Stilling:

Senterleder ved Læringsmiljøsenteret

Søknadsfrist 30. november 2018

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret) inngår i Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora. Senteret er et landsdekkende senter, ett av elleve nasjonale sentre innen utdanning. Læringsmiljøsenteret bistår nasjonale utdanningsmyndigheter i arbeidet med å realisere nasjonal utdanningspolitikk. I tillegg jobber senteret med egeninitierte oppgaver innenfor forskning og utvikling, kompetanseutvikling for barnehager og skoler, samt undervisning og veiledning ved universitetet. Læringsmiljøsenterets visjon er å være en nasjonal drivkraft for å fremme trygge og gode læringsmiljø i barnehage og skole. Senteret har to avdelinger; en i Stavanger og en i Porsgrunn. Det er i dag 95 ansatte tilknyttet senteret.

Senterleder er leder for den samlede virksomheten ved Senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret). Hun/han rapporterer til dekan og inngår i ledergruppen ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora.

Senterleder skal videreutvikle Læringsmiljøsenteret som nasjonalt forsknings- og kompetansesenter. Senteret har de siste årene vært i en positiv og ekspanderende utvikling, og er i dag et velrennomert nasjonalt senter. Senteret leder og deltar i en rekke store forsknings- og utviklingsprosjekt som er tett koblet til praksisfeltet. Samarbeid med nasjonale og internasjonale aktører er en viktig del av senterets virksomhet. Senterleder skal videreføre det faglige engasjementet ved senteret og legge til rette for og stimulere til gode forsknings- og utviklingsmiljøer, samt inspirere og motivere ansatte til faglig utvikling. UiS har høye ambisjoner for Læringsmiljøsenteret.

Senterleder skal sørge for at de samlede ressursene brukes på en god og hensiktsmessig måte i samsvar med universitetets målsettinger, videreutvikle senterets og universitetets strategi, og initiere endringer som er nødvendig for gjennomføring av strategien.

Til stillingen ligger personalansvar for ansatte ved senteret samt resultatansvar for forskning og senterets økonomi. Senterleder skal legge til rette for utvikling av eksternt finansiert virksomhet. Senterleder har direkte lederansvar for avdelingsleder i Porsgrunn og omlag 45 vitenskapelig ansatte i Stavanger.

Senterleder ansettes på åremål for fire år med mulighet for ansettelse i ytterligere to perioder på fire år.

Arbeidsspråk er norsk og engelsk.

Vi søker etter en utviklingsorientert senterleder som har:

  • en motiverende og inkluderende lederstil preget av samarbeid, medvirkning og dialog
  • relevant erfaring, ledererfaring fra kunnskapsorganisasjon er en fordel
  • evne til å balansere mellom senterets fokus på forskning, utdanning og ekstern virksomhet
  • prioriterings- beslutnings- og gjennomføringsevne
  • evne til å inspirere til faglig utvikling
  • doktorgrad eller tilsvarende kompetanse innenfor et relevant fagområde for senteret
  • relevant erfaring fra undervisning, forskning og formidling på universitets-/høgskolenivå
  • evne til å bygge og ivareta nettverk og allianser, lokalt, nasjonalt og internasjonalt

Vi tilbyr:

  • en sentral lederposisjon ved et universitet i positiv utvikling, og i samarbeid med nasjonale aktører
  • dyktige og engasjerte medarbeidere i aktive fagmiljø
  • interessante og utviklende lederoppgaver
  • en god mulighet til å være med å forme framtida gjennom utvikling av undervisning, forskning og formidling
  • lønn og øvrige arbeidsvilkår etter avtale
  • medlemskap i Statens pensjonskasse, som sikrer gode pensjonsrettigheter.

Stillingens organisatoriske plassering, ansvarsområde og arbeidsoppgaver er nærmere redegjort for i stillingsbeskrivelsen.

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Dekan ved Det humanistiske fakultet, Elaine Munthe, epost elaine.munthe@uis.no tlf 51 83 35 30 / 402 40 252

Spørsmål om ansettelsesprosessen kan rettes til senior HR-rådgiver May Merete Tjessem Opdal, epost may-m.t.opdal@uis.no, tlf 51 83 30 11/402 39 696.

Universitetet ønsker flere kvinner i ledende stillinger og oppfordrer derfor kvinner til å søke. Det praktiseres kjønnskvotering i samsvar med Hovedavtalen i Staten.

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Vitnemål, attester og ev annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden. Last opp alle vedlegg som separate filer. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

STILLINGSBESKRIVELSE

Organisatorisk plassering:

  • Senterleder er leder for den samlede virksomheten ved Læringsmiljøsenteret
  • Senterleder rapporterer til dekan ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora
  • Instituttleder inngår i fakultetets ledergruppe.

Ansvarsforhold og arbeidsoppgaver:

Innenfor universitetsstyret og fakultetsstyret sine rammer, samt de føringene som legges av fakultetets dekan, vil hovedelementene til senterleders ansvar og myndighet være:

  • Senterleder har det faglige og administrative resultatansvar for senterets totale virksomhet og at senterets samlede ressurser brukes på en effektiv og hensiktsmessig måte i samsvar med universitetets målsettinger.
  • Senterleder har overordnet personalansvar for alle ansatte ved senteret, herunder ansvar for helse, miljø og sikkerhet. Direkte lederansvar har senterleder for avdelingsleder i Porsgrunn og ansatte i senterets avdeling i Stavanger. Senterleder skal arbeide aktivt med personalledelse, medarbeiderutvikling/faglig utvikling og videreutvikling av et godt faglig og sosialt arbeidsmiljø.
  • Senterleder har lederansvar for forskning og utvikling, forskningsformidling, innovasjon og oppfølging av dette på senteret og i samarbeid med andre på relevante områder.
  • Senterleder skal legge til rette for utvikling av eksternt finansiert virksomhet og bidra til å øke den eksterne finansieringen fra arbeidslivet, EU og Norges forskningsråd.
  • Senterleder har ansvar for utvikling, gjennomføring, kvalitet og relevans for emner innenfor aktuelle studieprogrammer.
  • Senterleder skal arbeide aktivt med utvikling av senterets strategi med utgangspunkt i overordnede mål og strategier fastsatt av universitets- og fakultetsstyret, og initiere endringer som er nødvendige for å gjennomføre vedtatte strategier.
  • Senterleder har ansvar for implementering av beslutninger vedtatt av universitets- og fakultetsstyret, samt dekan.
  • Senterleder skal gjennom rapportering til fakultetets ledelse bidra til å gi et mest mulig relevant og korrekt bilde av senterets situasjon.
  • Senterleder skal sørge for god kommunikasjon og informasjon internt og eksternt.
  • Senterleder skal bidra til et godt samarbeid innad på fakultetet, representere senteret utad, bygge nettverk og allianser og initiere samarbeid med samfunns-, kultur- og arbeidsliv - lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS