LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I STAVANGER

Stipendiat i eksperimentell materialfysikk / hydrogenlagringsmaterialer

Søknadsfrist: 25.03.2021

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.800 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Institutt for matematikk og fysikk er en del av Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, og tilbyr studier i matematikk og fysikk, femårig mastergrad og doktorgrad. Instituttet har stor spennvidde og dekker fagområdene matematikk, statistikk og fysikk. Instituttet har ansvar for all grunnleggende undervisning i matematikk, statistikk og fysikk ved fakultetet. Det er i dag 50 ansatte (inklusiv stipendiater og postdoktorer) og 100 studenter er tilknyttet instituttet.

Om stillingen

Universitetet i Stavanger har ledig stilling som stipendiat i eksperimentell materialfysikk ved Det teknisk- naturvitenskapelige fakultet, Institutt for matematikk og fysikk. Stillingen er ledig for snarlig tiltredelse.

Dette er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere anledning til faglig utvikling. Stillingen har forskerutdanning fram til doktorgrad som mål.

Stipendiaten ansettes for en periode på tre år med ren forskerutdanning eller fire år med forskerutdanning og 25% arbeidsplikt. Dette blir avklart i rekrutteringsprosessen.

Den som ansettes vil være knyttet til forskningsprosjektet “Structure and dynamics in hydrogen-rich solids”.

Stillingen er eksternt finansiert med midler fra Akademia-avtalen mellom UiS og Equinor.

Prosjektbeskrivelse

Ønsker du å gi ditt bidrag til grønnere og renere fremtidige energiteknologier?

Vi ved Universitetet i Stavanger begynner på et spennende prosjekt om hydrogenlagring i metallhydrider og trenger din hjelp. Metallhydrider er en stor klasse av forbindelser med mange fascinerende egenskaper som gjør dem potensielt interessante for anvendelser i faststoff hydrogenlagring, faststoffbatterier, inkludert post-Li-batterier, varmelagring, systemer for lagring og konvertering av solenergi, superledningsevne ved romtemperatur for å nevne noe.

I dette prosjektet vil de mest lovende metallhydridkandidatene for lagring av hydrogen bli undersøkt i detalj, spesielt deres strukturegenskaper- og forhold; og hydrogen desorpsjon og absorpsjonsreaksjoner. I prosessen vil du mestre og bruke en rekke eksperimentelle teknikker som er vanlige innen mange felt innen materialvitenskap, og dette vil dermed åpne et bredt vindu for ytterligere arbeidsmuligheter innen naturvitenskapelige felt og laboratoriearbeid. Teknikkene vil omfatte mekanokjemisk syntese og post-syntetisk modifisering, røntgendiffraksjon og spektroskopi inkludert bruk av synkrotronkilder, vibrasjonsspektroskopi, termogravimetri og kalorimetrianalyse. Nøytronspektroskopi / diffraksjon er også aktuelt.

Det forventes at det bygges noen tilpassede prøvemiljøer. De daglige oppgavene vil omfatte litteraturstudier, planlegging og utførelse av eksperimenter, analyse av eksperimentelle resultater, skriving av vitenskapelige publikasjoner og formidling av resultater. Det må påregnes en betydelig mengde reise. Hvis du liker å jobbe med de fleste eller alle de nevnte oppgavene, er du hjertelig velkommen til å søke.

Kvalifikasjoner

Du må ha en sterk faglig bakgrunn med femårig mastergrad (3+2) innenfor materialfysikk, faststoff eller kondensert materialfysikk, fortrinnsvis av nyere dato. Kandidater med mastergrad i nært tilknyttet område og med bakgrunn som er relevant for prosjektet, kan også komme i betraktning.

Det legges vekt på at du har bakgrunn og / eller MSc-avhandling med fokus på eksperimentelle studier av materialers egenskaper.

Kjennskap til en eller flere av teknikkene: XRD, XAS, FTIR, Raman, nøytronspektroskopi, DSC, TGA eller synkrotron- og / eller nøytronkilder, er ønskelig.

Lidenskap for og evne til å formidle vitenskap i vitenskapelige tidsskrifter, konferanser og offentlige kommunikasjonskanaler vektlegges

Vi ber om at du i søknaden tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

Dersom karakteren din på masteroppgaven og veid gjennomsnittskarakter på masterstudiet begge hver for seg tilsvarer B eller bedre, er du den vi søker etter. Avslutter du utdanningen din våren 2021 er du også velkommen til å søke.

Dersom du har utdannelse fra en institusjon med annen karakterskala enn A-F ber vi deg om å legge ved en bekreftet konverteringsskala som viser hvordan karakterene kan sammenliknes med den norske A-F skalaen. Du kan bruke disse konverteringsskalaene til å beregne poengene dine for opptak.

Videre legges det vekt på at du:

  • er motivert, har potensial for forskning innenfor fagfeltet
  • har faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre doktorgradsutdanningen innen ansettelsesperioden
  • kan arbeide selvstendig og i et fellesskap, være nytenkende og kreativ
  • er strukturert og har stor arbeidskapasitet
  • har gode ferdigheter i engelsk, både skriftlig og muntlig.

Krav til kompetanse i engelsk

Gode ferdigheter i engelsk er påkrevd for deltakelse i doktorgradsprogrammet. Internasjonale søkere må dokumentere at en har gjennomført en av følgende tester med angitte resultater eller bedre:

  • TOEFL – Test of English as a Foreign Language, Internet-Based Test (IBT). Minimum resultat: 90
  • IELTS – International English Language Testing Service. Minimum resultat: 6.5
  • Certificate in Advanced English (CAE) og Certificate of Proficiency in English (CPE) fra Universitetet i Cambridge
  • PTE Academic – Pearson Test of English Academic. Minimum resultat: 62

Følgende søkere er fritatt fra ovennevnte krav:

  • søkere med ett års fullført universitetsstudier i Australia, Canada, Irland, New Zealand, Storbritannia, USA
  • søkere med International Baccalaureate (IB) diplom
  • søkere med fullført bachelor- og/eller mastergrad med engelsk som undervisningsspråk i et EU-/EØS-land

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
  • et ambisiøst arbeidsfellesskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • kollegabasert veiledningsprogram (NyTi) dersom du skal undervise
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.515, kode 1017, kr 482.200 bto pr år med lønnsutvikling etter ansiennitet i stillingen. Fra lønnen trekkes lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
  • medlemskap i Statens pensjonskasse sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Mangfold

Universitetets verdier er å være uavhengig, involverende og skapende. Vi vurderer mangfold som en ressurs i vårt arbeids- og læringsmiljø, og er opptatt av å vise respekt for hverandres ulikheter og bakgrunn. Universell utforming skal prege våre fysiske og digitale læringsmiljø, og arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for ansatte med nedsatt funksjonsevne.

Dersom du vurderer stillingen som interessant oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du en periode har vært utenfor arbeidslivet.

Universitetet vil rekruttere flere kvinner til stillinger som stipendiat innenfor fagområdet. Dersom flere søkere anses å ha likeverdige kvalifikasjoner, vil en kvinne bli prioritert foran en mann.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-konsulent Rosa Andrade, tlf: +47 51 83 11 91, e-post: rosa.c.andrade@uis.no.

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres minimum søknadsbrev, relevant utdanning og arbeidserfaring samt språkferdigheter. I søknadsbrevet må du få frem dine forskningsinteresser og motivasjon for stillingen.

Følgende lastes opp som vedlegg til søknaden:

  • CV med fullstendig oversikt over utdanning og erfaring
  • publikasjoner eller annet relevant forskningsarbeid
  • vitnemål og attester samt dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes relevant

Søknaden vil bli vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25. Dersom din anmodning ikke blir tatt til følge vil du bli varslet om dette.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.

Generell informasjon

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester.

Ansettelse som stipendiat er regulert i Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent samt spesialistkandidat.

Din kompetanse for stillingen, ut fra dokumentasjon registrert i Jobbnorge, vil bli vurdert av en intern komite. På bakgrunn av komiteens uttalelse vil aktuelle søkere bli invitert til intervju. Det vil også bli innhentet referanser for aktuelle kandidater. Mer om ansettelsesprosessen på våre nettsider.

Studiet gjennomføres i hovedsak ved Universitetet i Stavanger, bortsett fra et avtalt utenlandsopphold i et anerkjent relevant forskningsmiljø.

Det er en forutsetning at du bosetter deg slik at du kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.

Stillingen er kunngjort på både norsk og engelsk. Ved meningsforskjell mellom tekstene skal den engelske teksten legges til grunn.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS