Stilling:

Stipendiat i rusmiddelbruk og avhengighet

Søknadsfrist 18. februar 2019

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Universitetet ligger i Norges tredje største byregion, med et dynamisk arbeidsmarked og spennende kultur- og fritidsaktiviteter. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal være en drivkraft i regionens kunnskapsutvikling og et internasjonalt forskningsuniversitet med vekt på nyskapning og innovasjon. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Institutt for sosialfag, som er en del av Det samfunnsvitenskapelige fakultet, tilbyr bachelorutdanning i barnevern og sosialt arbeid, samt tre masterutdanninger: Toårig masterprogram i Sosialt arbeid og sosialpedagogikk og to internasjonale masterstudier, Nordic master in Social Work and Welfare og Social Work with Families and Children. Instituttet har som mål å bidra med sosialfaglig kunnskapsutvikling av høy kvalitet, både innen velferdsforvaltning og sosialfaglig arbeid med utsatte barn, unge og deres familier. Det er i dag 63 ansatte og 830 studenter tilknyttet instituttet.

Universitetet i Stavanger har ledig stilling som stipendiat i rusmiddelbruk og avhengighet ved Institutt for sosialfag.

Dette er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere anledning til faglig utvikling. Stillingen har forskerutdanning fram til doktorgrad som mål.

Stipendiaten ansettes for en periode på tre år med ren forskerutdanning. Stillingen er ledig fra 15. august 2019.

Dette doktorgradsprosjektet vil ta utgangspunkt i den longitudinale STAYER studien, som ble initiert av Centre for alcohol and drug research (KORFOR) ved Stavanger Universitetssykehus, mars 2012 (https://helse-stavanger.no/fag-og-forskning/kompetansetjenester/regionalt-kompetansesenter-for-rusmiddelforskning-i-helse-vest-korfor/forskningsprosjekter#stayer-studien).

PhD forskningsprosjektet

Dette prosjektet vil ha som hovedmålsetning å undersøke hvorfor mennesker begynner å ruse seg igjen etter lang tids (flere års) rusfrihet. Det finnes relativt mye forskning på hva som kan forklare den høye tilbakefallsprosenten i det første året etter behandling, mens det er svært lite forskning på tilbakefall lenger ut i forløpet. Mye tyder på at seine tilbakefall har andre årsaker og bør møtes med andre tilbakefallsforebyggende tiltak enn de raske tilbakefallene.

På grunn av den unikt høye datakvaliteten i STAYER vet vi eksplisitt hva som har skjedd med studiedeltakerne over 7 år kvantitativt (N=202) (data samles i minimum 10 år). Dette gjør prosjektproblemstillingen realistisk å studere longitudinelt kvalitativt, kvantitativt eller ved bruk av et mixed forskningsdesign. Veiledergruppen er internasjonal og har solid kompetanse på alle tre formater. Samtykke er allerede innhentet for både kvalitativ og kvantitativ datainnsamling. Kvantitative data er allerede innsamlet og kvalitetssikret.

Søker bes om å utforme en kort prosjektbeskrivelse (maksimum 5 sider) innenfor det gitte tema og legge ved søknaden.

Kvalifikasjoner

Søkere må ha en sterk faglig bakgrunn med femårig mastergrad innenfor psykologi, medisin, sykepleie, sosialt arbeid eller andre sosial vitenskapelige bakgrunner, fortrinnsvis av nyere dato, eller tilsvarende utdanning som gir grunnlag for å gjennomføre en forskerutdanning. Karakter på masteroppgaven og veid gjennomsnittskarakter på masterstudiet må begge hver for seg tilsvare B eller bedre for å komme i betraktning.

Ved vurdering vil det bli lagt vekt på søkerens potensial for forskning innenfor fagfeltet, samt vedkommendes personlige forutsetninger for å gjennomføre forskerutdanningen.

Den som ansettes må kunne arbeide selvstendig og i et fellesskap, være nytenkende og kreativ. Stipendiaten må ha gode ferdigheter i engelsk, både skriftlig og muntlig.

Stillingen anses som en viktig rekrutteringsstilling til vitenskapelig stilling ved universiteter og høgskoler.

Prosjektet gjennomføres i hovedsak ved Universitetet i Stavanger, og i et nært samarbeid med Stayer-prosjektets forskningsgruppe i KORFOR, bortsett fra et avtalt utenlandsopphold i et anerkjent relevant forskningsmiljø.

Vi tibyr

Stipendiaten lønnes etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.515, kode 1017, kr 449.400 bto pr år.

Stillingen gir automatisk medlemskap i Statens pensjonskasse som sikrer gode pensjonsrettigheter.

Informasjon om utforming av prosjektbeskrivelse og nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til førsteamanuensis Jone Bjørnestad, tlf +47 97141599, epost jone.r.bjornestad@uis.no eller til Instituttleder Einar Engebretsen, tlf +47 51834241, epost einar.engebretsen@uis.no

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til:

  • HR-rådgiver Kirsten Sikveland, tlf +47 51833701, epost kirsten.sikveland@uis.no

Søknaden registreres i et elektronisk skjema på jobbnorge.no. Relevant utdanning og erfaring skal registreres i skjemaet. Vitnemål, attester, publikasjonsliste og ev annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden i separate filer. Dokumentasjonen må foreligger på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting.

Powered by Labrador CMS