Stilling:

Stipendiat i samfunnssikkerhet

Søknadsfrist 21. mars 2019

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner.Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Institutt for sikkerhet, økonomi og planlegging, som er en del av Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, tilbyr studier og driver forskning innenfor risikostyring, samfunnssikkerhet, industriell økonomi og byplanlegging. Det er i dag 100 ansatte (inklusiv stipendiater og postdoktorer) og 600 studenter tilknyttet instituttet.

NORCE er ett av Norges største uavhengige forskningsinstitutter med 700 ansatte, 1500 prosjekter, en årlig omsetning på 890 million kroner og rundt 500 vitenskapelige publikasjoner i året.

Universitetet i Stavanger har ledig stilling som stipendiat i samfunnssikkerhet ved Universitetet i Stavanger, Institutt for sikkerhet, økonomi og planlegging.

Dette er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere anledning til faglig utvikling. Stillingen har forskerutdanning fram til doktorgrad som mål.

Stipendiaten ansettes for en periode på tre år med ren forskerutdanning eller fire år med forskerutdanning og 25% pliktarbeid. Dette blir avklart i rekrutteringsprosessen. Stillingen er ledig fra medio mars 2019.

Stillingen er eksternt finansiert med midler fra Norges Forskningsråd, Petromaks2-programmet.

Stipendiaten skal delta i prosjektet:

EMSAFE: Employee voice and safety at work in a time of scarcity

Hovedmålet i EMSAFE, som er et samarbeidsprosjekt mellom UiS og Norce (Norwegian Research Centre ), er å undersøke hvordan ansattes ytringer (employee voice) kan bidra til å opprettholde arbeidsmiljø og sikkerhet ved endrede rammebetingelser og organisatoriske endringsprosesser i norsk petroleumsvirksomhet. De komplekse mekanismer som kjennetegner arbeidstakermedvirkning utgjør det vi kaller ‘den norske modellen’ og da særlig kjennetegnet ved toparts- og trepartssamarbeidet. Hovedhypotesen er at endrede økonomiske rammebetingelser påvirker arbeidstakermedvirkningen, og at dette i neste omgang har effekter for både partsamarbeidet, arbeidsmiljøet og sikkerheten i petroleumsvirksomheten. Prosjektet reiser også spørsmål ved om samarbeidsmodellen generelt er svekket etter siste års omstillinger, og om regulering, tilsynsstrategi og partssamarbeid i petroleumsnæringen er tilstrekkelig tilpasset raskere teknologiutvikling og krav om digitalisering.

Det er forventet at stipendiaten særlig arbeider hvordan endrede rammebetingelser har konsekvenser for trepartssamarbeidet. Doktorgradsprosjektet vil imidlertid også trekke veksler på alle arbeidspakkene i prosjektet hvor stipendiaten forventes å delta i teori, metodeutforming og i datainnsamling.

Søkere må ha en sterk faglig bakgrunn med femårig mastergrad innenfor samfunnsvitenskapelige fag fortrinnsvis av nyere dato, eller tilsvarende utdanning som gir grunnlag for å gjennomføre en forskerutdanning. Karakter på masteroppgaven og veid gjennomsnittskarakter på masterstudiet må begge hver for seg tilsvare B eller bedre for å komme i betraktning.

Ved vurdering vil det bli lagt vekt på søkerens potensiale for forskning innenfor fagfeltet, samt vedkommendes personlige forutsetninger for å gjennomføre forskerutdanningen.

Den som ansettes må kunne arbeide selvstendig og i et fellesskap, være nytenkende og kreativ. Stipendiaten må ha gode ferdigheter i norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig.

Stillingen anses som en viktig rekrutteringsstilling til vitenskapelig stilling ved universiteter og høgskoler.

Studiet gjennomføres i hovedsak ved Universitetet i Stavanger og NORCE, bortsett fra et avtalt utenlandsopphold i et anerkjent relevant forskningsmiljø.

Stipendiaten lønnes etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.515, kode 1017, kr 449 400 bto pr år.

Stillingen gir automatisk medlemskap i Statens pensjonskasse som sikrer gode pensjonsrettigheter.

Prosjektbeskrivelse og nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Professor Ole Andreas Engen, Universitetet i Stavanger tlf 51831858 el. 92467852, epost ole.a.engen@uis.no eller
  • Forskningssjef Kjersti Melberg, Norce tlf 51 87 53 50 epost: kmel@norcereserch.no

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Margot A.Treen, tlf 51831419, epost margot.treen@uis.no.

Universitetet har få kvinner i rekrutteringsstillinger innenfor fagområdet og oppfordrer derfor spesielt kvinner til å søke.

Søknaden registreres i et elektronisk skjema på jobbnorge.no. Relevant utdanning og erfaring skal registreres i skjemaet. Vitnemål, attester, publikasjonsliste og ev annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden i separate filer. Dokumentasjonen må foreligger på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS