Ledig stilling på Universitetet i Stavanger

Stipendiat i reservoarteknologi / reservoarkjemi

Søknadsfrist: 31.07.2020

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.800 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner.Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Institutt for energiressurser er en del av Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet. Instituttet har et internasjonalt miljø med vitenskapelige ansatte som driver forskning innenfor energiressurser, teknologi for økt oljeutvinning (IOR), beslutningsanalyse og geologi.

Studieprogram ved instituttet tilbyr emner innenfor leting og utvinning av petroleum- og naturressurser. Instituttet fokuserer på internasjonalisering, med utvikling av engelskspråklige studier og stor mobilitet blant vitenskapelig ansatte og studenter. Instituttet bidrar betydelig til forskningsaktiviteter og ledelse av Nasjonalt senter for økt oljeutvinning (IOR), opprettet av Olje- og energidepartementet. Det er ca 50 ansatte tilknyttet instituttet, inkludert stipendiater og postdoktorer.

Om stillingen

Universitetet i Stavanger har ledig stilling som stipendiat i reservoarteknologi/reservoarkjemi ved Det teknisk- naturvitenskapelige fakultet, Institutt for energiressurser. Stillingen er ledig fra 01.08.2020.

Dette er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere anledning til faglig utvikling. Stillingen har forskerutdanning fram til doktorgrad som mål.

Stipendiaten ansettes for en periode på tre år med ren forskerutdanning.

Den som skal ansettes skal arbeide innen prosjektet «Effekt av fukting på fluidstrøm i heterogent porøst medium».

Alle reservoarsystemer er heterogene med stor variasjon i mineralogi, porestørrelse, store permeabilitetskontraster mellom individuelle lag og sprekkenettverk. Væskestrøm i porøse media er kontrollert av viskøse, kapillære, og gravitasjonskrefter. Økt oljeutvinning (EOR) med Smart Vann er beskrevet som en fuktforandringsprosess som øker de kapillære kreftene. Med økt miljøfokus har Smart Vann blitt en ny kostnadseffektiv EOR teknologi med lavt miljøavtrykk. Numeriske modeller som er utviklet for å beskrive væskestrømmer i oljereservoarer er ikke designet for å håndtere fuktforandringsprosesser under oljeproduksjon, slik som observert under Smart Vann injeksjon.

Økt naturvitenskaplig kunnskap er nødvendig for å kunne forbedre forståelsen av væskestrøm i porøse medier. Hovedfokuset i prosjektet er å utvikle en database basert på eksisterende/ publiserte og nye eksperimentelle data i tillegg til tilgjengelige feltobservasjoner hvor fukt påvirker væskestrømmen i porøst medium. Viktige parametere som viskøse krefter, kapillære krefter, fortregningseffektivitet vil bli systematisert og kurver for relativ permeabilitet og kapillartrykk vil bli designet for de ulike systemene.

Databasen vil bli brukt for å validere nøyaktigheten til eksisterende numeriske reservoarsimulatorer opp mot laboratorieobservasjoner og/eller feltobservasjoner, med mål om hvordan modellene kan forbedres for å håndtere fukt og fuktforandringsprosesser ved vanninjeksjon.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker deg som har en sterk faglig bakgrunn med femårig mastergrad (3+2) innenfor petroleumsteknologi eller fysikalsk kjemi eller tilsvarende utdanning som gir grunnlag for å gjennomføre en forskerutdanning, fortrinnsvis av nyere dato. Søkeren må ha god eksperimentell laboratorieerfaring, fortrinnsvis relatert til oljeutvinningstesting, og det er ønskelig at søkeren har kunnskap om vannbasert EOR.

Dersom karakteren din på masteroppgaven og veid gjennomsnittskarakter på masterstudiet begge hver for seg tilsvarer B eller bedre, er du den vi søker etter. Avslutter du utdanningen din våren 2020 er du også velkommen til å søke.

Dersom du har utdannelse fra en institusjon med annen karakterskala enn A-F ber vi deg om å legge ved en bekreftet konverteringsskala som viser hvordan karakterene kan sammenliknes med den norske A-F skalaen.

Videre legges det vekt på at du:

  • er motivert og har potensial for forskning innenfor fagfeltet
  • kan arbeide selvstendig og i et fellesskap, være nytenkende og kreativ
  • er strukturert og har stor arbeidskapasitet
  • har gode ferdigheter i engelsk, både skriftlig og muntlig.

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et ambisiøst arbeidsfellesskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.515, kode 1017, kr 479.600 bto pr år med lønnsutvikling etter ansiennitet i stillingen
  • medlemskap i Statens pensjonskasse sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Stavanger.

Studiet gjennomføres i hovedsak ved Universitetet i Stavanger, bortsett fra et avtalt utenlandsopphold i et anerkjent relevant forskningsmiljø.

Det er en forutsetning at den som ansettes bosetter seg slik at vedkommende kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.

Universitetet har få kvinner i rekrutteringsstillinger innenfor fagområdet og oppfordrer derfor spesielt kvinner til å søke.

Stillingen er kunngjort på både norsk og engelsk. Ved meningsforskjell mellom tekstene skal den norske teksten legges til grunn.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Førsteamanuensis Skule Strand, tlf: 51832291, e-post: skule.strand@uis.no eller til
  • Førsteamanuensis Tina Puntervold, tlf: 51832213, e-post: tina.puntervold@uis.no

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Margot A.Treen, tlf: 51831419, e-post: rekruttering@uis.no.

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres søknad og CV med relevant utdanning og arbeidserfaring. I søknadsbrevet må du få frem dine forskningsinteresser og motivasjon for å søke stillingen.

Følgende dokumenter lastes opp som vedlegg til søknaden, i separate filer:

  • vitnemål og attester
  • publikasjonsliste
  • annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting. Opplysninger og dokumentasjon som det skal tas hensyn til ved vurdering må være registrert innen søknadsfristens utløp.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i JobbNorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS