Stilling:

Stipendiat innenfor smartby

Søknadsfrist 01.04.2019

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Universitetet ligger i Norges tredje største byregion, med et dynamisk arbeidsmarked og spennende kultur- og fritidsaktiviteter. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal være en drivkraft i regionens kunnskapsutvikling og et internasjonalt forskningsuniversitet med vekt på nyskapning og innovasjon. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Handelshøyskolen ved UiS tilbyr bachelorutdanninger i økonomi og administrasjon, regnskap og revisjon samt rettsvitenskap. I tillegg tilbys master i økonomi og administrasjon (siviløkonomutdanning), regnskap og revisjon, erfarings-basert masterprogram rettet mot næringslivet (EMBA) samt forskerutdanning (PhD). Fakultetet legger til rette for utdanning, forskning og formidling innenfor en stor spennvidde av fag, som finans, markedsføring, organisasjon og ledelse, regnskap og revisjon, rettsvitenskap, strategi og økonomi. Universitetets Senter for innovasjonsforskning og Senter for entreprenørskap er organisatorisk plassert ved fakultetet. Pr i dag er omlag 80 ansatte og 1.200 studenter tilknyttet fakultetet.


Handelshøgskolen ved UiS er organisert i tre avdelinger: Avdeling for innovasjon, ledelse og markedsføring, Avdeling for regnskap og rettsvitenskap og Avdeling for samfunnsøkonomi og finans.

Vil du forske på smartby innenfor fagfeltene regionale studier og innovasjonsstudier?

Om stillingen

Universitetet i Stavanger har ledig stilling som stipendiat innenfor temaet smartby ved Handelshøgskolen ved UiS, Avdeling for innovasjon, ledelse og markedsføring. Stillingen er ledig 15.08.2019.

Dette er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere anledning til faglig utvikling. Stillingen har forskerutdanning fram til doktorgrad som mål.

Stipendiaten ansettes for en periode på tre år med ren forskerutdanning eller fire år med forskerutdanning og 25% arbeidsplikt. Dette blir avklart i rekrutteringsprosessen.

Stillingen er knyttet til forskning på smarte byer innenfor fagfeltene regionale studier og innovasjonsstudier.

Studiet gjennomføres ved Universitetet i Stavanger, bortsett fra et nærmere avtalt utenlandsopphold i et anerkjent relevant forskningsmiljø.

Stillingen anses som viktig rekrutteringsstilling til vitenskapelige stillinger ved universiteter og høgskoler.

Prosjektet kan fokusere på et av følgende temaer:

Smartby som politikk: Smartby er et globalt policy-begrep som brukes av bypolitikere i ulike lokale kontekster delvis som en politikk for by- og regionalutvikling, og delvis som en politikk for næringsutvikling og innovasjon. Dette reiser interessante spørsmål knyttet til hvordan lokal kontekst og politiske prosesser påvirker implementeringen av smartbypolitikk i den enkelte by, hvordan smartbypolitikkens mål varierer mellom ulike byer og hvordan smartbypolitikk påvirker regional utvikling og innovasjon.

Smartby som næring: Det er en fremvoksende næring av smartbyaktører, bestående av leverandører, produsenter og konsumenter av smartbyteknologi. Smarte byer skaper nye markeder for disse teknologiene og øker kundegrunnlaget for disse produktene i offentlig sektor. Dette reiser spørsmål knyttet til hvordan enkeltbedrifter og byer kan skape markeder for smartteknologi og posisjonere seg i disse markedene, samt hvordan samfunn kan bruke smartteknologi til å skape verdier for samfunnet.

Prosjektskisse

Som søker må du utarbeide en foreløpig prosjektskisse for et doktorgradsprosjekt innenfor fagområdet der det gjøres rede for problemstilling, relevans, teoretisk og metodisk tilnærming. Din foreløpige prosjektskisse vil inngå i kompetansevurderingen. Prosjektskissen vil i løpet av de tre første månedene av ansettelsesperioden bli videreutviklet i samarbeid med veilederne og utformet til den endelige prosjektbeskrivelsen. Mal for prosjektskisse finner du her.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker deg som har en sterk faglig bakgrunn med femårig mastergrad (3+2) innenfor samfunnsvitenskapelig fagfelt eller tilsvarende utdanning som gir grunnlag for å gjennomføre en forskerutdanning, fortrinnsvis av nyere dato og som er relevant for prosjektet.

Dersom karakteren din på masteroppgaven og veid gjennomsnittskarakter på masterstudiet begge hver for seg tilsvarer B eller bedre, er du blant de vi søker etter. Avslutter du utdanningen din våren 2019 er du også velkommen til å søke.

Søkere med utdannelse fra en institusjon med annen karakterskala enn A-F bes legge ved en bekreftet konverteringsskala som viser hvordan karakterene kan sammenliknes med den norske A-F skalaen.

Videre legges det vekt på at du

  • er motivert og har potensial for forskning innenfor fagfeltet
  • kan arbeide selvstendig og i et fellesskap, være nytenkende og kreativ
  • er strukturert og har stor arbeidskapasitet
  • har gode ferdigheter i engelsk, både skriftlig og muntlig.

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et ambisiøst arbeidsfelleskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.515, kode 1017, kr 449.400 bto pr år med lønnsutvikling etter ansiennitet i stillingen.
  • medlemskap i Statens pensjonskasse sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger.
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Generell informasjon

Se forskrift om ansettelsesvilkår for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Stavanger.

Stillingen er kunngjort på både norsk og engelsk. Ved meningsforskjell mellom tekstene skal den norske teksten legges til grunn.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingene fås ved henvendelse til:

  • Avdelingsleder Espen Olsen, tlf. 51831678, e-post espen.olsen@uis.no eller til
  • Prodekan for forskning Ola Kvaløy, tlf 51831582, e-post ola.kvaloy@uis.no eller til
  • Professor Rune Dahl Fitjar, tlf 51831562, e-post rune.d.fitjar@uis.no

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til:

  • HR-rådgiver Kirsten Sikveland, tlf 51833701, e-post kirsten.sikveland@uis.no

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres søknad og CV med relevant utdanning og arbeidserfaring. I søknadsbrevet må du få frem dine forskningsinteresser og motivasjon for å søke stillingen.

Følgende dokumenter lastes opp som vedlegg til søknaden, i separate filer:

  • prosjektskisse (maks 3 000 ord)
  • vitnemål og attester
  • publikasjonsliste
  • ev annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting. Opplysninger og dokumentasjon som det skal tas hensyn til ved vurdering må være registrert innen søknadsfristens utløp. Kontaktinformasjon til tre referansepersoner oppgis i søknaden eller på forespørsel.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i JobbNorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS