirksomhet.
  • Evne til å involvere og engasjere studentene i undervisning hvor utdanningsmål, innhold og vurderingssituasjoner henger nøye sammen.
  • Erfaring med og/eller interesse for utvikling og bruk av varierte læringsmåter og digitale redskaper i undervisningen.
  • Erfaring fra samarbeid med arbeidslivet.
  • Erfaring med relevante internasjonale forskningsnettverk og evne til å bygge og ivareta nettverk - regionalt, nasjonalt og internasjonalt.
  • Erfaring med nyskaping, innovasjon og kommersialisering av forskning.
  • Høy arbeidskapasitet, er nysgjerrig og motivert for å utvikle ny kunnskap sammen med andre.
  • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, og evne til å bidra til et konstruktivt arbeidsmiljø.

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et ambisiøst arbeidsfelleskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • NyTi - et kollegabasert veiledningsprogram det første året du underviser ved UiS
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.510, kode 1013, kr ..... - ..... bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes.
  • gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Generell informasjon

Din søknad vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Hovedvekten i den sakkyndige vurderingen legges på bedømmelse av innsendte vitenskapelige arbeider og dokumentert undervisningskompetanse. Erfaring med popularisering/formidling av forskning og fag, fagpolitisk og fagadministrativt arbeid og eventuelt andre dokumenterte kvalifikasjoner med relevans for stillingen, vil også bli vurdert av de sakkyndige.

Dersom du ikke tilfredsstiller sentrale deler av kompetansekravene kan du få søknaden avslått før oversendelse til sakkyndig komite for vurdering.

På bakgrunn av sakkyndig komités uttalelse vil aktuelle søkere bli invitert til intervju og prøveforelesning før det avgis innstilling.

Universitetet vil rekruttere flere kvinner til professorstillinger innenfor fagområdet. Dersom flere søkere anses å ha likeverdige kvalifikasjoner, vil en kvinne bli prioritert foran en mann.

Det er en forutsetning at den som ansettes bosetter seg slik at vedkommende kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.

Stillingen er kunngjort på både norsk og engelsk. Ved meningsforskjell mellom tekstene skal den norske teksten legges til grunn.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Instituttleder Alejandro Escalona, tel. +47 51832259, e-mail Alejandro.escalona@uis.no

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Margot A.Treen, tlf: 51831419, e-post: rekruttering@uis.no.

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via «Søk stillingen» på denne siden. Her registreres søknad og CV med relevant utdanning og arbeidserfaring.

Følgende dokumenter lastes opp som vedlegg til søknaden, i separate filer:

  • relevante vitnemål og attester
  • fullstendig liste over vitenskapelige arbeider
  • inntil 10 arbeider som dokumenterer utdanningsfaglig kompetanse, se Retningslinjer for vurdering av utdanningsfaglig kompetanse
  • inntil 15 vitenskapelige arbeider som er sentrale i din forskningsproduksjon
  • dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes relevant i forhold til stillingens krav

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Dersom vedleggene overskrider 30 MB til sammen må de komprimeres før opplasting. Opplysninger og dokumentasjon som det skal tas hensyn til ved vurdering må være registrert innen søknadsfristens utløp.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i JobbNorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS