LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I STAVANGER

Forskningskoordinator - Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora

Søknadsfrist: 21.03.2021

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.900 ansatte. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Vår felles retning skal drives frem av omtanke for bærekraftig omstilling og rettferdig samfunnsutvikling, gjennom nye måter å forvalte naturressursene på og legge til rette for bedre byer og lokalsamfunn. Energi, helse og velferd, læring for livet er våre satsingsområder.


I samspill og dialog med våre omgivelser regionalt, nasjonalt og internasjonalt har vi et åpent og innovativt klima for utdanning, forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid, nyskapning, formidling og museumsvirksomhet. Den faglige virksomheten ved universitetet er organisert i seks fakultet med 13 institutt og to nasjonale forsknings- og kompetansesenter i tillegg til Arkeologisk museum. Vi er medlem i det europeiske nettverket for innovative universitet - European Consortium of Innovative Universities. Universitetet ligger i den mest attraktive regionen i landet med 300.000 innbyggere.

Stavangerregionen har et dynamisk arbeidsmarked og tilbyr en rekke spennende kultur- og fritidsaktiviteter.


Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora er regionens viktigste institusjon for utdanning av lærere til barnehage, grunnskole, videregående skole, høyskole og universitet. Fakultetet tilbyr også grunnutdanning innenfor idrett, språk, religion, historie, samt åtte masterprogrammer og to doktorgradsutdanninger. Fakultetet har tre nasjonale sentre: Nasjonalt senter for leseopplæring og leseforskning (Lesesenteret), Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret) og Kunnskapssenter for utdanning (KSU), samt Filiorum – Senter for barnehageforskning. Fakultetet samarbeider med Utdanningsdirektoratet, kommuner og fylke om etter- og videreutdanning. Totalt har fakultetet om lag 3.000 studenter og 320 ansatte fordelt på fakultetsadministrasjonen, Institutt for barnehagelærerutdanning, Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk, Institutt for kultur- og språkvitenskap, Lesesenteret, Læringsmiljøsenteret og Kunnskapssenter for utdanning.

Om stillingen

Universitetet i Stavanger har ledig inntil tre stillinger som forskningskoordinatorer ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora, fakultetsadministrasjonen dedikert til Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret). Stillingene er ledig fra 01.08.2021. Læringsmiljøsenteret har avdelinger både i Stavanger og Porsgrunn, og stillingene vil være tilknyttet avdelingen i Stavanger.

Senteret har nylig blitt tildelt flere store forskningsprosjekter, og de første to-fire årene vil stillingsinnehaver ha hovedansvar for spesifikke forskningsprosjekter:

SELMA: Forskningsprosjektet SELMA har som mål å utvikle og prøve ut et opplegg for sosial og emosjonell læring i barnehagen. Ansatte i barnehager og forskere vil samarbeide om å finne frem til gode arbeidsmåter for å fremme barns utvikling på dette området. Gjennom prosjektet skal det lages en nettbasert ressursbank som skal bidra til kompetanseutvikling for ansatte. Ressursbanken skal også inneholde konkrete forslag og eksempler på leker og aktiviteter. Ressursene som utvikles skal prøves ut i en stor sammenligningsstudie som inkluderer om lag 150 barnehager. Mer informasjon om prosjektet kan fås hos prosjektleder Ingunn Størksen (epost: ingunn.storksen@uis.no).

INTERACT: Prøve ut og evaluere et tiltak som undersøker hvordan videobasert dialog kan støtte lærere i videregående opplæring i arbeidet med utvikling av interaksjoner i klasserommet og øke elevenes engasjement og læring. Mer informasjon om prosjektet kan fås hos prosjektleder Sigrun Ertesvåg (epost: sigrun.ertesvag@uis.no).

Hva kan luktesansen tilføre barns lesing? / Jacobs Foundation-prosjekt: Dette er to prosjekter som tar sikte på å forbedre barns opplevelse av å lese. Ett prosjekt involverer ulike grupper av norske foreldre, lærere og designere i å undersøke skjæringspunktet mellom teknologi og den naturlige opplevelsen av sensorisk engasjement med historier. Det andre prosjektet utvider dette arbeidet til barn i Malawi og England. Prosjektene er rettet mot barnehagesektoren. Mer informasjon om prosjektet kan fås hos prosjektleder Natalia Kucirkova (epost: natalia.kucirkova@uis.no).

Stillingene som forskningskoordinator er eksternt finansiert av forskningsprosjekter.

Hovedoppgaver

  • ansvar for koordinering av faglige og administrative oppgaver i forskningsprosjektene, inkludert arrangement som møter og konferanser
  • koordinere arbeidet mellom samarbeidspartene i prosjektet (nasjonalt og internasjonalt)
  • kontraktsarbeid og administrering av samarbeidsavtaler
  • bidra til planlegging og gjennomføring av rekruttering av deltakere i prosjektet
  • lede og støtte datainnsamling, koordinere andre involverte, og sikre god oppbevaring av data i samarbeid med prosjektgruppen
  • koordinere og bidra i utvikling av nye digitale plattformer i tråd med gjeldene regelverk innen personvern
  • bidra med rapporteringer til bl.a. Forskningsrådet, utføre forskningsanalyser, samt bidra til økonomisk styring av prosjektet
  • bidra til at prosjektene oppnår sine mål i henhold til prosjektbeskrivelsen
  • arbeide i tett samarbeid med kommunikasjonsadministratoren for å sikre koordinert kommunikasjon om prosjektene på sosiale medier og på prosjektenes nettsteder
  • bidra inn i den samlede forskningsadministrasjonen på senteret og på fakultetet for øvrig, blant annet med erfaringsdeling og kompetansebygging
  • bidra til utvikling av et godt faglig og sosialt arbeidsmiljø
  • generelle administrative oppgaver

Kvalifikasjoner

Du må ha:

  • relevant utdanning fra universitet eller høgskole, fortrinnsvis på masternivå
  • forskingsadministrativ eller annen relevant administrativ erfaring, gjerne rettet mot det pedagogiske fagfeltet, som barnehage, grunnskole og videregående opplæring
  • svært gode IT-ferdigheter, og erfaring med Excel, SurveyXact og SPSS (eller andre spørreundersøkelsesprogrammer / statiske dataprogrammer)
  • svært gode kommunikasjonsferdigheter muntlig og skriftlig på norsk og engelsk

Videre legges det vekt på at du har:

  • gode samarbeidsegenskaper og evne til å arbeide selvstendig, effektivt og systematisk
  • erfaring fra forsknings- eller prosjektadministrasjon eller forskningspolitisk arbeid, gjerne internasjonalt, og god kjennskap til forskningssystemet og gjerne til Forskningsrådet, EUs forskningsaktører og andre aktører som bidrar i finansiering av forskning
  • erfaring med kvantitative datainnsamlinger
  • kunnskap eller interesse innen arbeid knyttet til personvern
  • erfaring med nettverksbygging med ulike samarbeidspartnere
  • interesse eller kjennskap til oppvekstsektoren; spesielt innen barnehage og grunnopplæringen

Mangfold

Universitetets verdier er å være uavhengig, involverende og skapende. Vi vurderer mangfold som en ressurs i vårt arbeids- og læringsmiljø, og er opptatt av å vise respekt for hverandres ulikheter og bakgrunn. Universiell utforming skal prege våre fysiske og digitale læringsmiljø, og arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for ansatte med nesatt funksjonsevne.

Dersom du vurderer stillingen som interessant oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du en periode har vært utenfor arbeidslivet.

Vi ønsker å ansette flere menn til fakultetsadministrasjonen dedikert til Læringsmiljøsenteret og oppfordrer derfor spesielt menn til å søke.

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
  • et ambisiøst arbeidsfellesskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 90.500, kode 1434, kr 500.000 - 600.000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes.
  • gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Kontorsjef Ingar Lee, tlf: 51 83 29 53 / 997 37 813 e-post ingar.lee@uis.no

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Camelia Danaei, tlf: 51 83 31 49, e-post: camelia.danaei@uis.no.

Søknad

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres søknadsbrev og CV med relevant utdanning og arbeidserfaring. I søknadsbrevet må du få frem din kompetanse og motivasjon for stillingen.

Relevante vitnemål, attester og eventuelt annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til lastes opp som vedlegg til søknaden. Dersom vedleggene overskrider 30 MB til sammen må de komprimeres før opplasting. Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

Vi gjør også oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf. offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS