Stilling:

Stipendiat i utdanningsvitenskap

Søknadsfrist 4. desember 2018

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora er regionens viktigste institusjon for utdanning av lærere til barnehage, grunnskole, videregående skole, høyskole og universitet. Fakultetet tilbyr også grunnutdanning innenfor språk, religion, historie, samt åtte masterprogrammer og to doktorgradsutdanninger. Fakultetet har en nasjonal posisjon innenfor forskning og undervisning i lese- og skrivevansker, læringsmiljø og atferd gjennom Nasjonalt senter for leseopplæring og leseforskning (Lesesenteret) og Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret). Fakultetet samarbeider med Utdanningsdirektoratet, kommuner og fylke om etter- og videreutdanning. Totalt har fakultetet om lag 3.000 studenter og 320 ansatte fordelt på Institutt for barnehagelærerutdanning, Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk, Institutt for kultur- og språkvitenskap, Lesesenteret og Læringsmiljøsenteret.

Universitetet i Stavanger har ledig stilling som stipendiat i utdanningsvitenskap ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora, Institutt for barnehagelærerutdanning. Den som ansettes vil være tilknyttet Senter for barnehageforskning, FILIORUM.

Dette er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere anledning til faglig utvikling. Stillingen har forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Stipendiat ansettes for en periode på tre år med ren forskerutdanning eller fire år med forskerutdanning og 25% pliktarbeid. Dette blir avklart i rekrutteringsprosessen. Stillingen er ledig fra 1.1.2019

Stillingens tematisk område er Barns tilhørigheter i barnehagen og stillingen er knyttet til forskningsprosjektet Politics of belonging - Promoting children´s inclusion in educational settings across borders, som er støttet av NordForsk.

Informasjon om doktorgradsprosjektet:

I denne stipendiatstillingen rettes fokus mot barns identitetskonstruksjoner i barnehagen. Hvilke identiteter er det mulig for barn å utvikle seg imellom, og hvilke verdier prioriteres i disse sammenhengene?

I barnehagehverdagen konfronteres barn med spørsmål som: Hvem er jeg, men også med spørsmål som Hvem er vi? Og hvem er de andre? Den norske barnehagen av i dag blir stadig mer mangfoldig. I barnehagen møtes barn og voksne med ulike etniske, språklige, sosiale og kulturelle bakgrunner, interesser og behov. Vi vet likevel lite om hvilken betydning et voksende mangfold kan ha for barns identitetstilhørigheter. Målet med stipendiatstillingen er å studere barns fortellinger om seg selv og andre som en pågående prosess, der de sammen skaper ulike identiteter og tilhørigheter. Ytterst handler studien om barnehagens verdipedagogiske oppdrag og de identiteter som både er ønskelig og mulige for barn å utvikle og hvilke verdier disse kan bygge på.

Stipendiaten kommer til å arbeide sammen med nasjonale og internasjonale forskere i prosjektet Politics of belonging, og forskerne i forskningsområdet Verdier i barnehagen, som på ulike måter studerer verdi- og demokratispørsmål i barnehagen.

Studien gir muligheter for ulike teoretiske og faglige tilnærminger, eksempelvis pedagogikk, samfunnsvitenskap, språk, religion etc.

Søknaden må inneholde en foreløpig prosjektskisse for et doktorgradsprosjekt der det gjøres rede for problemstilling, relevans, teoretisk og metodisk tilnærming. Den foreløpige prosjektskissen vil bli brukt med tanke på vurdering av kvalifikasjonene til kandidaten. Prosjektskissen vil i løpet av de tre første månedene av ansettelsesperioden bli videreutviklet i samarbeid med veilederne og utformet til den endelige prosjektbeskrivelsen. Mal for prosjektskisse finner du her.

Den som ansettes må ha en sterk faglig bakgrunn med femårig mastergrad innenfor et relevant fagfelt, fortrinnsvis av nyere dato, eller tilsvarende utdanning som gir grunnlag for å gjennomføre en forskerutdanning. Karakter på masteroppgaven og veid gjennomsnittskarakter på masterstudiet må begge hver for seg tilsvare B eller bedre for å komme i betraktning.

Ved vurdering vil det bli lagt vekt på søkerens potensiale for forskning innenfor fagfeltet, samt vedkommendes personlige forutsetninger for å gjennomføre forskerutdanningen.

Den som ansettes må kunne arbeide selvstendig og i et fellesskap, være nytenkende og kreativ. Stipendiaten må ha gode ferdigheter i norsk eller et annet skandinavisk språk og engelsk, både skriftlig og muntlig.

Stillingen anses som en viktig rekrutteringsstilling til vitenskapelig stilling ved universiteter og høgskoler.

Studiet gjennomføres i hovedsak ved Universitetet i Stavanger, bortsett fra et avtalt utenlandsopphold i et anerkjent relevant forskningsmiljø.

Stipendiaten lønnes etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.515, kode 1017, kr 449.400 bto pr år. Stillingen gir automatisk medlemskap i Statens pensjonskasse som sikrer gode pensjonsrettigheter.

Prosjektbeskrivelse og nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-konsulent Rosa Andrade, tlf. +47 518 32 845., epost rosa.andrade@uis.no.

Universitetet har få menn i rekrutteringsstillinger innenfor fagområdet og oppfordrer derfor spesielt menn til å søke.

Søknaden registreres i et elektronisk skjema på jobbnorge.no. Relevant utdanning og erfaring skal registreres i skjemaet. Vitnemål, attester, publikasjonsliste og ev annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden i separate filer. Dokumentasjonen må foreligger på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS