Stilling:

Stipendiat i informasjonsteknologi knyttet til "smarte byer"

Søknadsfrist 24.03.2019

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Institutt for data- og elektroteknologi er en del av Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, og utfører forskning innen datateknologi, data science, kybernetikk og signalbehandling, og tilbyr bachelor- og masterutdanning innen elektroteknikk, datateknologi og data science, kybernetikk og robotteknologi og signalbehandling, i tillegg til PhD-utdanning innen informasjonsteknologi. Det er for tiden 50 ansatte, inkludert stipendiater, forskere og postdocs, og 600 studenter ved instituttet.

Om stillingen

Universitetet i Stavanger har ledig stilling som stipendiat i informasjonsteknologi ved Institutt for data- og elektroteknologi. Stillingen er ledig så snart som mulig.

Dette er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere anledning til faglig utvikling. Stillingen har forskerutdanning fram til doktorgrad som mål.

Stipendiaten ansettes for en periode på tre år med ren forskerutdanning eller fire år med forskerutdanning og 25% arbeidsplikt. Dette blir avklart i rekrutteringsprosessen.

Forskningsaktiviteten skal være fokusert på kommunikasjonsteknologien som muliggjør fremtidens smartby. Fremtiden for trådløs kommunikasjonsteknologi er femte generasjon (5G) av mobilnettverket, som også vil bli brukt for tingenes Internett (IoT). 5G er basert på de nyeste nettverk- og dataparadigmene, som Software-Defined Networking (SDN) , Network Function Virtualization (NFV) og Mobile Edge Computing (MEC).

Kandidaten vil arbeide med orkestrering og kontroll av 5G-nettverket og datakilder med ulike mål innen smartbyapplikasjonene, for eksempel energieffektivitet, Quality of Service (QoS), økonomisk kostnadsreduksjon og pålitelighet. Arbeidet vil fokuseres på algoritmiske eller eksperimentelle aspekter avhengig av kandidatens ønsker og ferdigheter.

Forskningen i dette prosjektet vil dra nytte av både eksisterende og fremtidige smartby-prosjekter. EU Lighthouse Triangulum er et prosjekt for datalagring for videre smartby-dataanalyse. PetVision er et annet forskningsinitiativ sammen med olje- og gassindustrien for digitalisering av offshore-boreprosesser for sikker og grønn drift.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker deg som har en sterk faglig bakgrunn med femårig mastergrad (3+2) innen datateknikk, telkekommunikasjonsteknikk eller lignende, fortrinnsvis av nyere dato, eller tilsvarende utdanning som gir grunnlag for å gjennomføre en forskerutdanning.

Dersom karakteren din på masteroppgaven og veid gjennomsnittskarakter på masterstudiet begge hver for seg tilsvarer B eller bedre, er du blant de vi søker etter. Avslutter du utdanningen din våren 2019 er du også velkommen til å søke.

Søkere med utdannelse fra en institusjon med annen karakterskala enn A-F bes legge ved en bekreftet konverteringsskala som viser hvordan karakterene kan sammenliknes med den norske A-F skalaen.

Kunnskap om telekommunikasjonsnettverk er påkrevd, erfaring med optimalisering og ressursallokering eller med programvaredefinert radio (SDR) er nyttig, men ikke nødvendig.

Videre legges det vekt på at du:

  • er motivert og har potensial for forskning innenfor fagfeltet
  • kan arbeide selvstendig og i et fellesskap, være nytenkende og kreativ
  • er strukturert og har stor arbeidskapasitet
  • har gode ferdigheter i engelsk, både skriftlig og muntlig.

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et ambisiøst arbeidsfelleskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.515, kode 1017, kr 449.400 bto pr år med lønnsutvikling etter ansiennitet i stillingen.
  • medlemskap i Statens pensjonskasse sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger.
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Generell informasjon

Se forskrift om ansettelsesvilkår for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Stavanger.

Stillingen er kunngjort på både norsk og engelsk. Ved meningsforskjell mellom tekstene skal den norske teksten legges til grunn.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Janne Halseth, tlf 5183 3525, epost janne.halseth@uis.no.

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres søknad og CV med relevant utdanning og arbeidserfaring. I søknadsbrevet må du få frem dine forskningsinteresser og motivasjon for å søke stillingen.

Følgende dokumenter lastes opp som vedlegg til søknaden, i separate filer:

  • vitnemål og attester
  • publikasjonsliste
  • ev annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting.

Opplysninger og dokumentasjon som det skal tas hensyn til ved vurdering må være registrert innen søknadsfristens utløp. Kontaktinformasjon til tre referansepersoner oppgis i søknaden eller på forespørsel.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i JobbNorge.

Smarte byer

Smarte byer er begrepet som brukes om økosystemet av tjenester som gjør livet til byens innbyggere enklere og mer komfortabel. Potensialet i smartbyer er basert på forbedret sammenkobling, informasjonsdeling og forbedret ytelse av tjenester. Ny teknologi gjør det mulig å tilby dette i en sømløs plattform. Denne teknologien kalles tingenes Internett (IoT). IoT består av et nettverk av et stort antall enheter og er koblet til tidligere begreper som pervasive computing, trådløse sensornettverk og cyber-fysiske systemer. Trådløs kommunikasjonsteknologi tillater sammenkobling av disse enhetene og er et av hovedelementene i IoT. I smartbyer er de mest vellykkede IoT-trådløse teknologiene for tiden Long Range (LoRa) og Narrowband IoT (NB-IoT), men 5G vil bli fremtiden for trådløs kommunikasjon i IoT.

5G vil revolusjonere trådløs kommunikasjon. 5G vil bli preget av allestedsnærværende tilkobling, ekstremt lav latens og dataoverføring med høy hastighet. For å oppnå de utfordrende målene skal 5G i stor utstrekning bruke virtualiserings- og softwarekommunikasjonsteknologier, som for eksempel Network Function Virtualization (NFV) og Software-Defined Networking (SDN), for effektivt å tilby fleksible og skalerbare 5G-nettverkstjenester. NFV og SDN vil tillate lønnsom koordinering av heterogene radionetteknologier og aktivere nettverkssplitting. Nettverkssplitting er et nettverksparadigme som tillater deling av samme infrastruktur for å gi heterogene tjenester. 5G vil sørge for effektiv Mobile Edge Computing (MEC). MEC tilbyr databehandling og lagringsressurser innen Radio Access Network. MEC vil sørge for økt datahåndtering og aktivering av IoT-applikasjoner i sanntid.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS