Ledig stilling på Universitetet i Stavanger

Stipendiat i kjønns- og seksualitetsforskning

Søknadsfrist 09.04.2019

Ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet er det ledig stilling som Stipendiat i kjønns- og seksualitetsforskning.

Om stillingen

Universitetet i Stavanger har ledig stilling som stipendiat i kjønns- og seksualitetsforskning ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Nettverk for kjønnsforskning. Mer informasjon om nettverket finnes her: www.uis.no/nfk. Stillingen er ledig fra 1. august 2019.

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Universitetet ligger i Norges tredje største byregion, med et dynamisk arbeidsmarked og spennende kultur- og fritidsaktiviteter. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal være en drivkraft i regionens kunnskapsutvikling og et internasjonalt forskningsuniversitet med vekt på nyskapning og innovasjon. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Det samfunnsvitenskapelige fakultetet tilbyr utdanninger på bachelor- master- og doktorgradsnivå. Studiene bygger på en kombinasjon av teoretisk og praktisk kunnskap, på tverrfaglighet og samarbeid med offentlig og privat virksomhet. Ny kunnskap blir generert ut fra både praktisk erfaring og systematisk forskning, eller i kombinasjonen av disse to. Utdanningstilbudet er variert og omfatter blant annet reiseliv, mediefag, samfunnsfag, sosiologi, sosialt arbeid og barnevern. Fakultet har om lag 2.200 studenter og 160 ansatte.


Fakultetet består av Institutt for medie- og samfunnsfag, Institutt for sosialfag, Norsk hotellhøgskole og Nettverk for kjønnsforskning (NFK). Nettverk for kjønnsforskning tilbyr studier og driver forskning på internasjonalt nivå. Det er i dag 4 ansatte (tre seniorforskere og en stipendiat) og et stigende antall studenter. Nettverk for kjønnsforskning koordinerer en større gruppe av forskere med interesse for kjønnsperspektivet og feministisk teori ved Universitetet i Stavanger.

Dette er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere anledning til faglig utvikling. Stillingen har forskerutdanning fram til doktorgrad som mål.

Stipendiaten ansettes for en periode på tre år med ren forskerutdanning eller fire år med forskerutdanning og 25% arbeidsplikt. Dette blir avklart i rekrutteringsprosessen.

Stipendiatens prosjekt skal være tilknyttet forskerprosjektet "Beyond equality: Women and sexual justice politics in Scandinavian queer organizing", ledet av Elisabeth Lund Engebretsen, førsteamanuensis ved NFK og stipendiatprosjektets hovedveileder:

https://www.uis.no/article.php?articleID=125485&categoryID=11198

"Beyond equality" undersøker kvinners roller i fremveksten av moderne skandinavisk skeiv (queer) aktivisme, og har som mål å knytte kjønn, seksualitet, rettferdighets- og frigjøringskamp eksplisitt sammen gjennom interseksjonelle teorier på bl.a. makt, forskjell og solidaritet. "Beyond equality" er en del av et større samarbeidsprosjekt og forskergruppe, "En nordisk queer revolution? Formeringen av homofil, queer- och transaktivism i Danmark, Norge och Sverige 1948-2018", finansiert av det svenske Vetenskapsrådet. Prosjektet spør: Hvordan har ulike former for skeiv aktivisme påvirket og blitt påvirket av de nordiske velferdsstatsprosjektene? Hvordan forstår vi endringer i normer for kjønn, seksualitet og kjønnsuttrykk, og hvilke historiske kontekster inngår de i? Gjennom en kulturhistorisk trans-skandinavisk analyse viser prosjektet hvordan forbedringer har oppstått, og diskuterer individuelle og kollektive strategier for å bekjempe diskriminering og intoleranse. Mer informasjon om prosjektene finner du her:

https://www.genus.lu.se/en-nordisk-queer-revolution-formeringen-av-homofil-queer-och-transaktivism-i-danmark-norge-och-sverige-1948-2018

Prosjektskisse

Aktuelle søkere må relatere sine prosjektplaner til "Beyond equality", og dessuten vise kjennskap til innhold og målsetninger i hovedprosjektet "En nordisk queer revolution". Det forventes at stipendiaten skal arbeide med historisk kildemateriale og gjøre etnografisk feltarbeid. Det er derfor en fordel om kandidaten har erfaring med minst en av disse forskningsmetodene. Tidsmessig skal prosjektet ha fokus på perioden etter ca. 1990.

Stipendiaten vil delta i den skandinaviske forskergruppen tilknyttet "En nordisk queer revolution" og NFKs Forskernettverk ved UiS. I tillegg til å arbeide på eget forskningsprosjekt vil kandidaten delta i Fakultetets forskerutdanning, samt eksterne forskerkurs hvis relevant.

I den foreløpige prosjektskissen for doktorgradsprosjektet skal det gjøres rede for problemstilling, relevans, teoretisk og metodisk tilnærming. Den foreløpige prosjektskissen vil inngå i kompetansevurderingen. Prosjektskissen vil i løpet av de tre første månedene av ansettelsesperioden bli videreutviklet i samarbeid med veilederne og utformet til den endelige prosjektbeskrivelsen. Mal for prosjektskisse finner du her.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker deg som har en sterk faglig bakgrunn med femårig mastergrad (3+2) innenfor kjønnsforskning, seksualitetsforskning eller annet relevant fagfelt, eller tilsvarende utdanning som gir grunnlag for å gjennomføre en forskerutdanning, fortrinnsvis av nyere dato.

Dersom karakteren din på masteroppgaven og veid gjennomsnittskarakter på masterstudiet begge hver for seg tilsvarer B eller bedre, er du blant de vi søker etter. Masteroppgaven må være levert innen søknadsfristens utløp.

Søkere med utdannelse fra en institusjon med annen karakterskala enn A-F bes legge ved en bekreftet konverteringsskala som viser hvordan karakterene kan sammenliknes med den norske A-F skalaen.

Videre legges det vekt på :

  • dine faglige kvalifikasjoner innenfor kjønns- og seksualitetsforskningsfeltet
  • prosjektplanens vitenskapelige kvalitet, inkludert originalitet, gjennomførbarhet og potensial
  • din analytiske, metodologiske og teoretiske kompetanse
  • din evne til å jobbe selvstendig, strukturert og målrettet
  • gode skriftlige og muntlige ferdigheter i engelsk, og evne til å kommunisere på et skandinavisk språk (norsk, dansk eller svensk)

Ved vurdering vil det bli lagt vekt på søkerens samlede potensial for forskning innenfor fagfeltet, samt søkers personlige forutsetninger for å gjennomføre forskerutdanningen. I tillegg til en vurdering av innsendt prosjektbeskrivelse og vitenskapelige arbeider vil kortlistede kandidater innkalles til intervju.

Vi tilbyr

  • mulighet til fordypning i et spennende og viktig forskningsfelt i rask utvikling
  • stimulerende fagmiljø og muligheter for faglig utvikling
  • kollegabasert veiledningsprogram det første året du underviser ved UiS, NyTi
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.515, kode 1017, kr 449.400 bto pr år med lønnsutvikling etter ansiennitet i stillingen.
  • medlemskap i Statens pensjonskasse sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger.
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Generell informasjon

Stillingen anses som en viktig rekrutteringsstilling til vitenskapelig stilling ved universiteter og høgskoler. Se forskrift om ansettelsesvilkår for ansettelse i stipendiatstillinger.

Forskningsprosjektet gjennomføres i hovedsak ved Universitetet i Stavanger, bortsett fra reising i forbindelse med datainnsamling og et nærmere avtalt utenlandsopphold i relevant forskningsmiljø.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Helene Engelsgjerd Figved, tlf +47 51831558, epost helene.e.figved@uis.no.

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres søknad og CV med relevant utdanning og arbeidserfaring. I søknadsbrevet må du få frem dine forskningsinteresser og motivasjon for å søke stillingen.

Følgende dokumenter lastes opp som vedlegg til søknaden, i separate filer:

  • Søknad, med beskrivelse av motivasjon for å søke stillingen.
  • Prosjektplan (maks 5 sider inklusive bibliografi). Den skal inneholde problemstilling, relevans, teoretisk og metodisk rammeverk, og tidsplan for stipendiatperioden (inkludert utenlandsopphold).
  • CV, inkludert liste over vitenskapelige og andre relevante publikasjoner.
  • Attester og vitnemål, inklusive karakterutskrifter og relevante attester, annen relevant dokumentasjon, referanser med kontaktinformasjon, samt vitnemål eller dokumentasjon på at masteroppgave er innlevert til vurdering.
  • Eventuell annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting.

Opplysninger og dokumentasjon som det skal tas hensyn til ved vurdering må være registrert innen søknadsfristens utløp. Kontaktinformasjon til tre referansepersoner oppgis i søknaden eller på forespørsel.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i JobbNorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS